DVTK Jegesmedvék–Dukla Trencín 2-3

   

A Trencsén az utolsó harmadban döntötte el a meccset Miskolcon, a magyar Extraliga-csapat először nem szerzett pontot idén.

Jó néhány eddig nélkülözött játékos visszatérhetett a DVTK Jegesmedvék soraiba, köztük a lett Egle, valamint Vas János, Lövei, Gőz, Szirányi, Láda és Révész, ellenben nem öltözhetett Magosi, Galanisz, Pukka, Kiss Dániel és Részegh Tamás.

A mérkőzést a Jegesmedvék kezdték aktívabban, és gyors egymásutánban több meleg pillanatot is okoztak Valent kapuja előtt, míg Rajna első védésére az 5. percig kellett várni. Innentől magára talált a Trencsén, amely egyre több időt töltött a támadóharmadban, riogatva a miskolciak kapusát. A 8. percben a vendégek elpuskázták a meccs első emberelőnyét. Teljes létszámban hullámzott a játék, a csapatok gyorsan fejlődtek fel, mégis viszonylag kevés helyzetet teremtettek. Az utolsó két percnek a Jegesmedvék létszámfölényben vághattak neki, de ezt nem tudták a javukra fordítani.

A második harmadból alig telt el másfél perc, amikor megszerezték a vezetést a vendégek. Gyors támadás végén a magyar publikum által jól ismert Jabornik remekül készítette le a korongot a második hullámban érkező Heclnek, ő pedig kilőtte a hosszú sarkot (0-1). A lendület vitte tovább a Duklát, amely bő két perc múlva megduplázta előnyét. Ezúttal Hecl vitte be a korongot a támadóharmadba, a palánk mellől a középen üresen korcsolyázó Kukucához passzolt, aki közelről nem hibázott (0-2). A 27. percben emberelőnyben szépítettek a Jegesmedvék. Kapu előtti kavarodás során Flick találta meg először a korongot, és két méterről a hálóba emelt (1-2). A következő cseréket megnyomta a Trencsén, beszorítva a hazaiakat a kapujuk elé, de hiába voltak helyzeteik, mindet kihagyták. Ezután kiszabadultak a házigazdák, és ismét adtak munkát Valentnak. A hajrában előbb a vendégek, majd a Jegesmedvék hagytak ki egy-egy emberelőnyt. Fél perccel a szünet előtt egyenlített a Miskolc. Ismét nagy tumultus volt a trencséni kapu előtt, a korong oldalra pattant, és a vas mellett álló Wolffnak csak az üres ketrecbe kellett paskolnia azt (2-2).

A harmadik játékrész nagy tempóban indult, egymást követték mindkét oldalon a helyzetek. Az 51. percben emberhátrányban vette vissza a vezetést a Dukla. Valach szerzett korongot a saját kék vonalán, kilépett két miskolci játékos között, akik csak húzgálni tudták hátulról. Végül egyedül vitte Rajnára a pakkot és a rövid felső sarokba emelt (2-3). Nagy energiát mozgósított a hazai csapat az egyenlítés érdekében, a Trencsén viszont keményen védekezett, ebből óriási küzdelem alakult ki. Nőtt a feszültség is, négy perccel a lefújás előtt a vendégkapunál estek egymásnak a játékosok, több párban is, ám a játékvezetők kiállítás nélkül is rendet tudtak tenni. Már csak két és fél perc volt hátra, amikor a Jegesmedvék óriási lehetőséghez jutottak az egyenlítéshez, miután ellenfelük elcserélte magát. A fór elején azonban a vendégek mehettek 2 az 1 ellen, de elrontották a ziccert. Dave Allison a kapusát is levitte, így kettős előnyben támadhattak a mieink, de nem tudtak egyenlíteni, 2-3 lett a vége. Ez volt a DVTK Jegesmedvék harmadik veresége, de az első két alkalommal egy-egy pontot szerzett az együttes.

A DVTK Jegesmedvék összeállítása a mérkőzésen: Rajna – Gőz, Wolf, Egle, Vas, Rokaly – Wehrs, Szirányi, Flick, Osterberg, Lövei – Láda, Vojtkó, Csányi, Miskolczi, Ritó – Révész, Farkas.

misdtr

fotó: DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 3-4 BVÉGE
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 0-3VÉGE
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS TÖRÖLVE
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 4-5VÉGE
EL 17:30 TITFTC 3-5VÉGE
ICEHL 17:30 HCIAVS TÖRÖLVE
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS TÖRÖLVE
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE INFO
EL 18:00 MACFTC INFO
október 29., csütörtök
KHL 17:30 SZPCSZ 
    • SPORT 2
október 30., péntek
EL 18:00 UTEMAC 
EL 18:30 FTCDAB 
ICEHL 19:15 AVSBRC 
    • DIGI SPORT 2
november 1., vasárnap
ICEHL 17:30 LNZAVS 
EL 18:00 MACTIT 
EL 18:30 DEBUTE 
Partnerünk
Archívum