Visszatér az Erste Liga-körforgásba a MAC HKB

   

A múlt héten két meccset lemondó együttes ellenfele a Dunaújvárosban magára találó Gyergyói HK lesz.

A MAC HKB jól kezdte az Erste Liga-szezont, a Vasast rendes játékidőben, a DEAC-ot túlórában győzte le, és elvett 1 pontot az FTC-Telekomtól is. Ezután azonban törés következett, sérülések és betegségek miatt két mérkőzésüket lemondták az újbudaiak. A betegségeket meglepő módon nem nevesítették, ezzel együtt a tény tény maradt: a Brassó és a Sportklub nem játszhatott velük, az új időpontokat pedig még nem találták meg. Kangyal Balázs fiai mindenesetre már hokira készek, bár arról még nincs információnk, hogy milyen összetételben mennek csatába vasárnap este. Az esélyek megbecsüléséhez ez elengedhetetlen lenne, lévén, hogy az a Gyergyó lesz az ellenfelük, amely három döcögősebb meccs után nagyon szépen megtalálta a fonalat pénteken. A székelyek simán nyertek Dunaújvárosban, ahol 4-0-ra is vezettek, és a vége 5-1 lett. Ha ebbben a tempóban folytatják a hokit Gógáék, akkor komoly gondokat okozhatnak Bálizséknak. A meccs tétje nagyjából az, hogy melyik gárda zárkózik fel az élmezőnyhöz. Bármelyikük is nyerjen – feltéve, hogy rendes játékidőben teszi –, a harmadik helyre léphet előre a táblázaton. Az összecsapást a köztelevízió sportcsatornáján is nyomon követhetik.

MAC HKB Újbuda–Gyergyói HK 7-0

   

Kangyal Balázs csapata a 3+1 pontos Brance Orban vezetésével magabiztos sikernek örülhetett a gyergyószentmiklósiakkal szemben.

A kéthetes kényszerszünet után jégre lépő MAC HKB már az első cseréjében elvesztette Schkelmannt, aki a Szigetivel történt ütközés során sérült meg. Az első gólra 48 másodpercet kellett várni: egy támadó harmadbeli korongszerzést követően Orban passzát Terbócs lőtte be kapásból. A Gyergyói HK hajtott az egyenlítésért, hiába: egy 3 a 2 elleni újbudai ellentámadás során Orban nem passzolt, lőtt, mégpedig a botos kesztyű mellé. A mérkőzés első emberelőnye meghozta a harmadik hazai találatot, Molnár Bálint első próbálkozását blokkolták, a másodikat Cooke védte, ám a harmadikkal szemben már tehetetlenek voltak a vendégek. A harmad végén Szigeti szépíthetett volna egy szép cselt követően, ám Bálizs védett.

A második játékrész áthúzódó GYHK-emberelőnnyel indult, ami olyannyira rosszul sült el a vendégek számára, hogy Sofron István hátrányos gólt tudott lőni a Pozsgai lövése után felperdült korongból. A harmad első felében a csapatok kivédekezték a büntetéseiket. Kangyal Balázs csapata jól kontrollálta a mérkőzést, a gyergyószentmiklósiak nem tudtak veszélyes akciókat kialakítani.

Öt perc telt el a harmadik felvonásból, amikor megszületett az ötödik MAC HKB-gól: Pozsgai lövésébe Nagy ért bele, Cooke tehetetlen volt, a füle mellett elment a korong. A bekapott találat után Malcolm Cameron időt kért. A gyergyóiak támadójátéka nem javult fel a folytatásban sem. A hatodik hazai találatot Orban lőtte Sofron passzából, a hetediket szintén a hazai 10-es, ezúttal emberelőnyből. Több gól nem született, Bálizs Bence 29 védéssel ért el shutoutot.

A MAC 7-0-ra győzött, sikerével előrelépett a tabella 3. helyére. A Gyergyói HK kedden az UTE otthonában folytatja túráját.

macgye_TSH8724

fotó: Szűcs Attila/MAC HKB Újbuda

Örülök, hogy nagy győzelmet arattunk

   

Mestermérleg a MAC HKB Újbuda–Gyergyói HK mérkőzés után.

Kangyal Balázs, MAC HKB: “Örülök, hogy nagy győzelmet arattunk, mindenki kitette szívét-lelkét a jégre, az eredményes támadójáték remek kapusteljesítménnyel párosult. A célunk, hogy a fiatalok elegendő jégidőhöz jussanak, ám ezt ki kell érdemelniük, s mivel tudom, milyen játékra képesek, a jövőben ennél is többet várok tőlük.”

Malcolm Cameron, GYHK: “Már az első percben hátrányba kerültünk, ez meg is pecsételte a sorsunkat. Ezúttal nem mutattuk meg a valós tudásunkat, a párharcok zömét elvesztettük, a kapuk előterében sem voltunk kellően agresszívak. Fiatal és motivált ellenféllel találkoztunk, amely a játék minden elemében jobbnak bizonyult nálunk.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Tüskecsarnok, 475 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Szabó, Árkovics.
Bálizs: 100% (Farkas)
K
Cooke: 82,9% (Ruczuj)
Pozsgai, Dóczi, Nagy K., Schlekmann, Sofron
1
Nagy Cs., Matheson, Koskiranta, Szabó, Szigeti
Macaulay, Tornyai, Orban, Kreisz, Terbócs
2
Ferencz Csibi, Jones, Csergő, Tendler, Valdix
Bugár, Garát, Kedves, Majoross, Lőczi
3
Raszulov, Kozma, Péter, Bíró, Silló
Jászai, Molnár, Ritter, Ádám
4
Ivácson, Benedek, Barabás, Lázár
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Cameron Malcolm, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:48 BJA Terbócs Orban
2-0 07:33 BJA Orban Kreisz Bugár
3-0 14:04 BJA PP Molnár Nagy K. Dóczi
4-0 20:28 BJA SH Sofron Pozsgai
5-0 45:01 BJA Nagy K. Pozsgai Dóczi
6-0 53:30 BJA Orban Sofron Nagy K.
7-0 54:52 BJA PP Orban Pozsgai
41 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 6

Egyre-másra lődözték Orbánék a könnyű gólokat

 

A MAC HKB Újbuda–Gyergyói HK összecsapás találatai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum