Számunkra most az a legfontosabb, hogy játszhatunk

 

Pénteken elindul a DVTK Jegesmedvék harmadik Extraliga-szezonja. A felkészülésről és a várakozásokról Nagy Ádám általános igazgatót kérdeztük.

A szlovák topbajnokság két fordulón már túl van, a miskolci együttes azonban még nem kapcsolódhatott be a küzdelmekbe koronavírus-érintettsége miatt. Az elmúlt hónapok eleve hektikusan alakultak, hiszen még a ligának az életben maradása is kérdéses volt. Ilyen körülmények között nem volt könnyű elvégezni a csapat körüli munkát. ?Valóban mozgalmas hónapok vannak mögöttünk ? erősítette meg blogunknak Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatója. ? Ez volt az elmúlt öt év legnehezebb nyári felkészülése, és személy szerint nekem is most volt a legtöbb munkám ezzel kapcsolatban. A liga indulásának dátumát hamar kijelölték, ehhez igazítottuk mi is a felkészülésünket. Azt volt a legnehezebb kezelni, hogy a bizonytalanságot okozó körülményekre ? lehet-e utazni a két ország között, elindul-e egyáltalán a bajnokság Szlovákiában és így tovább ? nem volt ráhatásunk, mi csak alkalmazkodhattunk ezekhez. Szerencsére végül minden akadály elhárult, így megkezdhetjük itt a harmadik szezonunkat.?

Míg a többi magyar és szlovák csapat egy részénél az utóbbi hetekben sorra ütötte fel a fejét a koronavírus, a miskolciak felkészülését ez egészen a múlt hétig nem akadályozta. ?Rajtra készen állt a csapat, amikor a szezon előtti kötelező teszten több játékos is pozitív eredményt produkált. Ez bennünket is meglepett, hiszen tüneteket nem mutattak a játékosok, csak a levett minták árulkodtak arról, hogy néhányan elkapták a vírust. Az egészségügyi protokoll szerint ők azonnal otthoni karanténba kerültek. De például volt olyan hokis, akinek negatív lett az eredménye, ám mivel egy-két napig rosszul érezte magát, így ő is inkább a lakásában maradt. Ez alaposan felborította a terveinket, el is kellett halasztani az első két meccsünket. A csapat egy része kiesett az edzésritmusból, ezen a héten szerencsére javult a helyzet, a hét végén pedig már ki tudunk állni meccset játszani.?

A Slovan elleni pénteki és vasárnapi besztercebányai mérkőzésre tehát ? kis túlzással ? a vezetőedző mellett a csapat orvosa állítja össze a névsort, így adódik a kérdés: mennyire forgatja fel a jégre küldhető keretet a vírus? ?Nem szeretnék számokat mondani, de az biztos: a szükséges minimumnál több játékost tudunk nevezni, és bízom benne, hogy lesz legalább három ütőképes sorunk. Mivel a junioroknál is voltak fertőzöttek, teljesen nem tudjuk velük feltölteni a keretet, de 2-3 fiatal lehetőséget kap a bizonyításra.?

Egri István, a klub elnöke a Digisportnak nemrégiben nyilatkozott arról, hogy szűkebb költségvetéssel kénytelenek nekivágni a szezonnak. A szurkolókat mégis az érdekli, hogy lesznek-e még igazolások, érkezne-e légiósok a csapatba. ?Úgy gondolom, ha túl leszünk a mostani fertőzéses időszakon, akkor a csapatunk, a jelenlegi keretünk is elég erős lesz. Az első egy-két hónapot ezzel az összeállítással játsszuk végig, aztán meglátjuk, szükséges-e tovább erősíteni. Folyamatosan kapcsolatban állunk játékosokkal, ügynökökkel, ha lépnünk kell, akkor meg tudjuk tenni. Különösen úgy, hogy több nagy bajnokság elindulása is bizonytalan, egyelőre sok a szabad játékos. Természetesen ha adódik egy jó lehetőség, és belefér a költségvetésünkbe, akkor nem fogunk nemet mondani.?

Ilyen zaklatott szezonkezdés után a célok kitűzése sem könnyű feladat. ?Számunkra most az a legfontosabb, hogy játszhatunk, és főleg, hogy ezen a szinten játszhatunk. Az elmúlt hónapokban mindent annak rendeltünk alá, hogy ezt megvalósíthassuk. Az idén azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minél több magyar játékosnak adjunk játéklehetőséget ezen a szinten. Szerintem most nem is lehet helyezésben megfogalmazott elvárást megfogalmazni, hiszen nem ismertek az erőviszonyok, és a vírus is sok problémát okozhat még a csapatoknak. A lényeg, hogy játsszunk végre, próbáljuk a legjobbat nyújtani, minél több pontot gyűjteni, minden más kiderül néhány hónap múlva.?

missba

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum