KMH Budapest?MAC Budapest 3-1

 

Az EWHL-szezon nyitányán a címvédő KMH első sora remek teljesítményével nyerte meg a magyar rangadót.

Március elsején KMH Budapest-MAC Budapest mérkőzést rendeztek az EWHL döntőjében, most pedig ezzel a párosítással indult a sorozat új idénye, amely mindkét magyar gárda számára az első tétmeccs volt ezen az őszön. A címvédő KMH kapujában Tóth Zsófia kezdett, nem a kanadai Maude Levesque-Ryan. Az újbudai csapat az utolsó napokban még két légióssal erősített, az amerikai Hayley Williams az előző két szezont az orosz bajnokságban töltötte, a szlovén Sara Confidenti pedig legutóbb Svájcban játszott, de rendelkezik EWHL-es tapasztalattal is. A másik oldalon is ott voltak az új igazolások, valamint játszott Kreisz Emma is, aki egyelőre nem tudott csatlakozni kanadai középiskolai csapatához.

Az első harmad jó iramban kezdődött, a KMH játszott fölényben. A hazaiak a 6. percben meg is szerezték a vezetést: Dabasi Réka iramodott meg, visszapasszolt Williamsnek, aki a felperdülő korongot be tudta ütni Németh Anikó kapujába. A folytatásban is aktívabb volt a címvédő, de első emberelőnyét nem tudta kihasználni. Főleg a gólt összehozó első sor volt elemében, a MAC kapusa azonban jól védett, egyszer, Huszák Alexandra lövésénél a kapuvas is kisegítette.

A második felvonásban kiegyenlítettebb volt a játék, a MAC is többet veszélyeztetett, leginkább Alexandra Gowie sora révén. Az első emberhátrányt gond nélkül kivédekezte a KMH, de Huszák kiállítás után nagy tűzijátékot rendeztek a vendégek a kapu előtt, Tóth azonban mindig a helyén volt. A kiegészülés után Huszák lódult meg, de a csel után nem tudott betalálni.

Az utolsó harmad áthúzódó KMH-előnnyel indult, de ezzel nem tudtak élni a hazaiak. A 44. percben megszületett a második gól, megint az első sor alkotott: Williams játszott Dabasi elé, aki egy cselt követően fonákkal lőtt a hálóba. Három perccel később szépített a MAC: a támadóharmadban elhozott bulit Baker lőtte rá, a Tóthról kipattanó korongot Kreisz ütötte be. Nem sokkal később az egyenlítéshez is közel jártak a fehér mezesek, ám Rónai Alexandra nem tudta bekotorni a korongot a védők szorításában. A folytatás oda-vissza hokit hozott, Huszákék is több nagy helyzetet dolgoztak ki, a MAC is hajtott az egyenlítésért, ám a kapusok mindent fogtak. A vendégek a hajrában emberhátrányba kerültek, a KMH többször szépen körbejáratta a korongot, a gól nem jött össze. Aztán Huszák kapott ismét büntetést, ám ebből is a hazaiak jöttek ki jobban: Kiss-Simon előrelőtt korongjára Williams érkezett, majd a kapu előtt érkező Dabasihoz passzolt, aki értékesítette a ziccert. A végén lehozta a kapusát a MAC, de nem tudott közelebb zárkózni.

A KMH egy hét múlva az SKP Bratislava vendége lesz a tervek szerint, míg a MAC október 10-én a Sabres Viennát fogadja.

kmhmac-noi-ewhl

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 29., péntek
EL 17:30 SCCGYE 3-6VÉGE
EL 18:30 FHADAB 2-6VÉGE
EL 18:30 MISDEB 5-2VÉGE
EL 18:40 BJAUTE 1-4VÉGE
ICEHL 19:15 VICAVS 5-6 HVÉGE
szeptember 30., szombat
EL 17:30 GYEBRA 3-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 3-0VÉGE
október 1., vasárnap
EL 14:05 FTCDEB 10-2VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 3-2VÉGE
EL 17:40 BJAFHA 7-1VÉGE
EL 18:00 DABMIS 3-4 HVÉGE
október 3., kedd
ICEHL 19:15 VSVAVS 1-2VÉGE
október 4., szerda
MK 18:30 ETOLHL 
MK 19:00 SZGBJA 
MK 19:30 DJAWRM 
október 6., péntek
EL 18:00 DABBRA 
EL 18:30 FTCSCC 
EL 18:30 MISGYE 
ICEHL 19:15 LNZAVS 
Partnerünk
Archívum