Zárt kapukkal várják Újvárosban a Gyergyót

   

Újabb csapat kapcsolódik be péntek este az Erste Liga küzdelmeibe, a közönség azonban nem lehet ott a mérkőzésen.

A Dunaújvárosi Acélbikák csütörtökön adták hírül felületeiken, hogy a jégpálya üzemeltetője a katasztrófavédelem hozzájárulása hiányában nem engedélyezi a szurkolók jelenlétét első találkozóikon. Meccs persze így is lesz, és a ligatévé közvetítése sem marad el, a hívek tehát élőben követhetik az eseményeket. Amelyekről ezúttal is van okunk azt írni előzetesen, hogy kiszámíthatatlanok. A DAB játékosait hetekkel ezelőtt elgáncsolta a koronavírus, és azt megelőzően nem sokat tudhattunk meg róluk, mivel a lebonyolított edzőmeccseken kísérleti összetételben álltak fel, több esetben azokat a fiatalokat küldték jégre, akik a keretbe kerülésért küzdöttek. A felépülőfélben lévő DAB azóta egyszer játszott, az UTE-t győzte le túlórában. Az a bizonyos keret mindenesetre aligha lesz gyenge. Igaz ugyan, hogy néhány kulcsember – mint Somogyi Balázs vagy Silló Arnold – távozott, ám helyettük olyanok érkeztek, mint Odnoga Mátyás vagy a kanadai–kazah Martin St. Pierre. Hogy pontosan milyen összeállításban és mennyire idény eleji formában várja a DAB a Gyergyót, azt nem tudjuk, de hogy van a társaságban potenciál, az nem kérdés. Ahogy a GYHK-ban is van, annak ellenére, hogy ez eddigi összecsapásaik során csak részben mutatkozott meg. A trófeákra hajtó székelyek egyedül az FTC-Telekom vendégeként mutatták meg valós tudásukat, viszont annál a 2 pontnál nem is szereztek többet, kikaptak Debrecenben és Káposztásmegyeren is. Van tehát köszörülni valójuk a csorbán, és szívesen hozzákezdenének az elvárt emelkedéshez Újvárosban. Ebből így semmi más nem kerekedhet ki, mint egy izgalmas csata.

Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK 1-5

   

A gyergyószentmiklósiak magabiztos sikernek örülhettek a szezonbeli első mérkőzését játszó DAB ellen.

A Dunaújvárosi Acélbikák keretében több érdekes név is feltűnt: az 1979-ben született Lencsés Tamás egy teljes kihagyott szezont követően tért vissza, valamint először szerepeltek együtt a Gebei testvérek: a tavaly is kerettag Gergelyhez csatlakozott öccse, a két évvel ezelőtt 15 évesen debütáló Bence. A hazaiak számára nagyon rosszul indult a szezon: már a 62. másodpercben hátrányba kerültek, miután Tendler belőtte a Sára lövése utáni kipattanót. A harmad közepén Azari egyenlíthetett volna, ám előbb Cooke védett, aztán kapuvasat talált. A DAB emberelőnyös játéka döcögött, sőt Hughsonnak bravúrt kellett bemutatnia St. Amant emberhátrányos szólójánál. A játékrész hajrájában a Gyergyói HK nagyon nyomott az első emberelőnye során, ezt kibekkelték az Acélbikák, ellenben egy gyors vendég kontránál tehetetlenek voltak, Bíró Gergő zárta góllal a lendületes akciót. A második felvonás áthúzódó gyergyói fórral indult, miután a DAB elcserélte magát. A folytatásban újabb két hátrányt kibekkeltek a hazaiak. Öt perccel a második harmad vége előtt Bíró Gergő meglőtte önmaga 2., csapata 3. gólját. Három perc sem telt el, amikor Silló Arnold talált be közelről. Gyorsan jött a becsületgól: 32 másodpercre rá Szappanos Dávid megszerezte a DAB idénybeli első találatát. A záró húsz perc első felében a dunaújvárosiak kihagytak két fórt. Az 52. percben Csergő Hunor négygólosra növelte a GYHK előnyét.

A Gyergyói HK 5-1-re győzött, vasárnap a MAC HKB otthonában folytatja magyarországi túráját. A DAB szintén vasárnap játszik, mégpedig a Brassó ellen.

dabgye

fotó: DAB

Ebben a ligában muszáj hatvan percig jól játszani

   

Mestermérleg a DAB–Gyergyói HK Erste Liga-mérkőzés után.

David Leger vezetőedző, DAB: “Természetesen csalódottak vagyunk a vereség miatt, s bár látszik azért rajtunk, hogy három hétig nem voltunk jégen, nem foghatjuk csak erre, hogy nem szereztünk pontot. Elkövettünk néhány hibát, amelyek miatt hátrányba kerültünk, ezeket ki kell javítani, mert vasárnap újabb kemény meccs vár ránk.”

Malcolm Cameron vezetőedző, Gyergyói HK: “A kapusunk jó teljesítményt nyújtott a védelemmel együtt, annak ellenére is, hogy hátul kicsit kevesen voltunk, de a csatárok sokat segítettek, és kemény munkát végeztek az ellenfél harmadában is. Elégedettek vagyunk, ahhoz, hogy mérkőzéseket nyerjünk ebben a ligában, muszáj hatvan percig jól játszani, mi most ezt tettük.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Molnár, Balla.
Hughson: 87,8% (Pinczés B.)
K
Cooke: 96,9% (Ruczuj)
Kovács, Nilsson, Mazurek, Németh, Odnoga
1
Góga, Matheson, Ouellette-St. Amant, Tendler, Valdix
Mestyán, Hruby, Azari, Török, Pihlqvist
2
Ferencz Csibi, Jones, Péter, Silló, Szigeti
Dósa, Lencsés, Szappanos, Dansereau, St. Pierre
3
Raszulov, Kozma, Csergő, Bíró, Sára
Gebei B., Gebei G., Barna, Pozsár
4
Benedek, Nagy, Barabás, Lázár
Leger David, Borbás Gergely
E
Cameron Malcolm, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:02 GYE Tendler Sára
0-2 17:03 GYE Bíró Jones Csergő
0-3 35:02 GYE Bíró Csergő Ferencz Csibi
0-4 37:59 GYE Silló Péter Jones
1-4 38:31 DAB Szappanos St. Pierre
1-5 51:40 GYE Csergő Nagy Silló
32 Kapura lövések száma 41
10 Kiállításpercek 8

Óriási korcsolyás gólpasszt adott Péter Zsolt

 

A gólt Silló Arnold lőtte utána a DAB-nak, ez volt a negyedik, a mérkőzést 5-1-re nyerte végül a Gyergyói HK.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum