Tavalyi mumusa vendégeskedik a Fradinál

   

Az előző szezonban az Acélbikák hatból csak kétszer nem vettek el pontot vagy pontokat az Erste Liga megosztott bajnokától.

Az elmúlt két évben a hazai csapatok között egyértelműen az FTC-Telekom dominált a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban. A zöld-fehéreknek egy igazán masszív kihívójuk volt, a Csíkszeredai Sportklub, ám idény közben a határokon belül is volt egy csapat, amely bármikor képes volt megtréfálni őket. Ez az együttes a Dunaújvárosi Acélbikáké volt, ők ősszel egy 3-1-es pesterzsébeti győzelemmel kezdték a szériát. A folytatásban még 5 meccset játszottak a felek, és bár Fodor Szabolcs fiai kétszer is alapos verést mértek a DAB-ra, a további 3 alkalom során rendre pontot szereztek az újvárosiak, a középszakaszban hazai jégen újfent 3-at is. Ez persze csak a közelmúlt, fontosabb, hogy a jelenben mi van. A Fradi a koronavírus-járvány második hullámából visszatérve előbb megszerezte idénybeli első rendes játékidős sikerét a Titánok ellen, majd hatalmas csatában legyűrte a MAC HKB-t. A DAB sem tétlenkedett, azok után, hogy összehozta a szezon első két számjegyű vereségét a Csíkszeredával szemben, kétszer is legyűrte nagy-nagy riválisát, az UTE-t – előbb büntetőkkel, majd hosszabbításban –, igaz, e két siker közé egy szoros kudarc ékelődött az újbudaiak jóvoltából. A zöldek máris dobogósak, míg az Acélbikák célja a felzárkózás, de látható, utóbbiak idén is alkalmasak lehetnek arra, hogy meglepetéseket okozzanak bárkinek. Hogy folytatják-e a “mumuskodást” nehezített körülmények között, este a Tüskecsarnokban kiderül.

ftcdab-190929

FTC-Telekom–DAB 5-4

   

A Dunaújvárosi Acélbikák hiába egyenlítettek a harmadik harmadban 0-4-ről, végül pont nélkül kellett távozniuk a Tüskecsarnokból.

Az FTC-Telekom keretébe visszatért Pavuk Attila, aki közel négyhetes kihagyást követően léphetett újra jégre. A zöld-fehérek már a 39. másodpercben emberelőnybe kerültek, a DAB Hughson vezetésével kibekkelte a hátrányt. A kiegészülést követően sok pontatlan passzt osztottak ki a jégkorongozók, kiegyenlített játék zajlott a pályán. Az első gól a 14. percben született meg, amikor Roczanov lövésébe remekült ért bele Tóth Renátó, a dunaújvárosiak kapusának esélye sem volt reagálni a laposan érkező korongra. Szinte azonnal jött a második FTC-gól: 54 másodperccel később Sági egy ellentámadás végén Nagy Gergőnek passzolt, aki értékesítette a ziccert. Megint nem telt el egy perc, amikor Hajós lövését hiába védte Hughson, a korong Somogyi elé került, a korábbi DAB-játékos meglőtte a harmadik hazai gólt. Háromgólos hátrányban aktívabbá váltak az Acélbikák, de nem tudtak szépíteni az első harmadban.

A második játékrészből 21 másodperc telt el, amikor újabb beleérős góllal tovább nőtt az FTC-Telekom előnye, Tóth Gergely korongjába Sági nyúlt bele. A 26. percben komoly szépítési lehetőség adódott a DAB előtt: Szappanos keresztpasszából Dansereau lőtt, Nagy Kristóf bravúrral védett. A meccs második, harmadik és negyedik emberelőnye is a zöld-fehérek előtt adódott, de nem szereztek újabb gólt.

A harmadik húsz perc meghozta az első Acélbikák-fórt, amit ki is használtak Mazurek révén. Alig több mint 1 percre rá jött a második DAB-gól is, Szappanos lőtte be a Nagy Kristóf mamutjáról elé kerülő korongot. A két vendég találat után Fodor Szabolcs időt kért. Hiába, 2 perccel később érkezett a harmadik újvárosi találat, Szappanos zárkóztatta még tovább csapatát. A mérkőzés hajrájában eljött a második DAB-emberelőny, amiből 22 másodperc erejéig 5 a 3 elleni játékba is fordult. A dupla fór 6 másodpercig tartott, Dansereau egyenlített egy precíz kapáslövéssel. A vendégek feltámadása végül mit sem ért: az 58. perc végén a vendégek korongot vesztettek a kapujuk mögött, Hodgman megszerezte azt, Nagy Gergőnek passzolt, aki belőtte az FTC-Telekom győztes gólját.

ftcdab-201030

fotó: FTC-Telekom

Rengeteg munka hiányzik még mindig

 

Vezetőedzők az FTC-Telekom–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzésről.

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Teljesen egyértelmű, hogy a játékunk még mindig nem áll készen. Négygólos előnyből nem engedhetjük meg, hogy visszajöjjön az ellenfél a mérkőzésbe, pláne nem az utolsó harmadban. Talán egyedül a második játékrészben mutatott játékkal lehetek valamennyire elégedett, akkor is, ha abban a periódusban csak egy gólt szereztünk. De ezen és a három ponton kívül semmi ok az elégedettségre. Rengeteg munka hiányzik még mindig, úgyhogy nagyon sokat fogunk dolgozni az elkövetkezendő időszakban. Normál esetben válogatott szünet idején kap a keret három-négy szabadnapot, most hétfőn már újra munkába állnak. Ugyan én a nemzeti csapatnál leszek, de fel van építve a következő hét, aprólékosan átbeszéltük a stábbal, úgyhogy el fogják végezni a munkát. Úgy tekintünk a mostani szünetre, mint egy mini előszezonra, hiszen játékban nekünk tényleg még csak most kezdődik az idény.”

David Leger, DAB: „Igazi drámát láthattunk az utolsó játékrészben. Nem szokványos dolog, hogy egy csapat felálljon négygólos hátrányból tizenöt perc alatt, és mégis elveszítse a mérkőzést. Mégsem vagyok teljesen elégedetlen, ugyanis a hónap elején óriási hátrányból kellett megkezdeni a kerettel a munkát, és időbe telik, amíg olyan csapatokkal érdemben fel tudjuk venni a versenyt, mint a Ferencváros. Bár a végére nagyon szoros lett a meccs, azért ez két harmadig nem a mi találkozónk volt. Így inkább a pozitívumokat ragadnám meg, azokat a momentumokat, amiket jól csináltunk, ezekre próbálunk majd építeni a továbbiakban.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 387 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Bedő, Muzsik.
Nagy K.: 78,9% (Földes)
K
Hughson: 89,1% (Pinczés B.)
Karmeniemi, Sarcia, Nagy G., Sági, Tóth A.
1
Kovács, Nilsson, Azari, Németh P., Pihlqvist
Ellerby, Tóth Gergely, Hodgman, Kulmala, Németh A.
2
Dósa, Phillips, Dansereau, St. Pierre, Szappanos
Boros, Hegyi, Hajós, Somogyi B., Tóth Richárd
3
Mestyán, Hruby, Mazurek, Pinczés O., Török
Roczanov, Bán, Pavuk, Tóth Gergő, Tóth Renátó
4
Jakabfy, Gebei G., Lencsés, Pozsár, Somogyi N.
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Leger David, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:31 FTC Tóth Renátó Roczanov Hegyi
2-0 14:25 FTC Nagy G. Sági
3-0 15:12 FTC Somogyi B. Hajós
4-0 20:21 FTC Sági Tóth Gergely
4-1 41:57 DAB PP Mazurek St. Pierre Dansereau
4-2 43:05 DAB Szappanos Kovács Dansereau
4-3 45:25 DAB Szappanos Dansereau St. Pierre
4-4 55:10 DAB PP2 Dansereau Kovács Szappanos
5-4 57:39 FTC Nagy G. Hodgman
46 Kapura lövések száma 19
6 Kiállításpercek 8

Négygólos hátrányból egyenlített a DAB

 

Hiába, mégis megnyerte a meccset az FTC-Telekom, mutatjuk a gólokat.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum