A listavezető ellen javíthatnak az Acélbikák

   

A DAB első pontjai megszerzésére, a Corona veretlenségének megőrzésére koncentrálhat Újvárosban.

Második mérkőzésükre készülnek a Dunaújvárosi Acélbikák. David Leger együttese első nekifutásra nem bírt a magára találó Gyergyói HK-val, két harmad alatt elment a hajó, szépíteniük is csak 0-4 után sikerült Szappanoséknak. A kerete alapján a DAB ennél többre képes, de nyilván össze kell még rázódnia a csapatnak. Ez ügyben okozhat némi nehézséget, hogy az első bekkpár tagjaként Daniel Nilsson 3 meccses eltiltást kapott egy olyan durva szabálytalanságért, amelyet a játékvezetők menet közben nem szankcionáltak. Nyilvánvaló, hogy minden téren sok munkára lesz még szükség, a védekezés és a támadás sem működött tökéletesen, sőt Garret Hughson, az előző Erste Liga-évad egyik legjobb kapusa sem állt a helyzet magaslatán. Ezután a Brassó ellen meccselni bizonyosan komoly erőpróba lesz, hiszen Dave MacQueen együttese eddigi összes mérkőzését megnyerte. Természetesen a kék-sárgák sem verhetetlenek, legutóbb a rendkívül tartalékos FTC-Telekom otthonában komoly előnyt adtak el kis híján, látható volt, hogy nekik is van még feladatuk. Vasárnap délután mindenesetre ők lesznek az esélyesebbek, de ha a hazaiak pontot vagy pontokat rabolnának, az sem tartozna az egetverő meglepetések kategóriájába.

dabbra-NG0_3043

fotó: DAB

Dunaújvárosi Acélbikák–Brassó 3-2

   

A DAB Kovács Bronson hosszabbításban lőtt góljával megszerezte idénybeli első győzelmét.

A találkozó első harmada a kapusokról szólt: Hughson mind a 12, Polc mind a 11 kapujára tartó lövést védte. A 23. percben a finn Pihlqvist megszerezte az első dunaújvárosi gólját, amivel vezetéshez juttatta csapatát. Nem örülhettek sokáig az Acélbikák, három perccel később a brassóiak ponterős hátvédje, a francia Dame-Malka egyenlített. Úgy tűnt, 1-1-es állással vonulnak a második szünetre a felek, ám 12 másodperccel a dudaszó előtt a brassóiak legponterősebb játékosa, Valchar betalált a hazai kapuba. A 45. percben Szappanos egalizált. Nem sokkal később nehéz helyzetbe került a DAB, másfél percnyi kettős emberhátrány várt rá, ám kivédekezte azt, akárcsak a kiegészülés után Dansereau kiállítását. Nem hozott több gólt a rendes játékidő, hosszabbításra került sor. A túlóra 28 másodpercig tartott: Kovács Bronson betört a brassói harmadba, lőtt, Polc nem tudta védeni az erős lövést.

A DAB hosszabbításban 3-2-re nyert, ezzel megszerezte idei első pontjait. A Brassó kedden a Titánok ellen zárja magyarországi túráját.

dabbra_MG_3898

fotó: DAB

Először is kell egy nagyon jó kapus

   

A vezetőedzők így látták a Dunaújvárosi Acélbikák–Corona Brassó mérkőzést.

David Leger, DAB: “Először is kell egy nagyon jó kapus, hogy hosszú távon is eredményes legyél, és most nálunk Garret Hughson kiválóan védett. Az emberhátrányos védekezésünknek muszáj volt jónak lennie, sokat játszottunk négy az ötben, de volt kettős hátrányunk is, előfordul ez, de szerencsére megoldottuk. A legutóbbi meccs után arról beszéltünk, hogy jobban meg kell becsülnünk a korongot, ezt megtettük, szép győzelem volt, igazi csapatsiker.

Dave MacQueen, Brassó: “Nem volt túl sok jégidőnk az elmúlt napokban, nem tudtunk igazán edzeni, de ez nem lehet kifogás a vereségre. Kicsit lassan kezdtünk, az ellenfél sokat korcsolyázott az első harmadban, de a második felvonásban már sokkal jobban játszottunk. A harmadik húsz percben kontrolláltuk is a meccset, de adtunk a DAB-nak egy lehetőséget, és élt vele. Az ellenfél kapusa megadta az esélyt csapatának a sikerhez, de ez is a dolga, nagyon jó teljesítményt nyújtott. Ami eddig működött, vagyis az emberelőnyös játék, az most nagyon nem ment, ez is döntő volt.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Kövesi, Horváth.
Hughson: 96,1% (Pinczés B.)
K
Polc: 90,6% (Tőke)
Hruby, Mestyán, Mazurek, Németh, Odnoga
1
Boriszenko, Dame-Malka, Gliga, Klempa, Valchar
Kovács, Pozsár, Azari, Török, Pihlqvist
2
Carlson, McFadden, Vasile A., Péter, Tranca
Dósa, Lencsés, Szappanos, Dansereau, St. Pierre
3
Bors, Wilson, Finucci, Molnár Zs., Gajdó B.
Gebei B., Gebei G., Barna
4
Gajdó T., Haraga, Vasile N. R., Szőcs
Leger David, Borbás Gergely
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:20 DAB Pihlqvist Azari Kovács
1-1 25:34 BRA Dame-Malka
1-2 39:48 BRA Valchar
2-2 44:47 DAB Szappanos St. Pierre Dansereau
3-2 60:28 DAB Kovács Dansereau
32 Kapura lövések száma 51
14 Kiállításpercek 2

Kapuvasas gólpasszt adott Azari Zsolt

 

A Dunaújvárosi Acélbikák–Corona Brassó mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum