Elkészült a buborékos junior-vb meccsbeosztása

 

A szokásos december 26. helyett ezúttal karácsony első napján, 25-én megkezdődnek a küzdelmek Edmontonban.

Az A csoportos junior-világbajnokság lebonyolítási formája érdemben nem változik a 2020/21-es szezonban, de minden másban egyedi körülményekre számíthatunk. A világjárvány miatt egyetlen helyszínen, Edmontonban zajlanak majd a küzdelmek. A 18 ezernél is több néző befogadására képes Rogers Place-ben, amely az NHL idei döntőjének is helyszíne volt, üres lelátók előtt rendezik a mérkőzéseket. A részt vevő csapatok játékosai, a stábtagok és a személyzet tagjai buborékban lesznek annak érdekében, hogy megvédjék őket a fertőzéstől, és biztosítsák a torna lebonyolításának zavartalanságát. A világ legjobb U20-as válogatottjai jóval a kezdés előtt belépnek ebbe a buborékba, majd a megfelelő idő letelte után összesen 10 felkészülési mérkőzést játszanak december 20?23. között. Az NHL-rájátszásban a buborék menedzselése 70-90 millió dollárba került, itt szó nincs ekkora összegről, de nem lesz olcsó a torna így sem.

Hétfőn este a TSN-en bejelentették a teljes menetrendet, amelyet ide kattintva érhetnek el. A csoportkörben napi három meccset rendeznek. A nyitónap rangadójának számító esti meccsen a tavalyi ezüstérmes Oroszország játszik a mindig bombaerős kerettel rendelkező USA-val.

A 10 csapat a szokásoknak megfelelően két csoportban méri össze erejét, az A jelű kvintettben Finnország, Kanada, Németország, Svájc és Szlovákia, a B jelűben Csehország, Ausztria, Oroszország, Svédország és az USA van. A továbbjutók január 2-án találkoznak a negyeddöntőkben, majd egy nap pihenőt követően rendezik az elődöntőket, míg az érmeket január 5-én osztják ki. A rendkívüli körülmények miatt a további divíziókban nem rendeznek vb-ket ebben a szezonban, így a csoportokban ötödik helyen végző csapatoknak nem kell megküzdeniük a kiesés elkerüléséért.

A menetrend tehát megvan, és Edmonton képes megrendezni a tornát, ezt láttuk idén az NHL-ben. Ezen kívül azonban minden bizonytalan. Minden idők legmegjósolhatatlanabb kimenetelű junior-vb-je elé nézünk. A kanadai ligák közül csak a QMJHL-ben indultak el a küzdelmek, a WHL január 8-án tervezi az indulást, az OHL december elején, bodicsek és verekedések nélkül. Európában változatos a helyzet, a cseh bajnokság elindult, de felfüggesztették, Finnországban van csapat, amely már 15 meccset is lejátszott, de nincs garancia arra, hogy ez így is marad. További gond, hogy az NHL-ben január elejére tervezik a kezdést, ha ez így lesz, akkor a vb-buborék idején a legnagyobb sztárok ? mint Alexis Lafreniere, Jack Hughes, Kaapo Kakko ? már az edzőtáborokban lesznek, és nem a nemzeti csapatokat fogják erősíteni. Emiatt is egyelőre nincs sok értelme azon gondolkodni, hogy megvédheti-e a címét az a Kanada, amely a tavalyi fináléban Oroszországot múlta felül hatalmas küzdelemben.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum