Első túrája utolsó meccsére készül a Sportklub

   

A csíkiak zárt kapus meccset játszanak kedd este a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában.

Nem úgy sikerült a Csíkszeredai Sportklub magyarországi túrája, ahogy azt a csapat és az Erste Liga eltervezte. A hétmeccses rohamból eddig négy találkozót tudtak megrendezni, kettő elmaradt, a koronavírus-járvány miatt a MAC HKB után a Titánok sem tudtak kiállni ellenük. Hogy a Fehérvár-farm sem jégkorongozhat velük, az ráadásul a legutolsó pillanatban derült ki hétfőn, amikor már a bemelegítésre készültek a felek Győrben. Ezeknek az összecsapásoknak egyelőre nincs új dátumuk, és még az is kérdéses, hogy pótolják-e őket egyáltalán. A ligahonlapon legalábbis az jelent meg, hogy ”a mérkőzés későbbi időpontban való lejátszásáról vagy a megszerezhető pontok sorsáról a közeljövőben születik döntés”. Hasonló helyzet állt elő a Brassó esetében is, amely ma este meccselt volna a Titánokkal, miután a MAC HKB-val szintén nem találkozhatott. A Sportklubra visszatérve, a gárda eddigi 4 találkozóján 2-szer nyert és 2-szer kapott ki, úgy, hogy összesen 7 pontot szerzett. A plusz 1-et az FTC-Telekom otthonában büntetőkkel elveszített rangadón tették zsebre Jason Morgan fiai, akik legutóbb az UTE otthonában 4-3-ra nyertek. A Dunaújvárosi Acélbikák a keretükön végigsöprő vírus miatt az utolsók között kapcsolódtak be a küzdelmekbe, és bár elsőre simán kikaptak a Gyergyótól, másodjára hátrányból fordítva elvették a Brassó veretlenségét. Ez biztató a folytatásra nézvést a szemszögükből, annál inkább, hogy a keretük egyre erősebb, hétfőn egy kiemelkedő képességű brit válogatott védő érkezését is bejelentették az általunk a világbajnokságokról és a nottinghami olimpiai kvalifikációról is jól ismert David Phillips személyében. A meccset zárt kapuk mögött rendezik, a szurkolók a ligatévén követhetik nyomon az eseményeket.

Dunaújvárosi Acélbikák–SC Csíkszereda 4-10

   

Zárt kapuk mögött ütötte ki az újvárosiakat a hokira éhes székely gárda, amely ezúttal igazi erejét megmutatva két számjegyig jutott.

A DAB-ban debütált a sokszoros brit válogatott David Phillips, míg a túloldalon nem találtunk meglepetéseket a sorösszetételekben. Úthengerként állt bele a meccsbe a csíki csapat, a 9. percben 4-0-ra vezettek Beczéék – a gólszerzők sorrendje a székely sztár találata után a következő volt: Yellow Horn, Tousignant, Yellow Horn –, annak ellenére, hogy David Leger és segítői a harmadik után időt kértek. Ezt követően valamelyest szelídült a tempó, és a második játékrészt meg is nyerték az Acélbikák. Előbb Keegan Dansereau szépített, majd Fodor Csanád góljára Kovács Bronson válaszolt, 2-5 volt az állás negyven perc után. Az utolsó felvonás azonban ismét a csíkiaké volt, akik nem ismertek kíméletet, sorrendben Tousignant, majd háromszor egymás után Becze volt eredményes, ekkor 2-9-et mutatott az eredményjelző. Innentől csak a kozmetikázásért hokiztak a hazaiak, és Kovács, valamint Pihlqvist be is talált, 4-9, majd emberhátrányban Kuljas belőtte a tizediket. A csíkiak öt meccset játszhattak le a tervezett hétből a túrájuk során, ezeken kereken 10 pontot szereztek. A DAB-nak még sok tennivalója van a formába lendülés területén.

dabscc

fotó: DAB

Jött az a nagyon balszerencsés hatodik gól

 

Mestermérleg a DAB–Csíkszereda mérkőzés után.

David Leger vezetőedző, DAB: “Csapatként nagyon rosszul kezdtük az első harmadot, a Csíkszeredának pedig vannak olyan képzettek a játékosai, hogy kihasználták a leblokkolásunkat. A szezon elején azt is látni akarja az ember, hogy a csapata miként reagál a rossz helyzetekre, a második harmaddal ilyen szempontból elégedett lehettem, ott jól küzdöttünk, a teljesítményünk sem volt rossz, aztán jött az a nagyon balszerencsés hatodik gól. Rövid idő alatt játszottunk most három meccset, a teljesítményünk hullámzó, de most lesz egy kis időnk a munkára, igyekszünk hasznosan eltölteni.”

Jason Morgan vezetőedző, SC Csíkszereda: “Az előző négy meccsünkön nagyon könnyű gólokat adtunk az ellenfeleinknek, kicsit csaltuk a védekezést, most viszont szorosan fogtuk az oldalunkat, jól védtük a kaput, különösen a meccs elején. Csapatként nagyon odafigyeltünk a részletekre a mérkőzés nagyobbik részében, ezért el is nyertük a jutalmunkat.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Kis-király, Árkovics.
Hughson: 75,0% (Pinczés B.: 73,7%)
K
Szamankov: 91,5% (Adorján)
Hruby, Mestyán, Mazurek, Németh, Odnoga
1
Flinta, Kuljas, Taratuhin, Tousignant, Becze
Kovács, Phillips, Azari, Török, Pihlqvist
2
Láday, Salló, Blackwater, Maylan, Yellow Horn
Dósa, Lencsés, Szappanos, Dansereau, St. Pierre
3
Gecse H., Farkas, Fodor, Bíró, Részegh
Gebei B., Gebei G., Barna, Pozsár
4
Szabó, Györfy, Gecse O., Casaneanu, Rokaly
Leger David, Borbás Gergely
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:44 SCC PP Becze Kuljas Taratuhin
0-2 03:09 SCC Yellow Horn Láday
0-3 03:55 SCC PP Tousignant Taratuhin Bíró
0-4 08:12 SCC Yellow Horn Salló Blackwater
1-4 22:01 DAB Dansereau Szappanos Dósa
1-5 27:20 SCC Fodor Gecse H.
2-5 35:03 DAB Kovács
2-6 40:36 SCC Tousignant Taratuhin Becze
2-7 44:15 SCC PP Becze Bíró Kuljas
2-8 50:27 SCC Becze Tousignant Taratuhin
2-9 50:48 SCC Becze Kuljas
3-9 55:04 DAB PP Kovács Dansereau Szappanos
4-9 55:23 DAB Pihlqvist Török Phillips
4-10 57:54 SCC SH Kuljas
47 Kapura lövések száma 39
18 Kiállításpercek 16

Becze Tihamér mesternégyese és még 10 gól

 

A Dunaújvárosi Acélbikák–SC Csíkszereda mérkőzés találatai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum