Jön a szezon első Erste Liga-csúcsrangadója

   

Az előző idény megosztott győztesei, egyben az azt megelőző évad döntősei először mérkőznek meg a Tüskecsarnokban.

A Brassó után a második erdélyi topcsapat is bemutatkozik az Erste Ligában, a Csíkszeredai Sportklub ráadásul egyből legnagyobb riválisa új otthonában kezd. Mint azt az utóbbi években megszokhattuk, a szeredaiak impresszív erősítéseket hajtottak végre a hosszúra nyúlt holtszezonban is. Ezúttal ráadásul olyan légiósokra tették le a voksukat, akiket jól ismerünk, a magyar szurkolóknak a Yellow Horn, Blackwater, Maylan, Toussignant kvartett egyetlen tagját sem kell bemutatnunk. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Szamankov kapus mellett az orosz kontingens két legjobbja, Kuljas és Taratuhin maradt, valamint Becze szintű székely klasszisok is rendelkezésre állnak, akkor talán Rokaly Szilárd vagy Josh Shalla távozása miatt sincs ok gyengébbnek feltételezni a Sportklubot. Már csak azért sem, mert Jason Morgan vezetőedző is ott lesz a padon, aki egyre több Erste ligás rutinnal kormányozhatja az együttest a még nagyobb sikerek felé. Nehézséget ezen a vonalon legfeljebb két dolog okozhat. Az egyik, hogy a fő riválisok – Fraditól Gyergyóig, Brassótól DEAC-ig, a sort még folytathatnánk – sem lesznek harmatosabbak. A másik a koronavírus-járvány, amely miatt a Sportklubnak a többi erdélyi gárdához hasonlóan az első hetekben Magyarországon kell játszania sorozatban, és hogy mikor élvezheti majd reálisan a hazai pálya sokat jelentő előnyét is, az egyelőre kérdéses. A jó csapatok ismérve azonban az, hogy a legnehezebb körülmények között is képesek helytállni. Az FTC-Telekom otthonát is beleértve. Mint ismert, a Fradinak sem alakultak lazán az elmúlt hetei, a koronavírus alaposan beleszólt a csapat felkészülésébe, ennek ellenére az első két meccsen összejött a pontszerzés. Azóta bizonyára sikerült közelebb hozni egymáshoz a kerettagok formáját, illetve az összjátékon is csiszolhatott Fodor Szabolcs vezetőedző és stábja, így izgalmas rangadó elé nézünk. A meccset a ligatévén követhetik a drukkerek, bízzunk benne, hogy a tesztidőszak technikai nehézségein hatékonyan sikerül túllépni szerda estére.

ftcscc-20190927

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 7-6

   

Az Erste Liga két élcsapata drámai és fordulatos mérkőzést játszott egymással, ahol büntetők döntöttek.

Az FTC-Telekom ugyanazokkal a sorokkal várta a Sportklubot, amelyekkel a MAC HKB Újbuda ellen is játszott, ellenben most Nagy Kristóf kapott lehetőséget a kapuban. A csíkszeredaiaknál a 20 éves Gecse Olivér pályafutása első Erste Liga-mérkőzésére készült, de Szabó Zsolt Ákos is csak a második ligameccsén szerepelt, ő 2018 októberében debütált hazai jégen a HKB ellen. A meccs első nagy ziccere Tóth Richárd előtt adódott, szólóját Szamankov védte, míg a másik oldalon Taratuhin és Tousignant közös akciója volt az első komolyabb lehetőség. A harmad közepén emberelőnybe kerültek a csíkiak, akik légiósaik vezetésével nagy nyomást helyeztek a zöld-fehérek kapujára. Pontosan 13 perc telt el a meccsből, amikor Taratuhin váratlanul lőtt és éles szögből betalált Nagy Kristóf mamutjai között (0-1). Két perccel később Tóth Adrián előtt adódott egyenlítési lehetőség, de nem tudott betalálni a vendégeknek, majd másfél percre rá Tóth Gergő lőtt kapuvasat. Az FTC nyomása emberelőnnyé érett, amit Nagy Gergő gólpasszából Kulmala használt ki egy sikeres kapáslövéssel (1-1). Szinte azonnal jött a fordítás: alig több mint 1 perc telt el, amikor Sági korongjából Hajós talált be közelről Szamankovnak (2-1).

A második felvonás elejét megnyomta a Sportklub, ez 67 másodperc alatt góllá érett: egy keresztpasszt Yellow Horn lőtt be kapásból (2-2). A ferencvárosiak 45 másodpercen át kettős emberelőnyben játszhattak, amikor előbb elcserélték magukat a vendégek, aztán Flinta szabálytalankodott. A csíkiak hősiesen védekeztek, ám mire kiegészültek volna, Sallót kiküldték. A kihagyott FTC-lehetőségek megbosszulták magukat, Becze és Taratuhin megugrott 2 az 1 ellen, az akciót utóbbi zárta emberhátrányos góllal (2-3). A meccs felénél Sarcia ült ki, nem tudta növelni előnyét a Sportklub. A 34. percben Pavuk a támadó harmadban elhozta a bulit, Nagy Gergő nagy kapásgóllal egyenlített (3-3). A harmad végén Tóth Gergő és Tóth Richárd kapott kisbüntetést 34 másodperc eltéréssel, ám nem tartott sokáig a dupla csíki fór, Blackwater is pihenhetett 2 percig. A teljes kiegészülést követően Hodgman remek passzt adott Nagy Gergőnek, a hazai csapatkapitány újra vezetéshez juttatta az FTC-Telekomot (4-3).

A harmadik húsz perc kezdetén emberelőnybe kerültek a hazaiak, amit bár nem használtak ki, 5 az 5 ellen is nyomtak, Hajós Roland meglőtte önmaga 2., csapata 5. gólját (5-3). Ezt követően feszültebbé vált a hangulat a jégen, az egyik játékmegszakításnál kakaskodás alakult ki. Hiába hajtott a felzárkózásért a Sportklub, egy lendületes Fradi-akció végén Németh Attila lőtte be a korongot Szamankov válla fölött a keresztvas alá (6-3). Kilenc perccel a vége előtt Becze emberelőnyben a kapuba juttatta a korongot, a játékvezetők videobíróval vizsgálták az esetet, megadták a gólt (6-4). A csíkiak vérszemet kaptak, 46 másodperccel később Taratuhin mesterhármasig jutott (6-5). Fodor Szabolcs ezt követően időt kért. A végjátékban a Sportklub próbált egyenlíteni, szűk 2 perccel a vége előtt Jason Morgan kikérte az idejét és lehozta a kapusát. A 6 az 5 elleni helyzetből gyorsan 6 a 3 elleni lett, miután Somogyi és Hodgman is kétperces kiállítást kapott. A hatalmas lehetőség során sok bravúrt bemutatott Nagy Kristóf, de Taratuhin a kapu torkából egyenlített a tehetetlen kapus mellett (6-6).

A hosszabbítás 21 másodpercnyi Sportklub-emberelőnnyel indult, ahol a kiegészülés pillanatában hatalmasat mentett Nagy Kristóf. A túlóra folytatásában is voltak bravúrjai az FTC-Telekom kapusának, de Szamankov is védett nagyot. A hálóőrök parádéja meghozta a szezon első büntetőpárbaját. A szétlövés során egyedül Tóth Adrián tudott betalálni. Az FTC-Telekom 7-6-ra nyert egy emlékezetes mérkőzésen.

ftcsccs-image00010

fotó: FTC-Telekom

Még nem állunk készen, ez teljesen egyértelmű

   

Az FTC-Telekom–SC Csíkszereda rangadót Fodor Szabolcs vezetőedző és Becze Tihamér csapatkapitány értékelte.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 502 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Kis-király, Schumacher-kovács.
Nagy K.: 87,5% (Arany)
K
Szamankov: 81,1% (Adorján)
Karmeniemi, Sarcia, Nagy G., Pavuk, Tóth A.
1
Gecse H., Salló, Blackwater, Bíró, Becze
Hegyi, Boros, Hodgman, Kulmala, Somogyi
2
Kuljas, Flinta, Taratuhin, Tousignant, Yellow Horn
Ellerby, Tóth Gergely, Hajós, Sági, Tóth Richárd
3
Györfy, Farkas T., Fodor, Maylan, Casaneanu
Bán, Galántai, Tóth Gergő, Németh, Roczanov
4
Szabó, Gecse O., Részegh, Rokaly
Fodor Szabolcs
E
Morgan Jason
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:00 SCC Taratuhin Farkas T. Fodor
1-1 17:02 FTC PP Kulmala Nagy G. Hodgman
2-1 18:10 FTC Hajós Sági Tóth Richárd
2-2 21:07 SCC Yellow Horn Blackwater Gecse H.
2-3 28:49 SCC SH Taratuhin Becze Györfy
3-3 33:25 FTC Nagy G. Pavuk
4-3 39:36 FTC Nagy G. Hodgman Kulmala
5-3 44:43 FTC Hajós Tóth Richárd Sági
6-3 49:46 FTC Németh Tóth Gergely
6-4 51:05 SCC Becze Gecse H. Yellow Horn
6-5 51:51 SCC Taratuhin Becze
6-6 59:35 SCC PP2 Taratuhin Yellow Horn Becze
7-6 65:00 FTC GWS Tóth A.
37 Kapura lövések száma 48
14 Kiállításpercek 22

18 fotót mutatunk az Erste Liga-csúcsrangadóról

 

Az idei szezon első FTC-Telekom–SC Csíkszereda mérkőzésének képgalériája.

Íme Andrej Taratuhin mesternégyese és még 9 gól

   

Schlekmann Márké után ez már a második volt ebben a szezonban. Az FTC-Telekom–SC Csíkszereda mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 29., csütörtök
EL 19:00 UTEDEB 5-2VÉGE
    • M4 SPORT
szeptember 30., péntek
EL 18:30 MISFTC 0-1VÉGE
EL 18:40 BJAFHA 6-0VÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 5-2VÉGE
október 1., szombat
SHL 15:15 HVJOSK 
    • SPORT 2
október 2., vasárnap
EL 16:30 BRASCC 0-1VÉGE
EL 17:00 DABFTC 2-4VÉGE
EL 17:30 FHAUTE 3-2VÉGE
ICEHL 17:30 OLLAVS 4-3 HVÉGE
EL 17:40 BJADEB 9-3VÉGE
október 4., kedd
BL 18:00 KATAVS 
október 7., péntek
EL 17:30 BRADAB 
EL 17:30 GYEDEB 
EL 17:30 SCCMIS 
EL 18:00 UTEBJA 
EL 18:30 FTCFHA 
NL 19:45 GSEZSC 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum