KMH Budapest–MAC Budapest 3-4

 

Több mint másfél év után először kapott ki a hazai bajnokságban a címvédő.

Az EWHL után a magyar bajnokságban is összecsapott a KMH és a MAC, a mérkőzésre mindkét edző szinte a legjobb összeállítását nevezte, a hazaiaknál Sara Confidenti, a vendégeknél Kiss Andrea nem játszott.

A meccs eleje a kiállításokról szólt, két-két büntetést kaptak a csapatok az első percekben, de gól nem született. A KMH lőtt többször kapura ebben a harmadban, de a gólokat a MAC szerezte: a 12. percben Németh Bernadett lövése talált utat a kapuba, Tóth Zsófia elől takarták a kilátást. Másfél percen belül jött az újabb MAC-találat, egy gyors akció végén Pázmándi Zsófia kotorta be a kipattanót, 0-2.

A második harmadban mindkét csapat bátran próbálkozott. A 36. percben négy a négy elleni játék során Huszák Alexandra szépített: a saját harmadából vitte végig a korongot, és szép csel után talált be. Fél perc sem telt el, amikor az egyenlítés is összejött, Hayley Williams szlalomozott át a védők között, és középről bevette Németh Anikó kapuját. A harmad hajrájában aztán újra a MAC szerezte meg a vezetést, kettős fórban Rónai Alexandra lőtte be Gasparics Fanni remek passzát, 2-3.

Az utolsó játékrész is hozott négy a négy elleni játékot, de ebből most a vendégek jöttek ki jobban. Gowie Alexandra remekül vette át a korongot, és kilőtte a bal felsőt, 2-4. Bő hat perccel a vége előtt a KMH ismét csökkentette a különbséget, Szick harcos korongszerzése után Tarnowski talált be közelről, így a hajrára megint nyílt lett a meccs. A hazaiak emberelőnybe kerültek, majd a végén a kapust is levitték, de a MAC jól védekezve kihúzta ezt az időszakot, és megtartotta előnyét, 3-4 lett a végeredmény.

A MAC legutóbb 2020 januárjában nyert a KMH ellen, akkor az EWHL keretein belül. A két csapat legutóbbi négy egymás elleni meccsét az újbudaiak nyerték, ez a sorozat most megszakadt. A KMH 2019 márciusában kapott ki legutóbb a hazai bajnokságban, akkor is a MAC-tól.

Mika Väärälä vezetőedző, KMH Budapest: “A MAC jobb volt most, mint mi, talán jobban felkészült. A játékunk rendben volt, de túl sok kiállítást gyűjtöttünk, és más elemek sem álltak össze. Az ellenfél jól korizott, jól passzolt, a letámadása megnehezítette a dolgunkat. Visszatérünk az alapokhoz, gyakorlunk tovább.”

Kis András vezetőedző, MAC Budapest: “A lányok azt tették, amit kértünk tőlük, végig nyomás alatt tudták tartani az ellenfelet. Keményen mentek, jó volt a letámadásunk. Nagyjából uralni tudtuk az egész mérkőzést. A KMH a meccs felénél szorossá tudta tenni a csatát, mert volt egy kis rövidzárlatunk, de aztán rendeződtünk, újra miénk lett az irányítás és nyerni tudtunk.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 3-4 BVÉGE
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 0-3VÉGE
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS TÖRÖLVE
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 4-5VÉGE
EL 17:30 TITFTC 3-5VÉGE
ICEHL 17:30 HCIAVS TÖRÖLVE
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS TÖRÖLVE
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE INFO
EL 18:00 MACFTC INFO
október 29., csütörtök
KHL 17:30 SZPCSZ 
    • SPORT 2
október 30., péntek
EL 18:00 UTEMAC 
EL 18:30 FTCDAB 
ICEHL 19:15 AVSBRC 
    • DIGI SPORT 2
november 1., vasárnap
ICEHL 17:30 LNZAVS 
EL 18:00 MACTIT 
EL 18:30 DEBUTE 
Partnerünk
Archívum