KMH Budapest?MAC Budapest 3-1

 

Az EWHL-szezon nyitányán a címvédő KMH első sora remek teljesítményével nyerte meg a magyar rangadót.

Március elsején KMH Budapest-MAC Budapest mérkőzést rendeztek az EWHL döntőjében, most pedig ezzel a párosítással indult a sorozat új idénye, amely mindkét magyar gárda számára az első tétmeccs volt ezen az őszön. A címvédő KMH kapujában Tóth Zsófia kezdett, nem a kanadai Maude Levesque-Ryan. Az újbudai csapat az utolsó napokban még két légióssal erősített, az amerikai Hayley Williams az előző két szezont az orosz bajnokságban töltötte, a szlovén Sara Confidenti pedig legutóbb Svájcban játszott, de rendelkezik EWHL-es tapasztalattal is. A másik oldalon is ott voltak az új igazolások, valamint játszott Kreisz Emma is, aki egyelőre nem tudott csatlakozni kanadai középiskolai csapatához.

Az első harmad jó iramban kezdődött, a KMH játszott fölényben. A hazaiak a 6. percben meg is szerezték a vezetést: Dabasi Réka iramodott meg, visszapasszolt Williamsnek, aki a felperdülő korongot be tudta ütni Németh Anikó kapujába. A folytatásban is aktívabb volt a címvédő, de első emberelőnyét nem tudta kihasználni. Főleg a gólt összehozó első sor volt elemében, a MAC kapusa azonban jól védett, egyszer, Huszák Alexandra lövésénél a kapuvas is kisegítette.

A második felvonásban kiegyenlítettebb volt a játék, a MAC is többet veszélyeztetett, leginkább Alexandra Gowie sora révén. Az első emberhátrányt gond nélkül kivédekezte a KMH, de Huszák kiállítás után nagy tűzijátékot rendeztek a vendégek a kapu előtt, Tóth azonban mindig a helyén volt. A kiegészülés után Huszák lódult meg, de a csel után nem tudott betalálni.

Az utolsó harmad áthúzódó KMH-előnnyel indult, de ezzel nem tudtak élni a hazaiak. A 44. percben megszületett a második gól, megint az első sor alkotott: Williams játszott Dabasi elé, aki egy cselt követően fonákkal lőtt a hálóba. Három perccel később szépített a MAC: a támadóharmadban elhozott bulit Baker lőtte rá, a Tóthról kipattanó korongot Kreisz ütötte be. Nem sokkal később az egyenlítéshez is közel jártak a fehér mezesek, ám Rónai Alexandra nem tudta bekotorni a korongot a védők szorításában. A folytatás oda-vissza hokit hozott, Huszákék is több nagy helyzetet dolgoztak ki, a MAC is hajtott az egyenlítésért, ám a kapusok mindent fogtak. A vendégek a hajrában emberhátrányba kerültek, a KMH többször szépen körbejáratta a korongot, a gól nem jött össze. Aztán Huszák kapott ismét büntetést, ám ebből is a hazaiak jöttek ki jobban: Kiss-Simon előrelőtt korongjára Williams érkezett, majd a kapu előtt érkező Dabasihoz passzolt, aki értékesítette a ziccert. A végén lehozta a kapusát a MAC, de nem tudott közelebb zárkózni.

A KMH egy hét múlva az SKP Bratislava vendége lesz a tervek szerint, míg a MAC október 10-én a Sabres Viennát fogadja.

kmhmac-noi-ewhl

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum