Pietrangelo lett a legértékesebb elérhető UFA

 

A St. Louis azt javasolta a csapatkapitányának, hogy tesztelje a piacot, és esetleg utána térjenek vissza a szerződéshosszabbításra.

Alex Pietrangelo a Blues ikonikus játékosa. A 191 centis hátvédet 2008-ban draftolta a klub az első kör negyedik helyén, az elmúlt 12 évben sehol máshol nem játszott, ez 758 meccset jelentett az alapszakaszban, emellett további közel 100-at a rájátszásban. Az elmúlt négy szezonban ő volt a csapatkapitány, ily módon amikor tavaly ? egy mesébe illő történet megkoronázásaként ? megnyerték a Stanley Kupát, a Blues történetének első játékosaként emelhette a magasba a trófeát. Ilyen előzmények után nem szokott gondot jelenteni egy szerződéshosszabbítás. Hogy ez miért van most másként St. Louisban, arról az Athletic publikált érdekes cikket, amiben maga a játékos is beszélt a helyzetről.

Először is, a klub és az épp lejáró szerződésű klasszis egyelőre eredménytelen vitája nem csak a pénzről szól. A hírek szerint a Blues ajánlata közel van az évi 8 millióhoz, Pietrangelo piaci értékét pedig 9 millióra teszik, a kettő között tehát nem áthidalhatatlan a szakadék. Különösen mivel a jégkorongozó felesége ? aki a napokban adott életet negyedik gyermeküknek ? St. Louis-i. Problémás ugyanakkor a szerződéstervezet többi pontja is. Ilyen az időtartam: hogy öt, hat, hét, esetleg nyolc évre szerződjenek, nagy kérdés, ami nyilván összefüggésben van a most 30 éves Pietrangelo életkorával. További nézeteltérés származik az utolsó évek védettségéről. A játékos cserét tiltó rendelkezést szeretne, de Doug Armstrong, a St. Louis GM-je eleve hevesen ellenzi ezt a gyakorlatot. Pietrangelo ügynöke hosszú távú szerződés esetén szeretne aláíráspénzt is kiharcolni, ami akkor is garantált jövedelemhez juttatná játékosát, ha a csapat később ki akarná vásárolni őt a megállapodásból.

Vannak külső körülmények is. A klub tavaly hosszabbított Brayden Schennel, és cserével megszerezte Justin Faulkot Carolinából, akivel hosszabbított: 7 évre összesen 45,5 millió dollárért. Előbbi hagyján, ám utóbbi hátvéd, és a két hosszabbítás következtében az elkölthető bérkeret 5,2 millió dollárra csökkent. Faulk igazolásával Armstrong a függését szerette volna csökkenteni a csapatkapitányával szemben, rontva annak tárgyalási pozícióit. Ám azóta kitört a koronavírus-járvány, a bérplafont határozatlan időre befagyasztották, így a stratégiai manőver patthelyzetet eredményezett. Az ügyet jól ismerők szerint további problémát jelent, hogy Armstrong nem szereti játékosa ügynökét és ügynökségét, akikhez Pietrangelo viszont ragaszkodik, annál inkább, mert eddigi karrierje során nem voltak gondjai a hosszabbítással.

Itt tart tehát az ügy, október 9-én nyit a játékospiac, és a bekk rögtön a legértékesebb árucikk lesz. Ám a pandémia nemcsak a Bluest érinti, hanem minden más csapatot is, tehát nem biztos, hogy olyan helyről kap jól fizető ajánlatot Pietrangelo, ahova szívesen menne. Éppen ezért ő maga az Athleticnek nyilatkozva nem zárta ki a lehetőséget, hogy marad a klubnál. Az biztos, hogy egy évvel a bajnokság megnyerése után a tündérmese az érintettek számára elveszítette tündérmese jellegét.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum