Zárt kapuk mögött fogadja a Vasas a Brassót

   

A káposztásmegyeri Erste Liga-mérkőzésre nem mehetnek be a nézők, de a következő találkozót már a centerpályán rendezik a piros-kékek.

A 2020/21-es szezon első találkozóját szeptember 12-én a MAC HKB és az Opten Vasas HC játszotta, ezen 6-3-ra nyertek az újbudaiak. Ladányi Balászs együttese ezt követően ismét jégre lépett volna, ám a koronavírus-járvány közbeszólt, a Fehérvári Titánok kiesése keresztülhúzta a számításokat. Az említett meccs óta három hét telt el, szinte elölről kell tehát felvennie a fonalat a Vasasnak. Persze a gárda tagjai nem ültek ölbe tett kézzel ebben az időszakban sem, és az edzések mellett egy felkészülési meccset is letudtak, a koronavírusból lábadozó UTE formába lendülését segítették 3-3-as döntetlennel. A vendég Brassó meccsélményei frissebbek, a kék-sárgák egy e heti, nagy csatában kivívott debreceni győzelemből érkeznek. A Corona bivalyerős kerete máris megmutatta oroszlánkörmeit, Radim Valchar 3 ponttal kezdett, Tomas Klempa és a francia válogatott Olivier Dame-Malka 1+1-gyel, nem lesz egyszerű pontot rabolniuk ettől a társaságtól Schmál Kristóféknak.

vasbra-191031

Opten Vasas HC–Corona Brassó 0-4

   

A brassóiak magabiztosan győztek a Vasas Jégcentrum gyakorlópályáján.

A házigazda Vasas Bödök nélkül, de Páterkával a soraiban várta a Brassót, amely változatlan összeállításban érkezett. Az első harmadban a felek csak kóstolgatták egymást, a Brassó főleg távolról próbálkozott, de a Vasas is húzott olykor váratlant Schmál és Nagy Márk által. Az első kiállítás a harmad végén érkezett, de a Corona nem tudta kihasználni Béres kisbüntetését.

A második játékrész Wilson kiállításával indult, de nem alakult ki veszélyes szituáció. A kiállítás leteltét követően ébredezett a Brassó, előbb Tornyai még blokkolni tudta Gliga ajtó-ablak helyzetét, de Andrei Vasile közeli próbálkozása megtörte a gólcsendet (0-1). Az erdélyi gárda Gajdó Balázs révén növelhette volna előnyét, ám a fiatal támadó nem tudta eltenni a pakkot Tóth kapus mellett. A harmad végét megnyomta a Vasas, Ladányi tanítványai percekig tartották a korongot Polc kapuja előtt, de nem jött össze az egyenlítés.

A harmadik harmad brassói előnnyel indult, Carlson pedig a bedobókör tetejére szép lövéssel duplázta meg csapata előnyét (0-2). A Vasas megpróbálkozott közelebb zárkózni Gajdó Balázs kiállítása alatt, ám a büntetés leteltét követően Valchar meglőtte a harmadik brassói gólt is (0-3).  Az utolsó percre is maradt egy gól, kettő az egyben szaladtak el a vendégek, Gliga mesteri centerezést a duplázó Valchar tette be közelről (0-4).

Polc 20 védésének köszönhetően a továbbra is veretlen Brassó kapott gól nélkül hozta le a találkozót, míg az Opten Vasas HC még várhat az új idény első pontjaira.

vasbra-opten_vasas_hc_corona_brasov_9

fotó: Opten Vasas HC

Ők lőtték a gólokat, megérdemelten nyertek

 

Így látták a vezetőedzők az Opten Vasas HC–Corona Brassó mérkőzést.

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: “Az első és a második harmaddal elégedett lehetek, és igazából az eredmény kivételével mindennel. A harmadik harmadban valami elveszett a játékunkból, és ezt a Brassó megbüntette, szép lassan megnyerte a találkozót, lényegében a semmiből. Ezzel együtt gratulálok nekik, mert ők lőtték a gólokat, megérdemelten nyertek.”

Dave MacQueen, Corona Brassó: “A célunk mindig az, hogy egy kicsivel jobban játsszunk, és persze nyerjük meg az aktuális meccset. Most nyertünk, nem volt egyszerű, mert a hazai csapat ment előre, nyomást gyakorolt, nem adta fel. Ugyanakkor elégedett lehetek, mert megvolt a góllövő potenciál, többször is betaláltunk. Kemény ez a mostani időszak, a játékosok távol vannak a családjuktól, de ehhez kell alkalmazkodnunk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 0 néző. Játékvezetők: Berger, Berger, Dorner, Kedves.
Tóth: 87,5% (Sági)
K
Polc: 100% (Tőke)
Bukor, Seregély, Béres, Szlama, Schmál
1
Carlson, McFadden, Finucci, Péter, Tranca
Surányi, Léránt, Czakó, Németh, Turbucz
2
Boriszenko, Dame-Malka, Gliga, Klempa, Valchar
Farkas B., Tornyai, Nagy, Páterka, Szalma
3
Bors, Wilson, Molnár Z., Molnár Zs., Gajdó B.
Kováts, Horváth, Csiki, Pápa
4
Gajdó T., Haraga, Vasile A., Szőcs, Vasile N. R.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 27:38 BRA Vasile A. Vasile N. R. Gliga
0-2 46:40 BRA PP Carlson McFadden
0-3 49:31 BRA Valchar
0-4 59:38 BRA Valchar Gliga Finucci
23 Kapura lövések száma 32
4 Kiállításpercek 4

A harmadik harmadban döntöttek Valcharék

 

Cody Carlson bombája után duplázott a cseh csatár. Az Opten Vasas HC–Corona Brassó mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum