Ráérezne a győzelem ízére a MAC HKB Újbuda

   

A Tüskecsarnokban indul szombat este a 2020/21-es Erste Liga-idény, ahová az Opten Vasas HC érkezik.

Kangyal Balázs és Ladányi Balázs együttese is azok közé a kevesek közé tartozik, amelyek tisztesnek mondható előszezont bonyolítottak le. Az újonnan életre hívott MAC HKB Újbuda hat felkészülési mérkőzést játszhatott, a piros-kékek négyet, érdekesség viszont, hogy ezen a tíz találkozón a két gárda összesen egy győzelmet aratott. Ez a siker a Vasas nevéhez fűződik, amely az U20-as válogatottól elszenvedett két vereség után 6-0-ra kiütötte a Dunaújvárosi Acélbikákat. Mindez még a koronavírus-járvány “jégkorongos” fellángolása előtt történt, ám a DAB pihentette legjobbjait, lehetőséget biztosítva számtalan fiatalnak arra, hogy beverekedjék magukat a keretbe. A MAC HKB ezenközben kizárólag nagyon erős ellenfelekkel harcolt, kikapni a négy szlovák extraligás partnertől éppúgy nem szégyen, mint a DEAC-tól vagy az alpesi ligás Olimpija Ljubljanától. Magyarán, az újbudaiak valós játékerejéről egyelőre nem sok információnk lehet, a kérdés esetükben az, hogy a magyar válogatott hokisokra épülő első két sor mellett mit tudnak jégre tenni a fiatalok, kik azok, akik berobbanhatnak az élvonalba ebben a minden tekintetben különleges szezonban. A Vasas esetében ma már inkább az előző két évad alatt gyűjtött rutin értéke tétetik mérlegre. A Ladányi-keret alig változott, néhány játékos kiesett, néhányan érkeztek, a cél a fokozatos fejlődés maradt. Még egy nüansz: azok után, hogy a piros-kékek nem tartottak igényt a próbajátékon szerepeltetett orosz kapusra, és az ígért légiósok még nem érkeztek meg, a felek kizárólag magyar – azaz magyar állampolgársággal is rendelkező – játékosokkal mennek csatába a Tüskecsarnokban. Az összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport+, ugyanakkor a helyszínen is megtekinthető, hiszen közönség előtt rendezik.

vasasmachkb

MAC HKB Újbuda–Opten Vasas HC 6-3

   

Sofron Istvánék a második harmadban 4 gólt lőttek, miközben egyet sem kaptak, amivel megalapozták a győzelmüket.

Az Erste Liga-szezon első kisbüntetését Majoross Barnabás kapta egy bottal akasztást követően. Az Opten Vasas HC nem tudott felállni az emberelőnyben. Az első találatra picivel több mint 7 percet kellett várni: Sofron István becselezte magát a vendégek kapuja elé, majd belőtte a korongot a vas alá. A MAC HKB Újbuda első fórja kimaradt, aztán a harmad végén a Vasas második lehetősége már nem. Léránt René passzából Turbucz Martin lőtt, Bálizs Bence előtt Szalma Zsolt takarta a kilátást, így a kapus mamutjai között becsorgott az egyenlítő gól. A nyitó játékrész végén kimaradt egy MAC HKB-emberelőny.

A második felvonásnak 4 a 4 elleni játékkal vágtak neki a felek. Úgy tűnt, nem hoz gólt a speciális játékhelyzet, de 5 másodperccel a páros büntetésből visszatérők érkezése előtt Garát Zsombor próbálkozását még védte Tóth Balázs, ám Schlekmann Márk duplázásával szemben tehetetlen volt, miután ütközött vele az egyik hátvéd. Ezt követően Sofron egy kiállítással került be a jegyzőkönyvbe, a büntetőpadon pihenést követően 21 másodperccel belőtte a harmadik MAC HKB-gólt. Az Opten Vasas HC Nagy Márk korongszerzése után közel járt a szépítéshez, de a kapuvason csattant a korong. A 32. percben Garát Zsombor kiugratta Molnár Bálintot, a jobbkezes csatár meglőtte első felnőtt találatát. Csak 26 másodperc telt el, amikor Schlekmann passzából Nagy Krisztián 5-1-re módosította az állást. Ladányi Balázs időt kért, rendezte csapata védekezését.

A záró húsz percre egy agilis Opten Vasas HC érkezett ki. A bátor játék gólokat hozott: előbb Szalma a kapu mögül befordult, és fonákkal beemelte a hosszúra, aztán 26 másodpercre rá Farkas Márton lövésre szánta el magát, a korong elment Bálizs lepkés kesztyűje mellett. A harmad közepén a vendégek kivédekeztek egy emberhátrányt, majd előnybe kerültek, de nem éltek vele, sőt Brance Orban egy 4 az 5 elleni góllal háromgólosra növelte a hazaiak előnyét. A folytatásban a Vasas próbált kozmetikázni az eredményen, hiába.

Az Erste Liga 2020/21-es szezonja egy Opten Vasas HC elleni 6-3-as MAC HKB Újbuda-győzelemmel indult.

schlekmann-sofron-machkb

fotó: MAC HKB Újbuda (archív)

Volt, amikor azt hittem, öngyilkos leszek

   

A két vezetőedző így látta a MAC HKB–Opten Vasas mérkőzést.

Kangyal Balázs, MAC HKB Újbuda: “Tanulságos volt: egy találkozó hatvan percig tart, addig kell koncentrálni. Az idény első győzelmét mindig nehéz megszerezni, mégis nyertünk, úgy, hogy volt harminckét és tizenhét éves gólszerzőnk is. Emiatt büszke vagyok, de friss vezetőedzőként voltak időszakok, amikor azt hittem, öngyilkos leszek.”

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: “Keressük az okát, remélem, meg is találjuk, hogy mi történt a második harmadban. Talán azt hittük, a második MAC-gólt tényleg nem adják meg, majd amikor megadták, egy kicsit fejbe vágott minket. Ennek ellenére sem lehet odaadni tíz percet sem. Az első és a harmadik harmadból lehet építkezni, a másodikat viszont el kell felejteni, de leginkább tanulni kell belőle.”

forrás: nso.hu, vasasjegkorong.hu

Erste Liga, Tüskecsarnok, 504 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Soltész, Mizsák.
Bálizs: 91,7% (Farkas R.)
K
Tóth K. B.: 87,0% (Sági)
Dóczi, Pozsgai, Nagy K., Schlekmann, Sofron
1
Bukor, Seregély, Bödök, Szlama, Schmál
Macaulay, Tornyai M., Kreisz, Orban, Terbócs
2
Surányi, Léránt, Czakó, Csiki, Turbucz
Bugár, Csollák, Kedves, Lőczi, Majoross
3
Farkas B., Tornyai G., Nagy M., Németh, Szalma
Garát, Jászai, Molnár, Ritter, Strenk
4
Kováts, Horváth, Béres, Farkas M., Pápa
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:03 BJA Sofron Nagy K.
1-1 15:36 VAS PP Turbucz Léránt
2-1 21:41 BJA Schlekmann Garát Nagy K.
3-1 24:25 BJA Sofron Nagy K.
4-1 31:24 BJA Molnár Garát
5-1 31:50 BJA Nagy K. Schlekmann
5-2 45:55 VAS Szalma Léránt
5-3 46:11 VAS Farkas M. Béres
6-3 52:01 BJA SH Orban Terbócs
46 Kapura lövések száma 36
10 Kiállításpercek 8

12 fotó a 2020/21-es Erste Liga-szezon 1. meccséről

   

Az összecsapást 6-3-ra nyerte a MAC HKB Újbuda az Opten Vasas HC ellen a Tüskecsarnokban.

Ez a bal felső sarkos bombagólok mérkőzése volt

 

A MAC HKB Újbuda–Opten Vasas HC találkozó összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum