Pákozdi Bálint a brit másodvonalba szerződött

 

A 21 éves magyar csatár a Swindon Wildcats játékosa lesz, a NIHL küzdelmei azonban ebben a naptári évben biztosan nem indulnak el.

Miként a napokban megírtuk, nagy kérdés, hogy mi lesz a 2020/21-es EIHL-szezon sorsa, a brit profibajnokság startját ugyanis a koronavírus-járvány második hulláma miatt a korábban decemberre halasztott időponthoz képest is elhalasztották. Sokkal jobban a másodosztály, az NIHL sem áll, ott 2021. január 1. most a céldátum.

Ez elsősorban azért érdekes a magyar jégkorong hívei számára, mert ettől az évadtól az NIHL-es Swindon Wildcats csapatát erősítheti Pákozdi Bálint. A 21 éves támadó 1 svéd és 2 amerikai szezont követően térhet vissza Angliába, ahol ezt a 3 évet megelőzően hosszabb időn át nevelkedett. „A USPHL-es kaland nem úgy jött össze, ahogy szerettem volna – mondta blogunknak a támadó, aki tavaly ősszel még abban bízott, hogy sikerülhet kiharcolnia egy jó ösztöndíjat egy tengerentúli egyetemen. – Sokat tanultam és fejlődtem kint a 2 év alatt, de nem értem el a célomat, amiért harcoltam. A New Hampshire nem tud annyi játékost küldeni a top egyetemi bajnokságba, ahogy gondoltam, vagy ahogy korábban hirdették. Nem bántam meg, hogy kimentem, sok új dolgot láttam, az Egyesült Államok sokban különbözik Európától, fontos tapasztalatokkal gazdagodtam.”

Pákozdi Bálint a UPSHL Elite-ben meccsenként 2 pont körül átlagolt, majd eggyel magasabb szinten, a USPHL Premierben pontosan 43 egységet termelt 43 mérkőzésen az alapszakaszban. „Kaphattam volna kint is lehetőséget, de magasabb színvonalú iskolába szeretnék járni, ezért döntöttem a visszatérés mellett – mondta a lehetőségeiről és a döntéséről. – A cardiffi egyetemen tanulok gépészmérnöki szakon, emellett szeretnék félprofi-profi szinten játszani. A Swindon Wildcats gyakorlatilag a felnőttcsapata az Okanagan akadémiának, ahol azelőtt 4 évet eltöltöttem. Ismerem a várost és a klubot. Sok játékos már akkor is játszott, amikor még én is itt voltam. Jártam a felnőttek edzéseire is, a keret nagy része azóta változatlan. Bár a brit kormány döntése értelmében már lehetne edzéseket tartani, Swindonban egyelőre nincs jég, így mindenki egyénileg készül szárazon. Az felkészülésünket érintő egészségügyi helyzetről hétről hétre tájékoztatnak bennünket.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 18., vasárnap
EXL 16:00 NITMIS TÖRÖLVE
ICEHL 17:30 AVSHCB 5-4VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBMAC 1-5VÉGE
EL 18:30 UTETIT 6-3VÉGE
október 20., kedd
EXL 18:00 KOSMIS 4-1VÉGE
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 3-4 BVÉGE
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 0-3VÉGE
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS TÖRÖLVE
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 
EL 17:30 TITFTC 
ICEHL 17:30 HCIAVS TÖRÖLVE
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS TÖRÖLVE
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE 
EL 18:00 MACFTC 
Partnerünk
Archívum