Ortenszkyék legyőzték Falusékat

 

A Biel jégkorongozója örülhetett a magyar érdekeltségű csapatok mérkőzésén Svájcban. Heti körképünk utánpótlás-légiósainkról.

Összemérte tudását a két magyar érdekeltségű csapat a svájci juniorbajnokságban. Az Ortenszky Tamással felálló Biel fogadta a Falus Ádám vezette GCK Lionst, a mérkőzés 5-2-es hazai győzelemmel végződött. A GCK 2-1-re vezetett a második harmad derekán, de a Biel Ortenszky emberelőnyös góljával és gólpasszával fordítani tudott. A magyaros rangadó előtt a GCK 6-0-ra verte otthon a Davost, a végeredményt Falus állította be. A Biel vereséggel hangolt, az Ambri-Piotta otthonában maradt alul 5-2-re. 8 fordulót követően Ortenszky 4, Falus 3 pontos, a Biel negyedik, a GCK Lions ötödik a tabellán.

A svéd SuperElitben a Karlskorna két újabb vereséget könyvelhetett el a hétvégén. Kozma Dávid csapata az Oskarshamn otthonában 6-2-re, a Frölunda ellen hazai jégen 6-4-re maradt alul. Kozma nem szerzett pontot, a Karlskrona a déli csoport utolsó helyén áll. Az eggyel alacsonyabb osztályban a Wings is megkezdte a küzdelmeket. Bár a Sollentuna vendégeként 4-3-ra kikaptak, a Nyköping pályáján 7-1-re nyertek. Komáromy Botond utóbbi mérkőzésen két gólpasszal zárt.

Elindult a svédi ifjúsági bajnokság is. Az U18 első fordulójában a keleti csoportban a Wings 6-0-s vereséget szenvedett az AIK otthonában. Hadobás Zétényt a Wings az első bekkpárba nevezte. A Lidingö a Taby otthonában kapott ki 5-1-re, a vendégeknél Bécs Péter negyedik soros volt. A déli csoportban a Tingsryd a Boras vendége volt, és egy erős utolsó harmadnak köszönhetően 5-2-re győzött. A győztes csapatban Simon Levente gólpasszos volt, Ivády Milán nem szerzett pontot.

A finn ifjúsági bajnokságban a korábbi magyar pontzáporokkal szemben ezúttal csak Horváth Bence iratkozott fel a jegyzőkönyvbe. A KalPa a JYP vendégeként 3-2-re kikapott, az Ilvest otthon 5-2-re verte, Horváth utóbbin volt gólpasszos. Tamási László és a Sport két vereséget tudhat maga mögött: a Tappara és az Ässät is 5-3-mal bizonyul jobbnak. A K-Vantaa és benne Mihalik András sem zárt jobb hetet, a Jokerit ellen 3-7, a KooKoo ellen 2-7 lett a vége. A KooKoo-ban játszó Varga Balázs ezúttal a juniorbajnokságban kapott szerepet, csapata ütött gól nélkül kapott ki a SaiPától (0-3) és a Pelicanstól (0-9) is. A juniorbajnokság másodvonalában a HeKi Vierumakit a K-Vantaa (2-5) és Pyry (1-7) is legyőzte, Szolga Bertalan nem szerzett pontot.

A finn ifjúsági másodosztályban is több magyar játékos pallérozódik. Szabó Kornél gólt szerzett a Viikingitbena Jokerit JoVi ellen hosszabbításban 3-2-re elbukott mérkőzésen. A Viikingit együttesét erősíti az ezúttal pont nélkül maradó Antal Barnabás és Deák Márton is. Az Ässät gárdájában fejlődik Farkas Boldizsár és Nádasy Márton, akik Óbudáról kerültek Finnországba. Az Ässät hosszabbításban 5-3-re verte a TPS-t, mielőtt 5-1-re kikapott volna a TuTo vendégeként. Mind az Ässät, mind a Viikingit negyedik a csoportjában.

Elindult a cseh juniorbajnokság másodosztálya is, itt az előző idényhez hasonlóan Rózsahegyi András a Prerov gárdáját erősíti. Az új évadot két győzelemmel indították Rózsahegyiék, a Sumperket 5-0-ra, a Porubát 6-3-ra győzték le. A 19 éves magyar csatár 1 gólpasszt adott.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum