Andrej Sekera még 2 évig Dallasban marad

 

A 34 éves szlovák védő 3 millió dollárt kap 2022-ig. Olli Maattát Los Angelesbe cserélték, Michael Grabner elhagyja az Arizonát.

A Stars szlovák hátvédje néhány napon belül korlátlan szabadügynök (UFA) lett volna. Jim Nill, a klub GM-je nem akarta elengedni a Stanley Kupa-döntős csapat egyik alapemberét, amit így indokolt: “Andrej tavaly érkezett hozzánk, és kiemelkedő munkát végzett ebben a szezonban. Mindent azonnal megváltoztatott. Intelligenciája és tapasztalata óriási hatással volt a csapatra, ezért azt várjuk tőle, hogy továbbra is meghatározó szerepet töltsön be a védelemben.” Az elmúlt szezonban 67 mérkőzésen 8 pontot, a rájátszásban 27 találkozón 1 gólpasszt jegyző Sekera szezononként 1,5 millió dollárral lesz gazdagabb.

A Chicago Blackhawks megvált kétszeres Stanley Kupa-győztes hátvédjétől, Olli Maattától. A 26 éves finnt Los Angelesbe cserélték, a Hawks a center Brad Morrisont kapta érte. A Pittsburghgel kétszer csúcsra jutó Maatta az elmúlt szezonban 65 mérkőzésen 17 pontot szerzett, teljes pályafutása alatt pedig 427 összecsapáson 127-et. Az ellenértékként érkezett 23 éves Morrison közel sem ilyen rutinos: az NHL-ben még egyáltalán nem, és az AHL-ben is mindössze 50 mérkőzésen lépett jégre. Maatta megszerzése után Rob Blake, a Kings GM-je így értékelt: “Olli kiválóan felkészült játékos, aki tökéletesen illeszkedik majd a rendszerünkbe. Fiatalon is hatalmas a rutinja,  és két Stanley Kupája is van. Maatta alyan kvalitású jégkorongozó, akinek az érkezését alig várjuk.”

Michael Grabnert kivásárolja az Arizona, így az osztrák csatár szerződésének lejárta előtt egy évvel szabadon igazolhatóvá válik. A 33 éves szélső a liga egyik legjobban védekező csatára emberhátrányban, és a kora ellenére is a leggyorsabbak közé tartozik. Az elmúlt szezonban 8 gólt és csupán 11 pontot szerző játékos kivásárlásának oka kapcsán Bill Armstrong, a Coyotes GM-je nem bocsátkozott konkrétumokba: “Ez egy egyszerű szakmai döntés volt. Michael hihetetlenül jó és mindenki által tisztelt játékos. Igazi csapatember. Nagyra értékeljük mindazt, amit a klubunkért tett, ezért minden jót kívánunk neki és családjának a jövőben.” A 2018 óta arizonai Grabnernek a legutóbbinál sokkal jobb, 40-50 pontos szezonjai is voltak korábban.

grabner

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum