Hydro Fehérvár AV19–HC Bolzano 5-4

   

3-0-s hazai vezetés után még kiegyenlítettek a dél-tiroliak, ám Stipsiczék ezúttal meg tudtak újulni, és behúzták a meccset.

Az első gólszerzési lehetőség a vendégek előtt adódott, Insam keveredett Ouzas kapuja elé, szerencsére nem maradt elég helye eltenni a korongot. A folytatásban is a vendégek voltak kezdeményezőbbek, mígnem a 3. percben egy fehérvári kontra végén Geiger tökéletes keresztpasszába Sarauer tette bele az ütőjét (1-0). Két perccel később Hargrove bolondította a védőket, a pakk Hári elé került, aki másodjára a kapuba emelt (2-0). Itt még nem volt vége! Caruso távoli lövésébe Petan ért bele, a korong Fazio lábai között jutott a gólvonalon túlra (3-0). Bő három perc alatt hármat ütött a Volán, időt kért Greg Ireland, a vendégek vezetőedzője. Nem volt ideje magához térni a Bolzanónak, hazai emberelőny következett. Kuralt ütőjén volt a negyedik, a korong nem sokkal kerülte el a kaput. Feljebb kapcsoltak a vendégek, Ouzas is hozzátette a magáét. A hajrá ismét a Fehérváré volt, Erdélyék remek cserét mentek, sorra alakították ki a minőségi lövőhelyzeteket, az eredmény azonban nem változott.

Feltüzelt Bolzano érkezett vissza a szünetről. Előbb Findlay húzott el a szélen, a játékvezetőt is kikerülte, mellé durrantott, majd Frank lövése következett, ezt Ouzas tette ki oldalra. A 24. percben góllá érett a vendégfölény, Alberga a kapu torkából szépített (3-1). A folytatásban sem változott a játék képe, nagy erőkkel támadtak a látogatók, védekezésre kényszerült a Fehérvár. A 29. percben egy gólra olvadt az előny, Catenacci tisztán lőtt a hálóba (3-2). Két perc sem telt el, amikor egy saját kapu mögött eladott korongot követően ismét Catenacci mattolta Ouzast (3-3). A vendégek nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek, Stipsicz passzát Szabó Bence küldte a kapuba (4-3). A gól megnyugtatóan hatott, kijöttek a szorításból a hazaiak. Horváth Milán lövése, majd Sarauer közelije újabb gólt ígért. A hajrát kisebb összekapaszkodás színesítette, a játékvezetők gyorsan elejét vették a komolyabb bunyónak. A 38. percben Petan átadását Stipsicz továbbította a hálóba (5-3). A Volán jól reagált a Bolzano egyenlítésére, feljebb kapcsolt és kétgólos fórban várhatta a záró harmadot.

Vendégakciókkal indult a harmadik játékrész is, majd gyorsan paprikássá vált a hangulat. Előbb Bartalist vadászták le, majd Frank és Szabó Bence páros kiállítása következett. A négy a négy elleni játék nem hozott gólt. Maradtak a jégen a speciális egységek, Szabó Bence azonnal mehetett is vissza a büntetőpadra. A kiállítás alatt nagyon nyomott a Bolzano, jól zárt a védelem, nem tudtak közelebb zárkózni a vendégek. A harmad derekán Hargrove került szembe Fazióval, a kapus nyerte kettejük párviadalát. A másik kapunál Ouzas is bemutatott jó pár bravúrt, mindent beleadtak a csapatok, remek volt a meccs. Az utolsó két percre Fazio is lekorcsolyázott, hat az ötben támadtak a vendégek, Insam kapáslövése beakadt a hosszúba, izgalmassá téve az utolsó pillanatokat (5-4). Egy bolzanói korongvesztést követő Catenacci-szabálytalanság, majd Robertson fegyelmezetlensége is kiállítást ért, ezek végleg eldöntötték az összecsapást. A Hydro Fehérvár AV19 igazi nagyvadat legyűrve, zsinórban a harmadik mérkőzését megnyerve felzárkózott a tabellán az élboly mögé.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása ezúttal a következő volt: Ouzas (Kornakker) – Stipsicz, Szabó B., Hargrove, Hári, Kuralt – Caruso, Horváth, Kähkönen, Bartalis, Szita – Geiger, Szabó D., Erdély, Sarauer, Petan – Mihály, Reisz, Sárpátki.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avshcb

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 1., kedd
EL 18:30 TITDAB 7-2VÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-3VÉGE
december 2., szerda
EL 17:15 FTCDEB 3-4VÉGE
  • M4 SPORT
december 3., csütörtök
KHL 15:00 MMGSZK 
  • SPORT 2
EL 18:00 MACTIT 7-1VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 1-2VÉGE
december 4., péntek
EXL 18:00 DTVMIS 6-0VÉGE
ICEHL 19:15 AVSHCI 4-5 BVÉGE
  • DIGI SPORT 2
EL 20:00 DEBDAB 3-1VÉGE
december 5., szombat
KHL 12:30 SZJDMO 
  • SPORT 1
december 6., vasárnap
EL 14:30 TITVAS 
  • M4 SPORT
EXL 17:15 MISKOS 
  • DIGI SPORT 3
december 7., hétfő
EL 17:30 GYEBRA 
december 8., kedd
EL 17:30 SCCDEB 
EL 17:30 UTEFTC 
  • M4 SPORT
ICEHL 18:00 LNZAVS 
EL 18:40 VASDAB 
december 9., szerda
KHL 17:30 DMIDMO 
  • SPORT 2
december 10., csütörtök
EL 17:30 BRAMAC 
EL 17:30 GYEDEB 
EL 18:40 VASFTC 
ICEHL 19:15 VSVAVS 
Partnerünk
Archívum