A Brassó debütál elsőként az erdélyiek közül

   

Kedd este Debrecenben folytatódnak az Erste Liga küzdelmei, ez lesz a szezon első nemzetközi összecsapása.

A Corona Brassó információink szerint rendben megérkezett Hajdú-Bihar megye székhelyére, ám hogy pontosan milyen kerettel, azt egyelőre nem tudjuk. Ennek azért van jelentősége, mert a kék-sárgák mint általában, úgy idén nyáron is komoly erősítéseket hajtottak végre. Elég ez ügyben megemlíteni, hogy egy szezonnyi hányattatás után megérkezett hozzájuk az a Radim Valchar, aki a DVTK Jegesmedvéknek is abszolút erőssége tudott lenni a szlovák Extraligában. Mellette leigazolták a francia válogatott Olivier Dame-Malkát, az ex-MAC-os Tomas Klempát, valamint a kanadai McFaddent, Wilsont és Finuccit is. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Cody Carlson, Pavlo Boriszenko vagy éppen Roberto Gliga, Tőke Zoltán és Patrik Polc is maradt, továbbá a keret mélysége érdekében jó néhány visszatérő fiatal is csatlakozott, akkor látható, hogy a távozók okozta mínuszokat bőven kompenzálhatják a pluszok. Ezzel együtt kíváncsian várjuk a Wolves sorösszetételét a DEAC elleni mérkőzésre. Azt már tudjuk a klub hivatalos közösségi oldaláról, hogy a csapat kapitánya Gliga lesz, a három helyettese pedig Tranca, Klempa és Valchar. Ami a Debrecent illeti, róluk már sokkal többet tudunk. David Musial fiai eddig két mérkőzést vívtak, és mindkettőn pontot szereztek: a MAC HKB otthonában egyet, az FTC-Telekom ellen 0-3-ról fordítva kettőt. A csapat nem okozott meglepetést: ugyanazt a jó kapusteljesítményre alapozott fürge hokit játssza, amit eddig, és amellyel egy erős, de ebben a pillanatban még abszolút sötét lónak tekinthető Brassó ellen is vannak győzelmi esélyei. Az összecsapást élőben követhetik a szurkolók a helyszínen – korlátozott számban – és a most debütáló ligatévén is.

DEAC–Brassó 3-4

   

Nagy küzdelemben elért hosszabbításos győzelemmel debütált a 2020/21-es Erste Liga-szezonban a Brassó.

Kiváló légiósaival és több mint egy sornyi fiatallal állt fel Debrecenben a Corona, Radim Valchar az első sorban kezdett Roberto Gligával és Tomas Klempával. A DEAC-ban is megvolt a potenciál, ami egyenlő erők küzdelmét vetítette előre. Az első harmadban még nem esett gól, a két vendégkiállítás ellenére a lőpárbajban is döntetlenhez közeli maradt az állás. A második felvonás elején aztán az Izacky–Novotny duó szokásos módon összehozta az elsőt egy brassói korongvesztés után, 1-0. A 27. percben Tomas Klempa emberelőnyben kilőtte a jobb felsőt, 1-1, majd a 37.-ben Dalecky jóvoltából ismét vezetett a hazai gárda, közelről gyötörte be a pakkot a cseh hokis, 2-1. A játékrész vége felé még összekülönbözött Blake Orban és Gliga, de nagy ügyet sem ők, sem a játékvezetők nem csináltak a konfliktusból. A harmadik felvonásban emberhátrányban duplázta meg fórját a DEAC Mazzag révén, 3-1, ám a Corona nem sokkal később bő két perc alatt egyenlített. Előbb Gliga váltott villámgyorsan gólra egy emberelőnyt, majd a már két asszisztnál járó Valchar volt először eredményes kék-sárgában egy szép fonákkal, 3-3, ez lett a rendes játékidő végeredménye, jöhetett a hosszabbítás. Amelyből csak 22 másodperc volt hátra, amikor a francia válogatott Olivier Dame-Malka óriási bombagóllal tett pontot a történet végére, 3-4, a DEAC háromból harmadszor szerzett pontot, a Brassó győzelemmel kezdte a szezont.

debbra

fotó: DEAC

Az érzelmeink picit befolyásolták a mérkőzésünket

 

David Musial, a DEAC és Dave MacQueen, a Brassó vezetőedzője mellett a debreceni Mazzag Dániel is értékelte a két csapat mérkőzését.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 250 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Szabó, Kövesi.
Hetényi: 90,5% (Gönczi)
K
Tőke: 91,9% (Polc)
Kloz, Vokla, Dalecky, Izacky, Novotny
1
Boriszenko, Wilson, Gliga, Klempa, Valchar
Filbrandt, Orban, Hári, Kulesov, Pesztunov
2
Carlson, McFadden, Finucci, Péter, Tranca
Kiss R., Sándor F., Kiss P., Mazzag, Szűcs
3
Bors, Dame-Malka, Molnár Z., Molnár Zs., Vasile A.
Bogesic, Kozma
4
Gajdó T., Haraga, Gajdó B., Szőcs, Vasile N. R.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:58 DEB Izacky Dalecky
1-1 26:33 BRA PP Klempa Valchar Boriszenko
2-1 36:21 DEB Dalecky Kulesov Novotny
3-1 44:12 DEB SH Mazzag Kiss R.
3-2 47:10 BRA PP Gliga Valchar Dame-Malka
3-3 49:36 BRA Valchar Klempa Boriszenko
3-4 64:38 BRA Dame-Malka Finucci Tranca
37 Kapura lövések száma 42
22 Kiállításpercek 10

Bravúros fonákkal kezdett a Brassóban Valchar

   

Előtte már volt két asszisztja is. A DEAC–Corona Erste Liga-mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum