Az UTE máris visszavághatna a DAB-nak

   

Öt nappal ezelőtt büntetőkkel nyertek az Acélbikák a Megyeri úton, este Újvárosban ismét találkoznak a felek.

Az UTE és a DAB is visszaigazolta múlt héten mindazt, amit előzetesünkben írtunk: ez a párosítás valóságos derbivé nemesedett az elmúlt években. Fordulatos és parázs csatára került sor a Megyeri úton, az első harmadot a lilák nyerték, a másodikban 3 góllal válaszoltak az újvárosiak, a harmadikban egyenlített az UTE, így végül mindkét gárda szerzett pontot, egyet a hazaiak, kettőt a vendégek, miután ők oldották meg jobban a rávezetésket. Mindezek nyomán az Újpest és az Újváros is a középmezőnyben foglal helyet az Erste Liga-tabellán, ráadásul konkrétan szomszédokként. Ez egyben azt jelenti, hogy ha az Acélbikák a visszavágón be tudnák húzni a 3 pontot, akkor meg is előznék az UTE-t. Az esélyek boncolgatása során persze nem ártana tudni, hogy ki hogyan áll fel egy adott meccsre, ennek hiányában nem szaladnánk bele ismét abba a csapdába, hogy bámelyik együttesre úgymond fogadni merjünk. Így most azt a várakozásunkat fejezzük ki, mely szerint szoros és izgalmas csatára számíthat a korlátozott létszámú helyszíni közönség éppúgy, mint azok, akik a ligatévén kívánják követni a fejleményeket.

utedab2

fotó: Jani Martin/UTE

DAB–UTE 5-4

   

Öt nap alatt másodszor győzték le az Acélbikák az Újpestet, ezúttal hosszabbításban szerezték meg a második pontot.

Az első harmad az Acélbikáké volt, annak ellenére, hogy a vendégek észrevehetően többet lőttek kapura. Garret Hughson azonban a helyén volt, míg a túloldalon előbb Martin St. Pierre, majd Mestyán István volt eredményes, utóbbi találatnál élete első Erste ligás asszisztját jegyezte idei első meccsén Somogyi Nátán. A második felvonás elején gyorsan szépítettek a vendégek öt a négy elleni játékban Aviani révén – a légiós másodszor játszott, és most talált be először –, ám erre emberhátrányban kontrázott Dansereau, 3-1 a 26. percben. A játékrész vége felé felgyorsultak az események, előbb Just szépített fórban, majd a 40. percben gyors gólváltás következett, Török Viktor találatára Dmitrij Vorobjov válaszolt, 4-3 állt a táblán az újabb szünetben. A harmadik játékrész izgalmas hokit hozott, ám újabb találatok nem estek, két perccel a vége előtt Virág Csaba időt kért. Márkus Levente rövidesen lekorcsolyázott, ami ezúttal meghozta a gyümölcsét, Kyle Just kotorta be a pakkot közelről, 4-4, jöhetett a ráadás. Amelyet villámgyorsan eldöntött a meccsen az első után a második Erste ligás találatát is jegyző Martin St. Pierre, 5-4. A DAB ahogy múlt héten, úgy ezúttal is 2 pontot vett el az UTE-tól.

dabute

fotó: Jani Martin/UTE

61 percig rendben volt, amit láttunk a jégen

   

Mestermérleg a Dunaújvárosi Acélbikák–UTE mérkőzést követően.

David Leger vezetőedző, DAB: “Kissé érzelmes volt számunkra ez a mérkőzés, meglehetősen hullámzóan játszottunk. Megvolt a vezetés, de az UTE folyamatosan jött vissza. A véghajrá hasonló volt a MAC elleni meccshez, megint akkor kaptunk gólt, ezen javítanunk kell a jövőben. Kicsit frusztráltak voltunk a sok emberhátrány miatt, és ha rendre hátrányban kell védekezni, akkor nem tudunk támadni. Annak örülök, hogy az egyetlen emberelőnyünket beütöttük.”

Virág Csaba vezetőedző, UTE: “Nehéz ilyenkor bármit mondani, mert úgy érzem, hogy 61 percig rendben volt, amit láttunk a jégen. Nyilván vannak hibák a játékban, benne is lesznek, de ezeket a Dunaújváros most kegyetlenül ki is használta. Nagyon keményen dogoztunk, hogy vissza tudjunk jönni, kicsit hasonló volt a forgatókönyv, mint a két csapat budapesti meccsén. Látható, hogy van karaktere a csapatnak, az utolsó percben tudtunk egyenlíteni, szóval dolgozunk tovább, és várjuk, hogy kicsit bővüljön a keretünk, mert így csapágyasra vannak hajtva a fiúk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 270 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Horváth, Kis-király.
Hughson: 93,0% (Pinczés B.)
K
Márkus: 83,9% (Monostori)
Kovács B., Nilsson, Azari, Németh, Pihlqvist
1
Stadel, Szécsi, Aviani, Just, Bodó
Dósa, Phillips, Dansereau, St. Pierre, Szappanos
2
Selan, Kiss, Rafaj, Vorobjov, Nemes
Mestyán, Hruby, Mazurek, Pinczés O., Török
3
Kovács A., Varga, Fliszár, Szabad, Godó
Jakabfy, Gebei G., Lencsés, Pozsár, Somogyi
4
Horváth A., Kovács S.
Leger David, Borbás Gergely
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:49 DAB PP St. Pierre Mazurek Dansereau
2-0 15:26 DAB Mestyán Somogyi Németh
2-1 21:25 UTE PP Aviani Selan Bodó
3-1 25:27 DAB SH Dansereau Nilsson
3-2 34:25 UTE PP Just Stadel Bodó
4-2 39:06 DAB Török Pinczés O.
4-3 39:48 UTE Vorobjov Stadel Szabad
4-4 59:31 UTE Just Bodó Vorobjov
5-4 60:43 DAB St. Pierre Dansereau Kovács B.
31 Kapura lövések száma 57
14 Kiállításpercek 4

Dansereau-ék megint varázsoltak egy kicsit

   

A Dunaújvárosi Acélbikák–UTE mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum