Most minden egyes lejátszott mérkőzésnek örülünk

 

A nehéz szezonkezdet után magára talált a fehérvári ICEHL-csapat, amelynek egyik húzóembere ismét Erdély Csanád.

A koronavírus-járvány a Hydro Fehérvár AV 19 keretét a szezon elején érte el, így az első mérkőzéseken a nevezések leadása sem volt egyszerű feladat. „A bajnokság kezdete mindenkit megviselt nálunk – kezdte blogunknak Erdély Csanád. – Csak tartalékosan tudtunk kiállni, de így is próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni ezekből a meccsekből. Alaposan megnőtt a pályára lépők jégideje, ez fizikálisan megterhelő volt, de nem panaszkodott senki, csináltuk a dolgunkat. Ezeken a találkozókon a másik nehézséget az okozta, hogy borultak a kipróbált sorok, amelyekkel már másfél hónapja gyakoroltunk. Nem könnyű napok alatt egymásra hangolódni az új társakkal, de nem volt más választásunk. Az utóbbi fordulókban szerencsére egyre teljesebb kerettel tudtunk kiállni, és ez az eredményeken is látszott.”

Erdély Csanád számára – a nehézségek ellenére – jól indult a bajnokság, hiszen 6 mérkőzésen már 4 gólnál és 4 asszisztnál tart, ráadásul a plusz/mínusz mutatója is a pozitív tartományban van. „Megmondom őszintén, nekem is megnyugvást jelentett, hogy az utóbbi fordulókban visszakerültem Andrew Sarauer és Anze Kuralt mellé, velük remekül megértem magam. A tavalyi szezon végén is játszottunk együtt, és bebizonyosodott, hogy eredményesek tudunk így lenni. A sorok összeállítása a hokiban persze sosincs kőbe vésve, de úgy gondolom, most a helyünkön vagyunk.”

A fiatal játékos a második mérkőzésen, a Klagenfurt ellen vérző arccal hagyta el a jeget, ám szerencsére végül csak egy meccset kellett kihagynia. „Nagyon szerencsétlen sérülés volt. 40 másodperc volt hátra a meccsből, amikor egy felpattanó lövés eltalálta az orromat. Először én is azt hittem, hogy komolyabb kihagyás vár rám, de szerencsére kiderült, hogy »csak« az orrom tört el, az arccsontom nem, és a fogaimnak sem lett semmi bajuk. Örülök, hogy ilyen olcsón megúsztam, és továbbra is a csapat rendelkezésére állhatok.”

A bajnokság kezdete hektikus volt, de nemcsak a Fehérvár, hanem a többi csapat számára is. Éppen ezért nehéz mérleget vonni, hogy milyen színvonalú az idei ICEHL. „Ez így van, egyik pillanatról a másikra változhatnak a dolgok. Így volt ez Villachban is, ahol az ellenfelünknél a meccs előtt derült ki, hogy van játékosuk, aki nem léphet jégre. Nem játszottunk még minden csapattal, így nehéz véleményt mondani, de összességében mégis megkockáztatom, hogy a színvonal nem lett alacsonyabb, mint tavaly. Elég csak megemlítenem az utolsó meccsünket a Bolzano ellen, ami fizikailag talán a legnehezebb volt az utóbbi időben. Látni azért, hogy vannak erősebb és gyengébb csapatok, ám nekünk magunkkal kell foglalkoznunk. A körülmények miatt mi most minden egyes lejátszott mérkőzésnek örülünk, és igyekszünk a lehető legtöbb pontot gyűjteni. Hiába van készen a bajnokság lebonyolítási rendje, senki sem tudhatja előre, nem következik-e be valami váratlan, és akkor ismét borul a naptár. Nem tehetünk mást, mindig várjuk a következő mérkőzést, és próbálunk minél sikeresebben szerepelni. A többit majd meglátjuk.”

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

erdely2

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 1., kedd
EL 18:30 TITDAB 7-2VÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-3VÉGE
december 2., szerda
EL 17:15 FTCDEB 3-4VÉGE
  • M4 SPORT
december 3., csütörtök
KHL 15:00 MMGSZK 
  • SPORT 2
EL 18:00 MACTIT 7-1VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 1-2VÉGE
december 4., péntek
EXL 18:00 DTVMIS 6-0VÉGE
ICEHL 19:15 AVSHCI 4-5 BVÉGE
  • DIGI SPORT 2
EL 20:00 DEBDAB 3-1VÉGE
december 5., szombat
KHL 12:30 SZJDMO 
  • SPORT 1
december 6., vasárnap
EL 14:30 TITVAS 
  • M4 SPORT
EXL 17:15 MISKOS 
  • DIGI SPORT 3
december 7., hétfő
EL 17:30 GYEBRA 
december 8., kedd
EL 17:30 SCCDEB 
EL 17:30 UTEFTC 
  • M4 SPORT
ICEHL 18:00 LNZAVS 
EL 18:40 VASDAB 
december 9., szerda
KHL 17:30 DMIDMO 
  • SPORT 2
december 10., csütörtök
EL 17:30 BRAMAC 
EL 17:30 GYEDEB 
EL 18:40 VASFTC 
ICEHL 19:15 VSVAVS 
Partnerünk
Archívum