Továbbra is első pontjaiért hajthat az UTE

   

Hatalmas csorbát kellene kiköszörülnie a Megyeri úton a Gyergyói HK-nak.

Megdöbbentő mértékű és karakterű vereséget szenvedtek a legutóbbi Erste Liga-játéknapon a székelyek. Úgy kapott 7-et a trófeákra ácsingózó és bivalyerős keretettel felálló Gyergyó a MAC HKB-tól vasárnap, hogy közben szinte egy pillanatig sem tűnt versenyképesnek. Az okokat nem feladatunk szétszálazni, képesek sem lennénk erre, ezzel együtt laikusokként is megállapíthattuk, hogy milyen demotivált például Jordon Cooke kapus is. A tavalyi Erste Liga-szezon legjobb hálóőre – akinek adatlapján érdemes legörgetni egyéni díjaiig is, és vetni egy pillantást arra, hogy a WHL-ben vagy a tengerentúli egyetemi bajnokságokban mi mindent ért el – semennyire sem találta a ritmust, ennyi azért leszögezhető. Illetve hozzátehető: Cooke nem volt mindezekkel egyedül a csapatban. Hogy a motivációjukat és a formájukat visszanyerik-e Malcolm Cameron tanítványai kedd estére, az a nap fontos kérdése. Annál inkább, hogy a nagy riválisnak számító UTE otthonában lesz jelenésük, amely még pont nélkül áll ugyan a táblázat utolsó helyén, ám lendületnek nincs híján. Ez már a lilák koronavírus-járványból való visszatérése utáni első meccsén látszott, hiszen a Brassó sem vitte el könnyen a pontokat, majd a Sportklub ellen még inkább: a csíkiak háromszor voltak hátrányban az összecsapás során. Akárhogy is, a gyergyóiaknak száznyolcvan fokos fordulatot kellene végrehajtaniuk ahhoz, hogy megakadályozzák Virág Csaba gárdájának első pontszerzését.

UTE–Gyergyói HK 4-3

   

Chris Bodó büntetőjével megszerezte első két pontját az idei Erste Liga-szezonban az Újpest.

A hazaiaknál első meccsét játszhatta Rafaj Attila, a vendégeknél Igor Bobceket nevezték debütánsként, míg a gyergyói kapuban a legutóbbi alkalommal hét gólt kapó Jordon Cooke maradt. A székelyek az első harmadot ott folytatták, ahol vasárnap Újbudán abbahagyták a hokit: előbb Ljuducsin, majd Bodó talált be a lilák részéről, akik 2-0-ra vezettek. A második játékrészben feltámadtak a vendégek, előbb Jones, majd a már említett Bobcek találatával egyenlítettek. Sőt: Szabó Krisztián 44:44-nél a vezetést is megszerezte, és az előnyt az utolsó pillanatokig tartani tudták a GYHK-sok, 3 másodperccel a duda előtt lőtt hat a négy ellen kék vonalast Stadel, 3-3, pontot szerzett az UTE, először a szezonban, jöhetett a hosszabbítás. Amikor is a Gyergyó eltékozolt egy emberfórt, egyéb nagy helyzetek nem voltak, jöhettek a rávezetések. Az első öt körben többen is eredményesek voltak, ám egál keletkezett, így jöhetett a folytatás, a nyolcadik párban a Gyergyó nem talált be, Chris Bodó igen, 4-3-ra nyert az Újpest.

utegye2

fotó: Jani Martin/UTE

2-0 után nem korcsolyáztunk eleget

   

Így látták a vezetőedzők az UTE–Gyergyói HK Erste Liga-rangadót.

Malcom Cameron, Gyergyói HK: “Ez az egy pont is nagyon sokat ér a csapatomnak, rengeteget harcoltunk érte, sok helyzetet dolgoztunk ki, 58 percig jól mentek a lábak, de a végén nem volt szerencsénk. A hosszabbításban emberelőnybe kerültünk, de sajnos a fiúk nem tudták eldönteni a meccset, a büntetőkben pedig alulmaradtunk.”

Virág Csaba, UTE: “Nagyon hasonló mérkőzés volt ez, mint a szombati, azzal a különbséggel, hogy most az elején két találattal is vezettünk. 2-0 után nem korcsolyáztunk eleget, gyermeteg hibákból kaptunk gólokat, aztán a hátrányban alapjaiból építettük újjá a játékunkat. Van ebben a mai Újpestben valami pozitív, valami szavakkal nehezen kifejezhető erő, nem minden csapat képes arra, hogy a rendes játékidő vége előtt három másodperccel egyenlítsen.”

Erste Liga, Megyeri út, 2020. okt. 13., kedd.
Márkus: 92,3% (Monostori)
K
Cooke: 91,8% (Ruczuj)
Stadel, Szécsi, Vincze, Just, Bodo
1
Bobcek, Matheson, Koskiranta, Tendler, Szigeti
Selan, Kiss, Ljuducsin, Vorobjov, Nemes
2
Kozma, Jones, Bíró, Silló, Szabó
Kovács A., Varga, Fekete, Rafaj, Godó
3
Raszulov, Nagy, Péter, Barabás, Csergő
Horváth A., Kovács S.
4
Ivácson, Benedek, Lázár
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Cameron Malcolm, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:41 UTE Ljuducsin Vorobjov
2-0 16:49 UTE Bodo Just Varga
2-1 32:08 GYE Jones Tendler Matheson
2-2 34:17 GYE Bobcek Tendler Péter
2-3 44:44 GYE Szabó
3-3 59:57 UTE PP Stadel Just Bodo
4-3 65:00 UTE GWS Bodo
49 Kapura lövések száma 39
16 Kiállításpercek 16

18 fotó az UTE első 2020/21-es győzelméről

 

Te jó ég, mit művelt Szabó Krisztián

   

Az UTE–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 3-4 BVÉGE
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 0-3VÉGE
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS TÖRÖLVE
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 4-5VÉGE
EL 17:30 TITFTC 3-5VÉGE
ICEHL 17:30 HCIAVS TÖRÖLVE
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS TÖRÖLVE
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE INFO
EL 18:00 MACFTC INFO
október 29., csütörtök
KHL 17:30 SZPCSZ 
    • SPORT 2
október 30., péntek
EL 18:00 UTEMAC 
EL 18:30 FTCDAB 
ICEHL 19:15 AVSBRC 
    • DIGI SPORT 2
november 1., vasárnap
ICEHL 17:30 LNZAVS 
EL 18:00 MACTIT 
EL 18:30 DEBUTE 
Partnerünk
Archívum