Előzni akar az FTC-Telekom a Tücskecsarnokban

   

A zöld-fehérek eddigi összes meccse döntetlenre végződött rendes játékidőben, a Brassó egyelőre meggyőzőbben szerepel.

Fodor Szabolcs együttese azzal a tudattal léphet jégre a péntek esti Erste Liga-rangadón, hogy ha nyer, akkor ellenfelét megelőzve előrelép a tabella második helyére. Nagy Gergőék szereplése egyelőre elmarad a várhatótól. Felemásnak mégsem mondhatnánk, hiszen stabilan hozzák a döntetleneket, és ahogy rendes játékidős győzelmük, úgy 0 pontos vereségük sincs. A négyből négy ikszes összecsapásból ráadásul kettőt nyertek meg végül, és kettőt veszítettek el, miközben a gólkülönbségük is semleges. Mindebből természetesen még semmilyen következtetést nem lehet levonni a jövőre nézve, a koronavírus a zöldeknél is megtette a magáét, idő kell ahhoz, hogy összerázódjon a csapat, és felvegye a versenytempót. Sikereik így is voltak, legalábbis az eredményt tekintve, a Csíkszeredai Sportklub legyűrése például egyértelműen annak nevezhető. Ha már itt tartunk, az erdélyi gárdák eddigi produkciója sem diadalmenet, a székelyek bukdácsolnak, a Sportklub mellett a Gyergyó is inkább szenved, annak ellenére, hogy pont a Fradi ellen két pontot ünnepelhetett. A Brassó a kivétel a trióból, Dave MacQueen fiai ugyanis egyedüliként veretlenek az egész mezőnyben, igaz, két csapat még be sem kapcsolódott a küzdelmekbe. A Corona előbb a DEAC-ot múlta felül nagy csatában, majd a Vasast és az UTE-t is elintézte, és ha a Tüskecsarnokban is nyerni tudna, ismét felkapaszkodna az első helyre. Radim Valchar kék-sárgában is hozza, amit vártak tőle, igazi vezére az övéinek, de rajta kívül is van az együttesben néhány klasszis, akikre fokozottan kell figyelniük a hazaiaknak, ha tartani akarják a lépést a liga közvetlen élmezőnyével. A találkozó a ligatévén lesz megtekinthető.

FTC-Telekom–Brassó 4-6

   

Hihetetlenül hősies utolsó játékrészt produkáltak a zöld-fehérek, ám végül nem szereztek pontot, a Corona vezet az Erste Ligában.

Miként az délután előrevetítődött, alapjátékosai sorát volt kénytelen nélkülözni az egyébként mély merítéssel dolgozó FTC-Telekom, a koronavírus-gyanús esetek különösen a hátsó alakzatokat tépázták meg. Nagy Kristóf cseréje ezúttal a 16 éves Földes László volt, emellett 5 védővel és 3 csatársorral állt fel Fodor Szabolcs együttese. Az ötödik bekk a Vasastól igazolt Gáspár Levente volt, míg a harmadik csatártrió csupa Tóthból állt, Gergőből, Richárdból és Renátóból. A Brassónak nem voltak létszámproblémái, és ezt Tomas Klempa már a 13. másodpercben nyomatékosította. Meg kell hagyni, hamar jött az egyenlítés Nagy Gergő jóvoltából, amire megint Klempa válaszolt, 1-2 az első szünetben. Alig indult el a második felvonás, máris betalált Tranca – igaz, nem 13, hanem 58 másodperc elteltével –, erre Karmeniemi reagált. Rengeteg kiállítást osztottak ki ekkor a játékvezetők, ez sem lehetett pihentető a Fradi szűk kontingense számára, és meg is lett az eredménye, Finucci belőtte a negyediket a 32. percben. Előnygólként született a következő találat is, Carlson a 36. percben iratkozott fel a táblára, 2-5-nél jártak ekkor a felek. A rendkívül rövid pad ellenére a Fradi óriási erőket mozgósított a felzárkózáshoz, és ez a szezonbeli első, majd második gólját is megszerző Hodgman révén sikerült is, 4-5 a 48. percben. A folytatásban is a zöldek voltak a kezdeményezőbbek, a Brassó a tűzzel játszott, ám az egyenlítés nem jött össze hazai részről. Mígnem Molnár Zsombor nem sokkal a vége előtt belőtt a hatodikat, így utóbb hiába hozta le a kapusát Fodor Szabolcs, egy ellenakció kiállítást hozott, tehát minden esély elment. Az FTC-Telekom első nulla pontos meccsét játszotta, míg a Brassó visszaszerezte az első helyet az Erste Liga-táblázaton.

ftcbra

fotó: FTC-Telekom

Valchart is elveszítettük a második harmadtól

   

Vezetőedzői nyilatkozatok az FTC-Telekom–Corona Brassó Erste Liga-rangadó után.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: “Akkor hoztuk volna ki a maximumot a meccsből, ha pontot tudunk szerezni, de természetesen előtte már tudtuk, hogy ez nagy  bravúr lenne. Minden sportra igaz, hogy edzés nélkül nem lehet eredményt elérni, mi pedig most már jó ideje nem tudunk úgy edzeni,  ahogy kellene. Ennek ellenére feljöttünk egy gólra, és voltak korongjaink az 5-5-höz, ahogy küzdött a csapat, az elismerésre méltó, büszke vagyok a srácokra. A harmadik harmadban minden nehézség ellenére felvillant valami abból, hogy lassan kezdünk csapattá érni, de ahhoz, hogy ez teljesen összeálljon, még időre van szükség, türelmet kérünk a szurkolóinktól.”

Dave MacQueen vezetőedző, Corona Brassó: “Tudtuk, hogy a Fradi nagyon rövid paddal áll ki ellenünk, ennek ellenére nagyon szimpatikusan küzdöttek, és alaposan megnehezítették a dolgunkat. Ugyan megvan a három pont, de az, ahogy a mérkőzés egyes periódusaiban játszottunk, egyáltalán nem tesz boldoggá, akkor sem, ha a meccs előtt nekünk is kiesett egy játékosunk, és Valchart is elveszítettük a második harmadtól. Négyből négy győzelem, de nem lehetek elégedett,
mert csak az számít, ki nyer a végén, és ez a játék a végén nem elég. Ha hazaértünk Brassóba, sok videózás és gyakorlás vár ránk.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 354 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Kövesi, Kis-király.
Nagy K.: 85,7% (Földes)
K
Tőke: 92,2% (Polc)
Karmeniemi, Ellerby, Nagy G., Hajós, Tóth A.
1
Boriszenko, Dame-Malka, Gliga, Klempa, Valchar
Hegyi, Boros, Hodgman, Kulmala, Németh
2
Carlson, McFadden, Vasile A., Péter, Tranca
Gáspár, Tóth Gergő, Tóth Renátó, Tóth Richárd
3
Bors, Wilson, Finucci, Molnár Zs., Gajdó B.
4
Gajdó T., Haraga, Vasile N. R., Szőcs
Fodor Szabolcs
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:13 BRA Klempa Valchar Gliga
1-1 06:35 FTC PP Nagy G. Kulmala
1-2 12:01 BRA PP Klempa Gliga Valchar
1-3 20:58 BRA Tranca
2-3 26:58 FTC Karmeniemi Nagy G. Tóth A.
2-4 32:00 BRA PP Finucci Klempa
2-5 35:45 BRA PP Carlson Molnár Zs.
3-5 44:12 FTC PP Hodgman Kulmala Tóth A.
4-5 47:48 FTC Hodgman Hegyi
4-6 56:15 BRA Molnár Zs. Péter
51 Kapura lövések száma 42
18 Kiállításpercek 10

Egészen különleges volt Nagy Gergő gólja

 

Egyébként is az izgalmas találatok mérkőzése volt az FTC Telekom–Brassó, mutatjuk az összefoglalót.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 3-4 BVÉGE
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 0-3VÉGE
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS TÖRÖLVE
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 4-5VÉGE
EL 17:30 TITFTC 3-5VÉGE
ICEHL 17:30 HCIAVS TÖRÖLVE
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS TÖRÖLVE
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE INFO
EL 18:00 MACFTC INFO
október 29., csütörtök
KHL 17:30 SZPCSZ 
    • SPORT 2
október 30., péntek
EL 18:00 UTEMAC 
EL 18:30 FTCDAB 
ICEHL 19:15 AVSBRC 
    • DIGI SPORT 2
november 1., vasárnap
ICEHL 17:30 LNZAVS 
EL 18:00 MACTIT 
EL 18:30 DEBUTE 
Partnerünk
Archívum