Pietrangelo lett a legértékesebb elérhető UFA

 

A St. Louis azt javasolta a csapatkapitányának, hogy tesztelje a piacot, és esetleg utána térjenek vissza a szerződéshosszabbításra.

Alex Pietrangelo a Blues ikonikus játékosa. A 191 centis hátvédet 2008-ban draftolta a klub az első kör negyedik helyén, az elmúlt 12 évben sehol máshol nem játszott, ez 758 meccset jelentett az alapszakaszban, emellett további közel 100-at a rájátszásban. Az elmúlt négy szezonban ő volt a csapatkapitány, ily módon amikor tavaly – egy mesébe illő történet megkoronázásaként – megnyerték a Stanley Kupát, a Blues történetének első játékosaként emelhette a magasba a trófeát. Ilyen előzmények után nem szokott gondot jelenteni egy szerződéshosszabbítás. Hogy ez miért van most másként St. Louisban, arról az Athletic publikált érdekes cikket, amiben maga a játékos is beszélt a helyzetről.

Először is, a klub és az épp lejáró szerződésű klasszis egyelőre eredménytelen vitája nem csak a pénzről szól. A hírek szerint a Blues ajánlata közel van az évi 8 millióhoz, Pietrangelo piaci értékét pedig 9 millióra teszik, a kettő között tehát nem áthidalhatatlan a szakadék. Különösen mivel a jégkorongozó felesége – aki a napokban adott életet negyedik gyermeküknek – St. Louis-i. Problémás ugyanakkor a szerződéstervezet többi pontja is. Ilyen az időtartam: hogy öt, hat, hét, esetleg nyolc évre szerződjenek, nagy kérdés, ami nyilván összefüggésben van a most 30 éves Pietrangelo életkorával. További nézeteltérés származik az utolsó évek védettségéről. A játékos cserét tiltó rendelkezést szeretne, de Doug Armstrong, a St. Louis GM-je eleve hevesen ellenzi ezt a gyakorlatot. Pietrangelo ügynöke hosszú távú szerződés esetén szeretne aláíráspénzt is kiharcolni, ami akkor is garantált jövedelemhez juttatná játékosát, ha a csapat később ki akarná vásárolni őt a megállapodásból.

Vannak külső körülmények is. A klub tavaly hosszabbított Brayden Schennel, és cserével megszerezte Justin Faulkot Carolinából, akivel hosszabbított: 7 évre összesen 45,5 millió dollárért. Előbbi hagyján, ám utóbbi hátvéd, és a két hosszabbítás következtében az elkölthető bérkeret 5,2 millió dollárra csökkent. Faulk igazolásával Armstrong a függését szerette volna csökkenteni a csapatkapitányával szemben, rontva annak tárgyalási pozícióit. Ám azóta kitört a koronavírus-járvány, a bérplafont határozatlan időre befagyasztották, így a stratégiai manőver patthelyzetet eredményezett. Az ügyet jól ismerők szerint további problémát jelent, hogy Armstrong nem szereti játékosa ügynökét és ügynökségét, akikhez Pietrangelo viszont ragaszkodik, annál inkább, mert eddigi karrierje során nem voltak gondjai a hosszabbítással.

Itt tart tehát az ügy, október 9-én nyit a játékospiac, és a bekk rögtön a legértékesebb árucikk lesz. Ám a pandémia nemcsak a Bluest érinti, hanem minden más csapatot is, tehát nem biztos, hogy olyan helyről kap jól fizető ajánlatot Pietrangelo, ahova szívesen menne. Éppen ezért ő maga az Athleticnek nyilatkozva nem zárta ki a lehetőséget, hogy marad a klubnál. Az biztos, hogy egy évvel a bajnokság megnyerése után a tündérmese az érintettek számára elveszítette tündérmese jellegét.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 18., vasárnap
EXL 16:00 NITMIS TÖRÖLVE
ICEHL 17:30 AVSHCB 5-4VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBMAC 1-5VÉGE
EL 18:30 UTETIT 6-3VÉGE
október 20., kedd
EXL 18:00 KOSMIS 4-1VÉGE
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 3-4 BVÉGE
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 0-3VÉGE
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS TÖRÖLVE
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 4-5VÉGE
EL 17:30 TITFTC 3-5VÉGE
ICEHL 17:30 HCIAVS TÖRÖLVE
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS TÖRÖLVE
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE 
EL 18:00 MACFTC 
Partnerünk
Archívum