Négy ponttal zárta túráját a MAC

 

Gasparics Fanniék mérlege az EWHL-ben: fordulatos meccsen szétlövéses vereség és sima győzelem. Körképünk a női hoki fejleményeiről.

EWHL

A két magyar élcsapat közül a hét végén a MAC Budapest volt érdekelt. A KMH szerdai legyőzése után Kis András együttesére hosszú idegenbeli túra várt. Ennek első állomásán szombaton Salzburgban fordulatos meccset játszott a csapat az Eagles ellen. Az első harmad felénél 2-0-ra vezetett az osztrák együttes, hiába volt ekkor is jóval több lövése a MAC-nak. A második felvonásban aztán négy gólt szerezve sikerült fordítani. Rónai Alexandra duplázott, mellette Taylor Baker és Pázmándi Zsófia volt eredményes. Az első két találat emberelőnyben született, a második kettő 40 másodperc leforgása alatt. A MAC az utolsó harmadban is többször próbálkozott, de újabb gólt nem sikerült elérnie, a Salzburg pedig az 54. percben felzárkózott, majd a hajrában kiénekelte a sajtot a MAC szájából. Az osztrákok emberelőnyben, kapuslehozatallal hat a négy ellen támadhattak, és 23 másodperccel a vége előtt egyenlítettek. 4-4 után a ráadásban csak a MAC-nak volt kaput eltaláló lövése, de mindent hárított a hazai hálóőr. A büntetőket a Salzburg lőtte jobban, és 5-4-gyel két pontot otthon tartott.

Egy nappal később a Bolzano ellen sikerült javítania a MAC-nak. Alexandra Gowie már a negyedik percben betalált emberhátrányban, majd a második felvonásban Gasparics Fanni percei következtek, két gólt is szerzett. Az utolsó harmadban fórból Christina Rombaut, aztán a végén emberhátrányban Stacey Scott is eredményes volt, így 5-0-s diadal lett a vége. Ezúttal kevesebbet lőtt kapura a MAC (28 kísérlet 57-tel szemben), de a hatékonyság jobb volt, mint egy nappal korábban, Németh Anikó pedig hibátlan teljesítménnyel hozta le a meccset. A MAC a harmadik helyen áll, megelőzi a négyből négyet nyerő SKP Bratislava és a Salzburg. A KMH is hibátlan, de két meccsel kevesebbet játszott, mint a három rivális. A címvédő a tervek szerint ezen a hétvégén teljesíti a Salzburg, Bolzano túrát, míg a MAC az SKP Bratislavával játszik vasárnap.

DEBL

Az osztrák bajnokságban a KMH és a MAC második csapata találkozott. A hazai együttes végig fölényben játszott, és 10-0-ra diadalmaskodott. Horváth Dominika és Váradi Orsolya mesterhármasig jutott, Márton Luca 2+2-vel zárt.

U25-ös bajnokság

Az A osztályban a listavezető KMH hibátlan maradt, miután 2-1-re verte az FTC-Telekom csapatát. A nagy fölény ellenére Szilágyi Levente együttese csak az 57. percben szerzett góllal döntötte el a meccset. A MAC házi rangadóján a Kékek 5-2-re verték a Fehéreket. Már az első harmadban négy gól volt a különbség, Gondos Tamara duplázott. A B osztályban az FTC 4-1-re verte az Ifj. Ocskay Akadémiát. Kocsi Tímea 97,1 százalékkal védett, Tar Enikő és Hidasi Szabina is két-két gólt szerzett. Az éllovas KMH B csapata 5-0-ra verte a DVTK-t idegenben, Szűcs Anita és Maár Emese egyaránt duplázott. A legnagyobb különbséggel a Hatvan győzött: 14-0-ra verte a Jégvirágokat. Füzér Zselyke és Kolozsvári Angelika mesterhármasig jutott.

Légiósok

A svéd elitligában Jókai Szilágyi Zsófia és a Lulea/MSSK mindkét meccsét a HV71-gyel játszotta, egyet megnyert, egyet elveszített. A 4-1-es győzelem során a magyar csatárt egyszer kiállították. A másik meccsen a második sorban kapott szerepet, és bár együttese 3-0-ra is vezetett, végül hosszabbításban 4-3-ra alulmaradt. A Pintér testvérekkel felálló SDE nem zárt jó hetet. A Djurgarden ellen Lili és Hanna is az első sorban játszott, de csapatuk 4-2-re kikapott. Lili két lövéssel zárt. A Linköping ellen csak Hanna szerepelt, a negyedik sorba került, a stockholmiak 5-2-s vereséggel zártak. A tabellán a Lulea a második helyen áll, az SDE pedig hetedik. A következő hét végén mindkét együttesre két meccs vár.

nemetha-macmarilyn

fotó: MAC Budapest

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum