Alex Pietrangelo 7 évre a Vegasé

 

A St. Louis Blues volt kapitánya 2027-ig összesen 61,6 millió dollárt kereshet. Toffoli Montrealba igazolt, Devon Toewst Coloradóba cserélték.

A néhány napja megnyitott játékospiac egyik legjobb és lekeresettebb hokisa az az Alex Pietrangelo volt, aki kapitányként vezette a St.Louis Bluest 2019-ben Stanley Kupa győzelemig. Nem volt titok, hogy a játékos és a klub között az elmúlt idényben több egyeztetés is zajlott a lehetséges folytatásról. Az egyezség azonban nem született meg, ezért a 30 éves hokis úgy döntött, teszteli a piacot. Kérőkben nem volt hiány, ám ez nem zárta ki a lehetőséget, hogy Pietrangelo visszatérjen a Blueshoz. Ez abban a pillanatban megdőlt, amikor a Blues hét évre szerződtette a Boston volt hokisát, Torey Krugot. A Pietrangelóért zajló versenyfutásból végül a Vegas került ki győztesen, amely 7 évre szerződtette őt, szezononként 8,8 millió dollárért. A bekk ilyen fizetéssel nem fért volna be a Golden Knights bérkeretébe, ezért az aláírás után a klub elcserélte Nate Schmidtet. Az évenként 5,95 millió dollárt kereső hátvédet Vancouverbe küldték, a Vegas egy 3. körös választási jogot kapott érte a 2022-es draftra.

pietrangelo vegas

A tavalyi évadban a Los Angelesben és a Vancouverben összesen 24 gólt szerző Tyler Toffoli elfogadta a Montreal ajánlatát. A Canadiens négy év alatt 17 millió dollárt fizet a 28 éves csatárnak, ami szezononként 4,25 milliót garantál. Toffoli 525 mérkőzésen kereken 300 (145+155) pontot szerzett, amihez a rájátszásban még 25 egységet tett hozzá 54 mérkőzésen. A Los Angeles Kings 2014-es Stanley Kupa-győzelméhez 7-7 góllal és gólpasszal járult hozzá.

A New York Islanders komoly áldozatot hozott annak érdekében, hogy meg tudjon egyezni Mathew Barzallal. Az Islandersnek mindössze 9 millió dolláros szabad helye van a bérkeretben, ebbe képtelenség lett volna beszorítani az egyformán korlátozott szabadügynök státusú Barzal, Ryan Pulock, Devon Toews hármast. A trióból a roppant tehetséges hátvédet Coloradóba cserélte az Islanders, akiért egy 2021-es és egy 2022-es második körös választást kapott. A 2018-ban az év újoncának megválasztott Barzal megtartása abszolút prioritást élvez Lou Lamoriello GM számára, így biztosra vehető, hogy a közeljövőben még levezényel egy-két cserét annak érdekében, hogy megtartsa a legértékesebb játékosát.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
június 24., csütörtök
NŐI 17:00 FRAHUN 5-3VÉGE
június 25., péntek
NŐI 15:00 FRAHUN 0-1VÉGE
augusztus 6., péntek
FEL   MISDEB 
augusztus 10., kedd
FEL 19:00 JESMAC 
augusztus 11., szerda
FEL 12:00 OLLMAC 
Partnerünk
Archívum