Radim Valchar: Nem akarok a múlton merengeni

 

Hosszú kálvárián van túl a kiváló cseh csatár, aki végre bemutatkozhatott a Brassóban, és 1+2 ponttal kezdte az Erste Liga-szezont.

Az előző szezon egyik legnagyobb port felverő ügye Radim Valchar és a Csíkszereda jogi vitája volt, amely miatt a játékos hónapokig nem játszhatott. Blogunknak most elárulta, kemény időszak volt ez a számára. ?Próbáltam szinten tartani magam, kerestem az edzési lehetőségeket szárazon és jégen egyaránt. Közben egy építőipari cégnél is dolgoztam néhány hónapot.? Arra a kérdésre, hogy sikerült-e lezárni a jogi problémákat, röviden válaszolt: ?A Csíkszereda számomra már csak a múlt, ami történt, megtörtént. Nem akarok a múlton merengeni, most már csak a jelenlegi feladataimra koncentrálok.?

Február elején váratlanul Miskolcon tűnt fel Valchar, és a Jegesmedvéknél összesen 14 Extraliga-mérkőzésen lépett jégre. Hamar a szurkolók szívébe lopta magát, lőtt 7 gólt, adott 6 gólpasszt, közel pont/meccs átlagot ért el, az együttes egyik legjobbja volt. Hogyan jött össze ez a lehetőség? ?Igazából én kerestem meg a DVTK Jegesmedvék szakmai stábját, hogy nincs-e szükségük egy olyan játékosra, amilyen vagyok. A kezemre játszott a körülmény, hogy abban az időben több játékosuk is sérüléssel bajlódott, bár erről akkor nem is tudtam. Meghívtak próbajátékra, ami olyan jól sikerült, hogy szerződést kötöttünk. Habár a járvány miatt rövidre sikerült a miskolci pályafutásom, nagyon jól éreztem magam. A klub és a körülmények profik, a mai napig hálával gondolok arra, hogy lehetőséget adtak nekem, amivel, úgy érzem, éltem is.?

Ennek ellenére mégsem maradt Miskolcon. ?A koronavírus-járvány miatt nem is nagyon tárgyaltunk az esetleges hosszabbításról. Másrészt ebben a szezonban tényleg Brassóban akartam játszani, és végül ez így is történt.?

A Corona alaposan megerősítette keretét a 2020/21-es Erste Liga-évre, és ez látszott már első mérkőzésükön is, amelyet ezen a héten játszottak le Debrecenben. A hosszabbításban aratott győzelem során Valchar rögtön három pontot szedett össze, 1 gól és 2 assziszt formájában. ?Úgy tűnik számomra, hogy jó csapatunk lesz, amelyben megtalálom a helyem. Komoly várakozásaim vannak a szereplésünkkel kapcsolatban, de azért várjunk 15-20 lejátszott meccset, akkor lehet majd igazán véleményt mondani. Az már látszik, hogy nagyon szoros lesz a bajnokság, elég megnézni az eddigi mérkőzéseket. A hatból csak egy ért véget rendes játékidőben. Biztos vagyok benne, hogy jó néhány csapat kemény küzdelmet folytat majd a végső diadalért.?

A 31 éves Radim Valchar megkapta a román állampolgárságot, és a terveiben szerepel a válogatottság is. ?Természetesen nagy megtiszteltetés lenne, ha játszhatnék a nemzeti együttesben. Ez azonban nem rajtam múlik. Én csak próbálok minél jobb teljesítményt nyújtani, a többit pedig meglátjuk?.

valchar

fotó: DEAC

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum