Tabellaszomszédok csapnak össze Újpesten

   

Az UTE és a Titánok is két-két pontot gyűjtöttek eddig, a vendéglátók három, a vendégek egy mérkőzésből.

Koronavírus-járványból felépült csapatok mérkőznek a Megyeri úton vasárnap este. Az UTE keretének egyes tagjait elsőként érte utol a kór, amely a fehérvári fiatalokat jóval később kapta el, viszont az “ütemezéstől” függetlenül egyikük sem kezdhette meg a szezont szeptember közepén. A Titánok annyira nem, hogy még múlt heti debütálásuk is döcögősre sikerült, a tervezett 3 győri meccsükből egyet tudtak lejátszani. Az viszont edzőbuktatónak bizonyult: a Gyergyói HK vezetése számára övéik ötödik veresége volt az utolsó csepp a pohárban, hazatérve elküldték Malcolm Cameront. A Volán-farm sikerének értékét növeli, hogy még mindig csak tartalékosan tudtak felállni, és eléggé valószínű, hogy nem lesz ez másként vasárnap sem. Ez azért is feltételezhető, mert az ICEHL-csapatnak is meccse lesz, tehát nem játszhat le onnan senki. Ami az UTE eddigi produkcióját illeti, két vereség után érkezett az első győzelem, ráadásul szintén a Gyergyó ellen, és ugyancsak büntetőkkel. Fontos részlet, hogy a lilák a felkészülésük sajátosságai ellenére elsőre és másodjára sem mozogtak rosszul, a Brassó és a Sportklub is csak nagyon nagy erőfeszítések árán vitte el a pontokat a IV. kerületből. Ha tehát esélyeket kellene latolgatnunk az eddigiek alapján, akkor az Újpest mellett voksolnánk, ezen azonban nem múlik semmi, minden a jégen dől el. A találkozót nemcsak a helyszínen, hanem a ligatévén is követheti a publikum.

utetit-20200214182322_IMG_5926

UTE–Titánok 6-3

   

Magabiztosan győzte le az Újpest a rendkívül tartalékos fehérvári együttest a Megyeri úti Erste Liga-mérkőzésen.

Mindössze 14 mezőnyjátékossal tudott felállni a Volán-farm, ami ugyan csak kettővel kevesebb, mint az UTE 16 hokisa – lila oldalon is voltak tehát fontos hiányzók, mint Benk András, Szécsi Patrik és az eddig egy meccset sem játszó Sikorcin  –, ám a jégkorongban nem mindegy, hogy megvan-e a három sor, vagy nincs meg. Ehhez képest nagyon sokáig szépen tartották magukat a vendégek, Just vezető góljára Jakimcsuk válaszolt az első harmadban, majd Ljuducsin 22. perces találata után Madácsi egalizált ismét emberfórban. Az újpestiek számára fontos volt, hogy még a közbülső játékrész végén belőtték a harmadikat Vincze révén. A harmadik felvonást is agilisan kezdték a lilák, 26 másodperc elteltével ismét Gyenes kapujába került a korong, a gólszerzők közé a bekk Maks Selan iratkozott fel, asszisztosként Vincze nevét rögzítették, 4-2. A folytatásban végig az történt, amit Virág Csaba és csapata szeretett volna, a fehérváriakban nem volt elég energia a felzárkózáshoz, a játékszer leginkább az ő harmadukban tartózkodott. A pontot az i-re az 57. percben tette fel az UTE: Varga Arnold távolról fejbe lőtte Gyenest, Fliszár egy pillanat alatt bekotorta a kipattanót, a bírók némi tanakodás után megadták a találatot, 5-2. A végkifejlet tekintetében sok jelentősége annak már nem volt, hogy Balogh Bence – megint öt a négy ellen – bekotort egy kipattanót. Annál inkább, hogy a kapuslehozatal fordítva sült el, azaz UTE-gólt hozott, Phil Kiss állította be a végeredményt a kékről.

utetit

fotó: Jani Martin/UTE

Tíz hiányzónk volt, reális eredmény született

   

Így látták a vezetőedzők az UTE–Titánok mérkőzést.

Virág Csaba, UTE: “Az első harmadban nem az történt, amit szerettünk volna látni, a harmadszünetben hangot adtunk ennek az öltözőben. Ahogy elkezdtünk többet korcsolyázni, aktívabbak lettünk, egyből megnyíltak azok a helyek és lehetőségek, amikből mi jöttünk ki jobban. A második harmadban mutatott játéknak és a nyomásgyakorlásunknak köszönhetően az utolsó harmadban könnyebb dolgunk volt, mert fáradtabb volt az ellenfél. Mindig jó érzés sok gólt lőni, megküzdöttünk érte.”

Kasper Vuorinen, Titánok: “2-2ig fel tudtuk venni a harcot az ellenféllel, utána szinte az összes egyéni párharcot elvesztettük, rengeteg időt emésztett fel, míg ki tudtuk juttatni a korongot a saját harmadunkból, továbbá sokkal agilisabb volt az Újpest a sarkokban és a kapunk előtt. Tíz hiányzónk volt, összességében reális eredmény született.”

Erste Liga, Megyeri út, 356 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Banga, Bedő.
Márkus: 89,7% (Monostori)
K
Gyenes: 89,8% (Szeles)
Stadel, Horváth A., Vincze P., Just, Bodó
1
Dobmayer, McNulty, Almási, Balogh, Madácsi
Selan, Kiss, Ljuducsin, Vorobjov, Nemes
2
Erdély, Reiter, Németh, Jakimcsuk, Tiainen
Kovács Attila, Varga, Fliszár, Rafaj, Godó
3
Hajnal, Kóger, Csiszer, Sándor-Székely
Kovács S.
4
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Vuorinen Kasper
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:01 UTE Just Bodó
1-1 18:19 FHA PP Jakimcsuk Tiainen Dobmayer
2-1 21:13 UTE Ljuducsin Vorobjov
2-2 24:22 FHA PP Madácsi Jakimcsuk McNulty
3-2 38:40 UTE Vincze P. Kiss Just
4-2 40:26 UTE Selan Vincze P. Just
5-2 56:19 UTE Fliszár Varga Kovács Attila
5-3 57:57 FHA PP Balogh Erdély Reiter
6-3 59:28 UTE EN Kiss Vincze P. Bodó
49 Kapura lövések száma 29
8 Kiállításpercek 4

Kék vonalas gól lett Vincze lacrosse-ából

 

Az UTE–Titánok találkozó góljai, köztük a nem hétköznapi assziszt videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum