Bravúrra lenne szüksége az Újvárosnak Újpesten

   

Az Acélbikáknak lenne miért visszavágniuk a Megyeri úton, a mérkőzés esélye ugyanakkor inkább a hazai csapat.

Az UTE és a DAB keretét is megviselte a koronavírus-járvány, miközben továbbra sem tudható előre az Erste Ligában, hogy ki milyen összeállításban veheti fel a harcot aktuális ellenfelével. Mindkét oldalon lehetnek hiányzók csütörtökön is, a maximális motiváció azonban nem lehet kérdéses. Már csak azért sem, mert az Újpest és az Újváros csatái egyfajta derbivé nőtték ki magukat az elmúlt években. Szikrázóan feszült 7 meccses playoffpárharcra is volt példa a két együttestől, míg legutóbb a középszakasz-második Acélbikákat söpréssel intézte el az alsóházból érkező UTE. Lenne tehát miért visszavágniuk Azariéknak – talán még nem említettük: idén nem a rekordszámú jégre lépéssel büszkélkedő támadó viseli a C betűt a csapatban, hanem Kovács Bronson –, más kérdés, hogy mit szólnak ehhez a lilák. Nyilván érdemes beszélni a felek eddigi teljesítményéről. A DAB két sima zakón és egy szép győzelmen van túl, utóbbival az akkor még listavezető Corona Brassó veretlenségének a végére tett pontot. A Gyergyóval szembeni 1-5-re és különösen a Csíkszeredával szembeni 4-10-re ehhez képest aligha büszkék David Leger tanítványai. Mint a két számjegyből is látható, elsősorban a saját harmadbeli munkára fordíthattak figyelmet az újvárosiak az utóbbi napok edzésein. Az UTE lényegesen jobban áll egyelőre, Virág Csaba legénysége ugyan két vereséggel kezdett, ám azokon a mérkőzéseken is ígéretesen mozgott a gárda, amely utána a Gyergyót büntetőkkel, a tartalékos Titánokat pedig könnyedén intézte el. Ezenközben mintha máris látható lenne, hogy az idén nem fogtak mellé a lilák a totális légióscserével, Kyle Just 4 meccsen 8 pontos, vele a MAC-tól szerződtetett Chris Bodó tartja a lépést 4+3-mal, illetve ott van a 2+3-nál járó Vincze Péter is, majd az oroszok jönnek a házi kanadai táblán. Egy szó, mint száz, amennyiben az UTE nyerni tudna, máris felzárkózna az élmezőny mögé, míg a Dunaújváros feladata az lenne, hogy elszakadjon az utolsó helyről.

utedab-20200227183006_IMG_8814

UTE–Dunaújvárosi Acélbikák 3-4

   

Az újpestiek hiába egyenlítettek kétgólos hátrányból, büntetőkkel alulmaradtak a DAB-bal szemben.

Mindkét oldalon 2-2 olyan játékost neveztek, akinek ez volt az idénybeli első mérkőzése. Az UTE-nél Mike Aviani az első, Szabad Kevin a harmadik csatársorban nyitotta a szezont, míg a DAB-nál két negyedik soros játékos, Jakabfy Csongor és Pinczés Olivér öltött először szerelést. A 6. percben a hazaiak emberelőnybe kerültek, amit ki is használtak: a korongjáratás végén Bodo talált be Hughson kapujába. Szinte azonnal emberfórban játszhattak a vendégek is, ahol majdnem emberhátrányos gólt kaptak. A folytatásban a lila-fehérek játszottak élesebben, a játékrész végén 5 a 3 ellen támadhattak, a dunaújvárosiak hősiesen védekeztek.

A második húsz perc áthúzódó kettős UTE-előnnyel indult, de nem éltek vele a hazaiak. A DAB kihasználta a következő fórt: Pihlqvist egyenlített az 5 a 4 elleni helyzetben. A középső felvonás kiegyenlítettebb játékot hozott. A mérkőzés felénél az Acélbikák megszerezték a vezetést, miután Dansereau Godó-szögből meglepte Márkust. Egy perc telt el, amikor egy vendég emberelőnyben Dansereau kapásból váltotta gólra a ziccert. A kétgólos hátrányba került újpestiek növelték a játékuk sebességét, fórba kerültek, a kiegészülés pillanatában Aviani lőtte Hughsonba a korongot.

Az UTE a harmadik játékrész 62. másodpercében Vorobjov révén egygólosra csökkentette a hátrányt. A hazaiak egyenlítése Aviani botjában maradt egy emberelőnyös helyzetben. A 47. percben Dansereau szólóját Márkus védte, az újpesti kapus ezzel meccsben tartotta csapatát. A hazaiak hajtottak a hosszabbításért, 5 a 4 ellen is próbálkozhattak, a lendületnek egy technikai büntetés vetett véget, miután elcserélték magukat. Kevesebb mint 3 perccel a vége előtt Virág Csabáék időt kértek, ez meghozta az egyenlítést: Varga korongot szerzett a támadó harmadban, Szabadnak passzolt, aki meglőtte első újpesti gólját. A rendes játékidő utolsó percében Bodo kapuvasat lőtt.

A hosszabbítás óvatos játékot hozott, viszont St. Pierre a bulinál begyűjtött egy kiállítást, így az UTE emberelőnyben támadhatott a második pontért, hiába. Büntetőkre került sor, ahol a a vendégektől Pihlqvist, Dansereau és Török, míg a hazaiaktól csak Just és Bodo talált be. A DAB 4-3-ra győzött, ezzel megszerezte szezonbeli második sikerét.

utedab-bodo-hughson

fotó: Jani Martin/UTE

Ennyi ziccerrel három meccset meg kell nyerni

 

Mestermérleg az UTE–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzést követően.

Virág Csaba vezetőedző, UTE: “Jó iramú mérkőzés volt. Azért szép játék a hoki, mert annak ellenére, hogy kikaptunk, az első és harmadik játékrész abszolút a miénk volt. Kicsit bent maradtunk az öltözőben a középső harmadban, talán ha beütjük a kettős emberelőnyt, akkor máshogy alakul a találkozó. Egy dolog biztos, ennyi ziccerrel három meccset meg kell nyerni, nemhogy egyet, ebben mindenképp fejlődnünk kell.”

David Leger vezetőedző, DAB: “Először is gratulálok az Újpestnek, hogy vissza tudtak jönni 1-3-as hátrányból. Az első és az utolsó harmadban dominált az ellenfél, a középső játékrésznek köszönhetjük a győzelmünket. Elvesztettünk egy pontot, de ezért nem neheztelek a csapatomra.”

Erste Liga, Megyeri út, 372 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Sábián, Kis-király.
Márkus: 87,9% (Monostori)
K
Hughson: 93,8% (Pinczés B.)
Stadel, Horváth A., Aviani, Just, Bodó
1
Kovács B., Phillips, Mazurek, Török, Odnoga
Selan, Kiss, Rafaj, Vorobjov, Nemes
2
Hruby, Mestyán, Azari, Pozsár, Pihlqvist
Kovács A., Varga, Fliszár, Szabad, Godó
3
Dósa, Lencsés, Szappanos, Dansereau, St. Pierre
Szécsi, Kovács S.
4
Jakabfy, Gebei G., Pinczés O., Németh
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Leger David, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:57 UTE PP Bodó Stadel
1-1 23:31 DAB PP Pihlqvist Mestyán
1-2 28:45 DAB Kovács B. St. Pierre Szappanos
1-3 29:38 DAB PP Dansereau Kovács B. Mazurek
2-3 41:02 UTE Vorobjov Nemes Rafaj
3-3 57:40 UTE Szabad Varga
3-4 65:00 DAB GWS Török
48 Kapura lövések száma 33
10 Kiállításpercek 16

Durván meglepte a kapust Kovács Bronson

 

Az Újpest–Dunaújváros mérkőzés góljai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum