A hetedik meccsét is lejátszhatja a Gyergyó

   

Debütál az Erste Ligában a győri Nemak Jégcsarnok, a Titánok első meccsükön a GYHK-t fogadják.

Felemásan alakult az erdélyi együttesek első 2020/21-es magyarországi túrája. A koronavírus-járvány miatt háromból ketten csak öt-öt mérkőzést tudtak lejátszani, a MAC HKB mellett a Titánok sem tudtak kiállni ellenük. A sors iróniája, hogy a Corona Brassó és a Csíkszeredai Sportklub így is az első két helyet foglalja el a tabellán. Ehhez képest az ugyancsak bivalyerős kerettel felálló Gyergyói HK, amely a jelek szerint a teljes 7 meccses programot teljesítheti, egyelőre a középmezőny mélyén tartózkodik, amennyiben mindössze 2 győzelmével szemben 4 vereséget volt kénytelen eddig elkönyvelni. Malcolm Cameron csapatának produkciója finoman szólva is hektikus. Az egyik oldalon az FTC-Telekom elleni túlórás siker és a Dunaújváros sima legyőzése áll, a másikon a brutális 0-7-es pofon a MAC HKB otthonában. Azt a kudarcot az UTE ellen megpróbálták feledtetni a székelyek, ez részben sikerült is nekik, elhoztak egy pontot a Megyeri útról. Ezzel együtt akkor mászhatnának ki rendesen a gödörből, ha a Titánok új otthonában 3 pontot szereznének. A körülmények elvileg a kezükre játszanak, a Fehérvár-farmnál több nehézséggel nem sok gárdának kellett eddig szembenéznie. A vírus ismételt felbukkanása és a többszöri halasztások okán aligha vannak topformában Kasper Vuorinen fiai, ráadásul jó néhány játékos hiányozni is fog csütörtök este a sorokból. Ugyanakkor a fehérvári fiatalok az elmúlt idények során jó néhányszor bizonyították, hogy érdemes számolni velük, és valószínű, hogy ez csütörtök este sem lesz másként.

titgye

Titánok–Gyergyói HK 4-3

   

A szezonban először jégre lépő csapat kétgólos hátrányból felállva büntetőkkel legyőzte a gyergyóiakat az Erste Liga első Győrben játszott mérkőzésén.

A két hét alatt hetedik mérkőzését játszó Gyergyói HK és a most debütáló Titánok meccse kiegyenlített játékkal indult. A 3. percben emberelőnybe kerültek a Győrben játszó székesfehérváriak, ki is használták: a csapatkapitány Reiter bombázott Cooke kapujába a bedobópontról. A Titánok vezető találatát követően a GYHK lőtt többet kapura. Ez eredményre is vezetett, előbb Koskiranta büntetett bombagóllal egy védelmi hibát, aztán egy kijátszott akció végén Silló fordított közelről. A harmad végén eljött az első gyergyói fór, a fehérváriakhoz hasonlóan a vendégek is éltek vele: a tavaly még a Titánokban is jégre lépő Szabó Krisztián befordult a kapu elé, ekkor még védett Gyenes, de Koskirantával szemben tehetetlen volt.

A második húsz perc Titánok-előnnyel indult, Bobcek szabálytalankodott az első játékrész legvégén. A kiegészülés után újra a GYHK volt kezdeményezőbb, a mérkőzés felénél Silló szólóját Gyenes védte. A sok kihagyott gyergyói helyzet megbosszulta magát, Csiszer Ádám nem passzolt, hanem lőtt 2 az 1 elleni helyzetben, amivel a debütáló játékos megszerezte első Erste Liga-gólját. Ezt követően a Titánok lendületbe kerültek.

A harmadik felvonás áthúzódó fehérvári fórral kezdődött, ki is használták: McNulty kék vonalas lövésének mellényúlt Cooke. Az egyenlítést követően újra nyomott a Gyergyói HK, 7 perccel a rendes játékidő vége előtt emberelőnybe került, Malcolm Cameron ekkor időt kért. A vendégek edzője hiába beszélte meg a taktikát, játékosai nem tudtak érdemben kapura lőni. Később Matheson gáncsolta a kiugró Sándor-Székelyt, de a Titánok sem tudták 5 a 4 ellen eldönteni a mérkőzést.

A hosszabbításban nem kockáztattak sokat a csapatok, nem is született gól. A büntetők során a Titánoktól az ICEHL-ben idén már játszó Madácsi, valamint Almási is betalált, miközben a GYHK-ból csak Jones vezette rá sikerrel. A Titánok 4-3-ra győztek, szétlövéses sikerrel kezdték a szezont. A Gyergyói HK 7 ponttal zárta a hétmeccses magyarországi túráját.

titgye-lehoczkik-DSC01398

fotó: Lehoczki Krisztián/Titánok

Papírformának tűnő győzelmet szalasztottunk el

   

Mestermérleg a Titánok–Gyergyói HK mérkőzést követően.

Kasper Vuorinen vezetőedző, Titánok: “Jó mérkőzést játszottunk. Ugyan a kezdés döcögősre sikerült, de aztán elkezdtünk hinni magunkban, hiszen tudtuk, ha keményen dolgozunk, az meghozza az eredményét. A srácok szívüket-lelküket kitették a jégre, 18 remek srác volt az öltözőben, akik megdolgoztak a sikerért.”

Szilassy Zoltán másodedző, Gyergyói HK: “Papírformának tűnő győzelmet szalasztottunk el megint. Többet lőttünk, megvolt a jelenlétünk az offenzív zónában, de a játékunk nem volt célravezető. Az ellenfél kompakt védekezését nem akartuk átlőni, ehelyett át akartuk vinni a korongot. A jó teljesítményükhöz a remek kapusteljesítményük is hozzájárult. 3-1-nél még kellett volna gólt lőnünk, és meglehetett volna a győzelem.”

Erste Liga, Győr, 2020. okt. 15., csütörtök.
Gyenes: 93,6% (Szeles)
K
Cooke: 86,2% (Ruczuj)
Erdély, Reiter, Ambrus, Balogh, Németh
1
Bobcek, Matheson, Koskiranta, Ouellette-St. Amant, Szigeti
Dobmayer, McNulty, Almási, Madácsi, Tiainen
2
Kozma, Jones, Bíró, Silló, Szabó
Hajnal, Kóger, Csiszer, Sándor-Székely, Jakimcsuk
3
Raszulov, Nagy Cs., Péter Zs., Barabás, Csergő
Görbea
4
Ivácson, Benedek, Ferencz Csibi, Lázár
Kasper Vuorinen
E
Malcolm Cameron, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:26 TIT PP Reiter Almási Balogh
1-1 08:26 GYE Koskiranta
1-2 12:30 GYE Silló Jones Szabó
1-3 19:11 GYE PP Koskiranta Szabó Jones
2-3 34:17 TIT Csiszer
3-3 41:40 TIT PP McNulty Tiainen
4-3 65:00 TIT GWS Almási
29 Kapura lövések száma 47
8 Kiállításpercek 10

Kicentizett felső sarkossal kezdett a ligában Csiszer

 

A Titánok–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 18., vasárnap
EXL 16:00 NITMIS TÖRÖLVE
ICEHL 17:30 AVSHCB 5-4VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBMAC 1-5VÉGE
EL 18:30 UTETIT 6-3VÉGE
október 20., kedd
EXL 18:00 KOSMIS 4-1VÉGE
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 3-4 BVÉGE
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 0-3VÉGE
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS TÖRÖLVE
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 
EL 17:30 TITFTC 
ICEHL 17:30 HCIAVS TÖRÖLVE
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS TÖRÖLVE
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE 
EL 18:00 MACFTC 
Partnerünk
Archívum