A MAC és a KMH is nyert az EWHL-ben

   

Mindkét magyar csapat hátrányból fordítva verte Jókai Szilágyi Kinga együttesét, a Vienna Sabrest. Elkezdődött a DEBL is.

EWHL

A Vienna Sabres Budapestre látogatott, és megmérkőzött mindkét magyar élcsapattal. Szombaton a Kisstadionban a MAC Budapest remekül kezdett, és már a 14. percben két góllal vezetett. Először Christina Rombaut kotort be egy kipattanót, majd emberelőnyben Németh Bernadett távoli lövése csapta be a kapust. A második harmadban is többször próbálkozott a MAC, de a bécsiek három gólt szerezve fordítottak. Az utolsó harmad újabb fordulatot hozott, a magyar együttes lendületes támadásokat vezetve bő tíz perc alatt négy gólt lőtt. A találatokon Gasparics Fanni és Gowie Alexandra igazságosan megosztozott. A kapuban Németh Anikó ebben a periódusban lehúzta a rolót, 13 lövést védett, így 6-3 lett a vége. A Sabresben Jókai Szilágyi Kinga nyolcszor kísérletezett, ám nem járt sikerrel, pont és kiállítás sem került a neve mellé. A MAC e hét végén idegenbeli túrára indul, szombaton a Salzburg, vasárnap a Bolzano vendége lesz.

A KMH Budapestnek is hátrányból kellett fordítania a bécsi csapat ellen. Nielsen emberelőnyös találattal juttatta előnyhöz a vendégeket a 8. percben, de két perccel később Huszák Alexandra lecsapott egy korongra a támadóharmadban, és nagy góllal egyenlített. A címvédő a meccs feléig még kétszer talált be: előbb Dabasi Réka volt eredményes közelről, majd Szamosfalvi Petra érkezett jól egy kapu előtt kavarodásnál. Sok volt a kiállítás, a hazai játékosok több időt töltöttek a büntetőpadon, így leginkább a kétgólos előny tartására tudott szorítkozni a KMH. A hajrában egy újabb büntetésnél a kapusát is levitte a Vienna, és hat a négy ellen Jókai Szilágyi Kinga betalált 16 másodperccel a vége előtt. Másra már nem hagyott időt a magyar együttes, és 3-2-re megnyerte a találkozót. Mika Väärälä vezetőedző így győzelmet ünnepelhetett felesége, Esther csapata ellen. A KMH két meccs után hibátlan, ezt rajta kívül csak az SKP Bratislava mondhatja el magáról. Dabasi Rékáék legközelebb október 24?25-én játszanak az EWHL-ben, ők akkor teljesítik a Salzburg, Bolzano utat.

Addig a magyar bajnokságban is jégre lép a két magyar együttes: szerdán délután fél 3-kor a Tüskesátorban csapnak össze egymással.

DEBL

Az osztrák bajnokságban idén is három magyar csapat indul, a tavalyi döntős KMH, a MAC? a második csapatok vesznek részt ?, valamint az FTC. Az első hét magyar derbit hozott, a KMH 4-1-re nyert a Ferencváros vendégeként. Hiába lőtt jóval többször kapura az újbudai csapat, a zöld-fehérek sokáig tartották a szoros eredményt.

U25-ös bajnokság

A B osztályban két találkozót rendeztek. Az Angels 17-0-ra győzött Győrben a Jégvirágok ellen, Tinordi Gabriella hat, Olajos Réka négy gólt szerzett. Az FTC hosszabbítás után 4-3-ra maradt alul a DVTK-val szemben, a vendégekénél Gábor Imelda és Balog Gréta is duplázott.

Légiósok

A svéd élvonalban Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea/MSSK ezen a játékhéten nem szerepelt, ám annak örülhetett, hogy a nagy rivális Brynäs kikapott a Linköpingtől, így vesztett pontok tekintetében azonosan állnak. Az SDE, Pintér Lili és Pintér Hanna csapata két találkozót játszott. A Göteborgot 3-0-ra verte a stockholmi csapat, és az első gólt Pintér Lili szerezte ? ez az alábbi videón a 20. másodperctől látható ?, míg testvére gólpasszt jegyzett. Lili három, Hanna négy lövéssel próbálkozott. A HV71 ellen nem ment ilyen jól az együttesnek, 4-0-s vereség lett a vége. Lili kétszer, Hanna egyszer lőtt kapura, csapatuk összesen harmincszor, de az ellenfél spanyol hálóőre mindent védett. Az SDE a hatodik helyen áll.

macsav-ewhl

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum