Jöhet az Erste Liga-szezon második mérkőzése

   

A MAC HKB vendége a DEAC lesz este a Tüskecsarnokban, a vendégek harmadikként kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

Döcögősen indult a magyar bázisú nemzetközi bajnokság rendkívüli szezonja, az eddig kiírt három találkozóból egyet tudtak megrendezni, kettő elmaradt, “köszönhetően” a koronavírus-járvány fellángolásának. Amennyiben gond nélkül lebonyolódik a MAC HKB és a DEAC összecsapása, akkor ötven százalékra javul ez az arány. Vannak biztató jelek is, a fertőzés által sújtott csapatok közül az FTC-Telekom és az UTE is gőzerővel készül már, kíváncsian várjuk a fejleményeket. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a Tüskecsarnok-beli rangadó is izgalmasnak ígérkezik. Egyrészt azért, mert a “sötét ló” MAC HKB tényleges játékerejéről is újabb információkat kaphatunk, mársrészt arról is többet tudhatunk majd estére, hogy az előzetesen a tavalyinál masszívabbnak vélhető Debrecen mire most képes élesben. Az előszezonban nagyon simán elverték David Musial tanítványai Kangyal Balázs csapatát, kérdés, hogy csökkent-e a különbség, és ha igen, akkor mennyivel. Az Opten Vasas elleni nyitányon különösen a Sofron István-féle első sor ment meggyőzően a MAC HKB részéről, de több fiatal is megmutatta oroszlánkörmeit, ugyanakkor a DEAC kerete mélységében izmosabbnak tűnik, de ne feledjük, úgyis a jégen dől el minden. Az összecsapást az M4 Sport+ élőben közvetíti.

debmacc

fotó: DEAC

MAC HKB Újbuda–DEAC 5-4

   

Az Erste Liga-szezon második találkozója Sofron István hosszabbításos találatával dőlt el.

A MAC HKB keretében egyetlen változás történt a legutóbbi mérkőzéshez képest: a negyedik támadósorba Strenk Olivér helyett Ádám Zsolt kapott szerepet. A meccs elején Berta kőkeményen leütközte Jászait, akinek agyrázkódás gyanúja miatt ezzel véget ért a mérkőzés. A kései ütközésért kisbüntetést kapott a DEAC csapatkapitánya, az emberhátrányban a debreceniek 3 az 1 elleni akciót is vezethettek. A kiegészülést követően a hazaiak játszottak összeszedettebben. A második fórt már kihasználta a MAC HKB: Sofron középre tett korongját visszaütötte hozzá az egyik DEAC-játékos, a hazaiak 20-asa pedig éles szögből betalált a kapujából kicsúszott Hetényinek (1-0). A harmad közepén túl sok debreceni volt a jégen. A harmadik MAC HKB-előny kihasználatlanul maradt. A 14. percben egy támadó harmadbeli korongszerzés után egyenlített a DEAC, Hári okos fonákpasszát Kulesov lőtte be, szintén fonákkal (1-1). A játékrész vége felé Tornyai akasztotta a kiugró debrecenit, a cívisvárosiak megdolgoztatták Bálizst, majd a kiegészülés után nem sokkal Blake Orban szabálytalankodott korábbi csapattársával, Lőczivel. A felvonás utolsó fórjában Kloz a gólvonal előtt mentett Pozsgai lövésénél, míg Novotny keresztvasat talált a kiugrásánál. A zárópoén 56 másodperccel a dudaszó előtt jött: Majoross elhozott buliját Garát löbbölte kapura, Hetényi nem látott semmit az előtte álló játékosoktól (2-1).

A második harmad elején megint villantak egyet Háriék, Kulesov keresztpasszát a magyar csatár lőtte be éles szögből (2-2). A folytatásban kiegyenlített játék folyt, egészen a mérkőzés feléig, amikor emberelőnybe került a DEAC. Előbb Hetényi mentett hatalmasat egy emberhátrányos szólónál, majd a MAC HKB kiegészülése után pár másodperccel Kiss Patrik lövése a plexiről Pesztunov elé pattant, aki vezetéshez juttatta a vendégeket (2-3). Sofron szinte azonnal egyenlíthetett volna, de a vason csattant a lövése. A játékrész végén 5 a 3 ellen támadhattak az újbudaiak, a korongjáratás végén Nagy Krisztián egalizált (3-3).

A harmadik felvonás 38 másodpercnyi áthúzódó MAC HKB-emberelőnnyel indult. A kibekkelt debreceni hátrány után nyílt játék zajlott a vezetés újbóli megszerzéséért. A kiegyenlített perceket követően eljött a nyolcadik hazai emberelőny, amit Kreisz váltott gólra (4-3). A harmad közepén Lőczi és Bogesic pihent 2-2 percet, a 4 a 4 elleni lehetőség során a DEAC-nak volt egy komoly lehetősége az egyenlítésre, de Bálizs védett. Az újabb döntetlen állás az 55. percben jött el, amikor a MAC HKB nem tudott felszabadítani, Bogesic egyből visszalőtte a korongot, amibe talán Dalecky beleért (4-4). A debreceniek a harmadik fórjukban egyből fordíthattak volna. A rendes játékidő végjátékában nyomott a MAC HKB, David Musial időt kért, hogy megnyugtassa a csapatát.

Hosszabbításra került sor, ahol Hetényinek akadt több dolga a két kapus közül. A DEAC-ot Kreisz lövésénél még megmentette a kapuvas, ám Sofron szép csele utáni próbálkozásával szemben tehetetlen volt. A MAC HKB 5-4-re győzött.

machkb2020

fotó: Somogyi Viktor/MAC HKB (archív)

Azért ez a játék tényleg igazságos

   

Mestermérleg a MAC HKB Újbuda–DEAC mérkőzés után.

Marton Tibor edző, MAC HKB Újbuda: ”Az emberelőnyök most sokkal jobban működtek, azok is, amelyekből nem szereztünk gólokat. Azért ez a játék tényleg igazságos, sok helyzetet dolgoztunk ki, talán eldönthettük volna ezt a mérkőzést korábban is, de megérdemelten tartottunk itthon két pontot. Nagyon sok fiatal játékosunk van, azt gondolom, jót fog nekik tenni a sorozatterhelés, ki fogunk egyenesedni.”

David Musial vezetőedző, DEAC: “A következő mérkőzésen kevesebbet kell a büntetőpadon tartózkodniuk a játékosainknak, hiszen ez döntött ezen a mérkőzésen.””

forrás: MAC

Erste Liga, Tüskecsarnok, 469 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Pálkövi, Schumacher-kovács.
Bálizs: 89,5% (Farkas)
K
Hetényi: 91,9% (Ambrus)
Dóczi, Macaulay, Nagy K., Schlekmann, Sofron
1
Bogesic, Kloz, Dalecky, Izacky, Novotny
Pozsgai, Tornyai, Kedves, Majoross, Lőczi
2
Filbrandt, Orban Blake, Hári, Kulesov, Pesztunov
Kreisz, Csollák, Orban Brance, Terbócs, Bugár
3
Kiss R., Sándor F., Berta, Kiss P., Szűcs
Garát, Jászai, Molnár B., Ritter, Ádám
4
Bartók, Kozma, Mazzag
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:14 BJA PP Sofron Schlekmann Nagy K.
1-1 13:47 DEB Kulesov Hári Pesztunov
2-1 19:04 BJA Garát Majoross
2-2 21:46 DEB Hári Kulesov Filbrandt
2-3 31:56 DEB Pesztunov Kiss P. Hári
3-3 39:53 BJA PP2 Nagy K. Macaulay Sofron
4-3 47:00 BJA PP Kreisz Orban Brance Terbócs
4-4 54:26 DEB Dalecky Bogesic
5-4 64:40 BJA Sofron
62 Kapura lövések száma 38
10 Kiállításpercek 20

2 Orban 2 csapatban – ugyanazon a jégen

 

A MAC HKB Újbuda–DEAC mérkőzés képekben.

Okos összjátékból született az első DEAC-gól

   

A MAC HKB Újbuda–DEAC találkozó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum