Tomas Plekanec vezetésével jutna vissza a Kladno

 

Az idén nyáron kevesebb szó esett Jaromir Jágr pályafutásának folytatásáról, mint tavaly, ám a legenda elvben még játszani akar.

Májusban terjedt el a hír: azok után, hogy a Rytiri Kladno kiesett a cseh élvonalból, az immár 48 éves klasszisra szemet vetett az élklubnak számító, a legutóbbi befejezett bajnokságot megnyerő Ocelari Trinec. Igencsak bulvárszaga volt ennek az információnak, ezért meg sem írtuk, és jól tettük. Szó sincs róla, hogy Jaromir Jágr újra a legmagasabb kihívások szintjén szeretne jégkorongozni. Annyira nincs, hogy bár a cseh másodosztály, a Chance Liga küzdelmei szombaton elkezdődtek, a 68-ast egyelőre nélkülöznie kell az általa tulajdonolt Kladnónak, amelynek a keretében amúgy természetesen szerepel. A sajtó szerint néhány hétre még szüksége van, hogy fizikailag a megfelelő állapotba hozza magát, addig arról írnak, hogy hol és mikor jelenik meg a barátnőjével. Igaz, emellett inkább blogunk hasábjaira kívánkozó hír, hogy ő az idei cseh winter classic arca, amelyet háromnaposra terveznek december közepére, és izgalmas programmal álmodták meg.

Ezzel együtt – és vele vagy nélküle – a Kladnónak nyilvánvalóan az a célja, hogy visszajusson az Extraligába. Ennek érdekében több fontos igazolást is abszolváltak, amelyek közül kettőt emelnénk ki. A gárda első számú kapusa az az Andrej Kosaristan lett, akit két évvel ezelőtt az Érsekújvárban ismertünk meg. Ott olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy behívták a szlovák válogatottba, majd legutóbb már a Kassában dolgozott 93 százalék fölött.

Enyhe kifejezés, hogy nála is nagyobb név Tomas Plekanecé. Az 1001 NHL-alapszakaszmeccsel rendelkező 37 éves csatár oroszlánrészt vállalt a Rytiri feljutásából 2019 tavaszán, majd a következő idényben a Kometa Brno csapatkapitány-helyetteseként gyűjtögette a pontokat az elitben. Most Jagr hívására visszatért, hogy ismét maradandót alkossanak. Haladéktalanul hozzá is látott: a Kladno az első fordulóban 7-1-re verte a Kolint, a mérkőzésen Plekanec 1+2 pontot tett a közösbe.

plekanec

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
FELK 09:45 UTEVAS 3-3VÉGE
FELK 18:00 MISKOS 2-1 HVÉGE
EL 18:30 DEBFTC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 6-4VÉGE
szeptember 26., szombat
EWHL 13:20 KMHMAC 3-1VÉGE
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 28., hétfő
KHL 18:30 DMOSZP 
    • SPORT 2
szeptember 29., kedd
KHL 18:00 AVGJOK 
    • SPORT 2
EL 18:30 DEBBRA 
szeptember 30., szerda
EL 18:30 FTCSCC 
október 1., csütörtök
KHL 18:30 DMOTRK 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum