Az első hely a tét az Erste Liga-rangadón

   

A DEAC és a MAC HKB első 2020/21-es Erste Liga-mérkőzését túlórában nyerte az újbudai együttes.

Vasárnap este sor kerül a magyar bázisú nemzetközi bajnokság első olyan találkozójára, amely visszavágónak minősül. A DEAC és a MAC HKB szeptember 20-án meccselt először, akkor 5-4-es újbudai siker született hosszabbításban, a mindent eldöntő találatot Sofron István jegyezte. Azóta sok minden történt a ligában. A DEAC például négy további mérkőzést játszott, és ezek mindegyikén pontot szerzett. A legutóbbi két alkalommal ráadásul hármat-hármat, hiszen a Sportklub és a Gyergyó is sima vereséggel volt kénytelen távozni Debrecenből. Több, mint érdekes, hogy a MAC HKB-nak sincs még nulla pontos összecsapása. Kangyal Balázs fiai legyőzték a Vasast, hosszabbításban kikaptak az FTC-Telekomtól, majd két mérkőzésüket lemondták. Visszatérésük után aratták legnagyobb sikerüket, a Gyergyót szabályosan kiütötték, a 7-0-s különbség mindenkit meglepett. Ez a diadal azonban vezéráldozattal járt, a Fradinak mesternégyest lövő Schlekmann Márk megsérült, rehabilitációja legalább november végéig fog tartani. Hiányzójuk a debrecenieknek is lesz, a kisebb sérüléssel bajlódó Hári Norbert még nem bevethető. A tét egyszerű: ha a DEAC rendes játékidőben nyer, átveszi a vezetést az Erste Ligában; ha a MAC HKB diadalmaskodik, ellenfelét megelőzve minimum második lesz a tabellán. Még egy érdekesség: ismét találkozhatnak a jégen az Orbán unokatestvérek, akik tavaly még csapattársak voltak, és ugyanazt a mezszámot viselik.

orbanorban

fotó: Angyal Balázs/MAC HKB Újbuda

DEAC–MAC HKB Újbuda 1-5

   

Az újbudaiak a sorozatban öt harmadon keresztül hibátlanul védő Bálizs Bence vezetésével legyőzték a debrecenieket.

A hazaiaknál nem lépett jégre Berta, míg a MAC HKB-nál Schlekmann mellett Macaulay is hiányzott. A mérkőzést jó tempóban indították a felek, az első komolyabb védést a DEAC kapusának, Hetényinek kellett bemutatnia Terbócs próbálkozásánál. A következő támadásból már megszületett a MAC HKB vezető gólja, Pozsgai talált be a debreceni kapuba. A DEAC próbált egyenlíteni, lendületét Dalecky kiállítása törte meg. A vendégek éltek az emberelőnnyel a pályafutása első Erste ligás gólját szerző Tornyai révén. Egy perccel később egy másik cseh légiós, Novotny ütközött szabálytanul, ezt a hátrányt már kivédekezték a cívisvárosiak. Az újbudaiak egy újabb kihagyott fór után a 16. percben meglőtték a 3. góljukat, miután Terbócs passzából Orban ziccerben vezethette Hetényire a korongot, nem hibázott. A nyitó harmad vége előtt Nagy Krisztián is betalált, majd az egyik csapattársa kilőtte Kozma Ferencet, aki azonnali orvosi ellátásra szorult, de a saját lábán elhagyta a jeget. A MAC HKB összesen 24-szer lőtt kapura az első játékrészben.

A második húsz percet a DEAC indította kezdeményezőbben, Bálizsnak akadt több dolga a két kapus közül. A mérkőzés közepén eljött az első debreceni emberelőny, amit szinte azonnal követett a második is; a hazaiak csak a második fórban tudtak jelentős nyomást kifejteni a vendégekre, de szépítést ez sem eredményezett. A harmad végén megint 5 a 4 ellen támadhatott a cívisvárosi együttes, hiába, nem tudtak betalálni Bálizsnak, aki a középső játékrészben 19-szer védett.

A záró felvonásban is próbált szépíteni David Musial csapata, a lendületét Orban kiállítása törte meg. Az 51. percben Kreisz Brúnó is gólt lőtt, aztán másfél percre rá Izacky megszerezte a DEAC becsületgólját. Mindez azt is jelentette, hogy Bálizs Bence 112 perc után kapott újra gólt, ugyanis a Gyergyói HK ellen shutouttal zárt.

A MAC HKB 5-1-re győzött, sikerének köszönhetően vezeti az Erste Liga tabelláját. Mindkét csapat csütörtökön játszik legközelebb: az újbudaiak a Titánokhoz utaznak, míg a debreceniek az Opten Vasas HC-t fogadják.

debmac-20201018

fotó: DEAC

Amit gyakoroltunk, azt fölrajzolták a jégre

   

Mestermérleg a DEAC–MAC HKB Erste Liga-rangadót követően.

David Musial vezetőedző, DEAC: “Nem tudom, mi történhetett. Nagyon jó edzéseink voltak egész héten, mindenki keményen dolgozott. Az első 20 percben szörnyű volt, amit mutattunk. A második harmadban jó játékkal jöttünk ki, ám a gólok elmaradtak. A harmadik játérészben ismét sok lehetőségünk volt, de ha nem lövünk gólt, gólokat, akkor bizonytalanná válik a csapat. Ez a mérkőzés nem sikerült úgy, ahogy akartuk, de tanulnunk kell belőle.”

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB Újbuda: “Az eleje egészen frenetikus volt, az első 20 perc volt a legjobb, amit valaha láttam ezektől a srácoktól. Amit az elmúlt néhány napban gyakoroltunk, azt gyakorlatilag fölrajzolták a jégre. Tulajdonképpen csak jó dolgokat csináltunk. Jött a második harmad, elkezdtük dobálni a fölösleges kiállításokat, az megborította a hokinkat, akkor Bálizs Bencének köszönhettük, hogy az eredmény maradt. A harmadik harmad néhány perces káoszától eltekintve okosabban hokiztunk, mint a másodikban. Egy ilyen csapat ellen ezen a pályán a győzelem nagy fegyvertény, hiszen még mindig úgy érzem, hogy a DEAC ennek a sorozatnak az egyik kimondott esélyese.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 250 néző. Játékvezetők: Salánki, Salánki, Mokrai, Vincze.
Hetényi: 88,4% (Gönczi)
K
Bálizs: 97,8% (Farkas)
Filbrandt, Orban Blake, Kulesov, Mazzag, Pesztunov
1
Pozsgai, Dóczi, Nagy K., Molnár B., Sofron
Kloz, Vokla, Dalecky, Izacky, Novotny
2
Garát, Tornyai, Orban Brance, Kreisz, Terbócs
Kiss R., Sándor F., Kiss P., Kozma, Szűcs
3
Bugár, Jászai, Kedves, Majoross, Lőczi
Bogesic, Molnár D.
4
Csollák, Strenk, Ritter, Ádám
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:22 BJA Pozsgai Majoross Lőczi
0-2 06:56 BJA PP Kreisz Orban Brance Garát
0-3 15:31 BJA Orban Brance Terbócs
0-4 17:31 BJA Nagy K. Sofron Jászai
0-5 50:58 BJA Kreisz Terbócs
1-5 52:12 DEB Izacky Orban Blake
46 Kapura lövések száma 43
8 Kiállításpercek 6

Izacky szép egyéni akciót vezetett a MAC HKB ellen

 

A DEAC–MAC HKB Újbuda mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum