Saad a Coloradóban, Zadorov a Chicagóban folytatja

   

A nagy nevek az NHL-szabadpiac második napján sem keltek el. Pietrangelo Vegasba látogatott.

André Burakovsky hosszabbításával indult a nap. A Klagenfurtban született svéd szélső volt a legértékesebb RFA a Colorado keretében, két évet hosszabbított, ez idő alatt közel 10 millió dollárt fog keresni. Ezzel az Avalanche névsora immár 16 tagot számlál, a fennmaradó öt helyre 20 millió dollárja van a csapatnak, ez rengeteg opciót biztosít. Akkor is, ha Ryan Gravessze vagy Tyson Josttal is meg kell még állapodni. A Coloradóban rengeteg a potenciál, vonzó célpont lehet a játékosok számára, Joe Sakic GM azonban a pénzügyi fegyelmezettségéről híres, és nincs oka változtatni, hiszen jövőre olyan szupersztárokkal kell új szerződést tető alá hoznia, mint a csapatkapitány Gabriel Landeskog, Cale Makar, Philipp Grubauer és Ian Cole. Ennek megfelelően nem bocsátkozik Sakic hosszú távú elköteleződésekkel járó megállapodásokba, ehelyett megszerezte Brandon Saadot a Chicagótól (címlapképünkön). A 27 éves, kétszeres Stanley Kupa-győztes szélsőnek egy éve van hátra a szerződéséből, amely 6 millió dollárt fizet neki, ebből egyet megtart a Blackhawks. Cserébe egy tapasztalt, illetve egy AHL és NHL között liftező hátvéddel gazdagodott a Chicago: Nyikita Zadorovval és Anton Lindholmmal. Zadorovnak junior és felnőtt világbajnokságról is van bronzérme, emellett OHL-bajnok, 2013-ban a 16. helyen draftolta a Buffalo. Az orosz csupán egy évre írt alá a Chicagóhoz, fizetése 3,2 millió dollár lesz.

A Detroit Jonathan Bernier mellé behúzta a veterán német kapust, Thomas Greisst. A 34 éves hálóőr 5 év után int búcsút a New York Islandersnek, amellyel idén a keleti konferencia döntőjéig jutott. Greiss a rájátszásban kiválóan tehermentesítette az első számú kapust, Szergej Varlamovot, négy meccset bíztak rá, ezeken átlagban két gólt kapott, és közel 93%-kal védett. Bére ennek megfelelően emelkedni fog, az eddigi 3,3 helyett 3,6 millió dollárt kereshet, ami ebben az életkorban nem rossz. A szerződés két évre szól. A Detroit nem állt meg itt, megszerezte Troy Stechertet is, a hátvéd négy vancouveri szezon után két idényre írt alá, évi 1,7 millió dollárért. Ezzel a Detroit már most erősebb, mint tavaly volt, amikor utolsóként 23 pont lemaradása volt az utolsó előtti Ottawával szemben.

Az előző napon Torey Krug személyében egyik legjobb hátvédjét elvesztíő Boston szombaton a támadósor mélységét erősítette meg egy apró, ám annál fontosabb elemmel. A 31 éves Craig Smith kilencéves NHL-es karrierje során csakis a Nashville-ben játszott, ám a következő szezonban már a keleti parton fog. 2013 és 2019 között hatból ötször érte el a 20 gólos határt, ami minden bizonnyal a tavalyi, félbemaradt idényben is összejött volna neki, 69 meccsen 18-nál állt meg. A Boston kerete ezzel nagyjából készen is van, és még maradt 12 millió elkölthető dollár, ami jól jöhet, ha a fizetési plafont tartósan befagyasztják.

A 27 éves Tomás Jurcót 2011-ben draftolta a Detroit a 35. helyen. A szlovák szélsőnek nem sikerült megragadnia az NHL-ben, az elmúlt években folyamatosan liftezett, miközben megjárta a Chicagót és az Edmontont is. Szombaton a Vegas kínált neki újabb esélyt, egy évre 800 ezer dollárért igazolt a sivatagi csapathoz.

Pénteken a Toronto szerzett egy jobboldali hátvédet T. J. Brodie személyében, majd szombaton elveszített egy másikat. Tyson Barrie elszánt lehetett az ügyben, hogy Edmontonba igazoljon, a hírek szerint egy hatmilliós ajánlatot is visszautasított, hogy elfogadja az Edmonton Oilers egy évre szóló 3,75 millióját. Ebben állítólag szerepe volt Connor McDavidnek is, aki személyesen hívta fel őt azért, hogy tudassa, számítanak a szolgálataira. Ezzel az Oilers komolyan erősödött, hiszen pénteken megszerezte Kyle Turrist, illetve megtartotta Tyler Ennist is.

A veszteség mellett újabb sikereket is elkönyvelhetett a Toronto. Egyrészt egy évre megszerezte a Tampától Zach Bogosiant, a kontraktus értéke 1 millió dollár, másrészt a 3,4 milliót kereső Andreas Johnssont elcserélte a Devilsszel a nála négy évvel fiatalabb Joey Andersonra. Johnsson tavalyelőtt 43 pontos szezont produkált, ám utána sérülések hátráltatták, csak 43-szor lépett pályára, 8 gólt és 21 pontot szerzett. Andersont a 2016-os draft harmadik körében választotta a Devils, eddig 52 meccse és 13 pontja van. A Torontónak minden centre szüksége van, és a csere következtében egyszerűbb lesz beférnie a plafon alá.

Kevin Labancnek megérte türelmesnek lennie. A 24 éves szélső két évvel ezelőtt karriercsúcsot jelentő 17 gólt és 56 pontot ért el, ám a San José Sharksnak akkor sikerült őt meggyőznie, hogy csak egy évre és csak egymillió dollárért írjon alá. Idén ugyan csak 33 pontot termelt 70 meccsen, a Sharks azonban nem hagyta őt cserben, most négyéves, évi 4,725 millió dollárt fizető szerződést adott neki.

Mindeközben a legnagyobb névnek számító Alex Pietrangelo Vegasba látogatott, hogy személyesen is meghallgathassa legesélyesebb kérője ajánlatát. A hátvéd ugyan nem hosszabbított a St. Louis Blueszal, ám saját bevallása szerint mégis készületlenül érte, hogy volt csapata azonnal szerződtette a helyére Torey Krugot. Elmondása szerint nem zárta ki véglegesen a lehetőségét, hogy volt csapatában folytassa, azonban ezt a döntést meghozta helyette a klub, amelynek így nem maradt elég helye a fizetési plafon alatt ahhoz, hogy komolyan tárgyaljon a folytatásról eddigi kapitányával.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum