60 meccses alapszakasz jöhet az NHL-ben?

 

A legoptimálisabb esetben is maximum 65-70 mérkőzéssel lehet számolni a 2020/21-es szezonban. Felmerült az is, hogy maradjon a buborék.

Az elképzelésekről a mindig hiteles információkkal szolgáló insider, Greg Wyshynski és kollégája, Emily Kaplan számolt be az ESPN-en. A szerzőpáros az NHL felső vezetésére hivatkozva azt írta: a liga gyakorlatilag elvetette teljes alapszakasz lehetőségét. Meg nem nevezett informátoruk így nyilatkozott: “Rá kellett jönnünk, hogy a következő szezon 82 meccses menetrendje csak egy álom, amely aligha fog megvalósulni.” Wyshynski és Kaplan ezek után több klub vezetőjét is megkérdezte, akik javarészt megerősítették információikat. Voltak köztük olyanok is, akik 70 mérkőzéses alapszakaszt vizionáltak. Az ESPN cikke szerint a számok egyelőre nincsenek kőbe vésve. Az NHL továbbra is azon dolgozik, hogy tető alá hozza a 82 meccses szezont. Ehhez persze az aktuális tendenciákat nézve külön engedélyre lenne szükség a két ország hatóságaitól a határátlépésre és a kötelező karantén feloldására.

Egyéb ötletekben sincs hiány, az is felmerült lehetőségként, hogy az alapszakasz során is buborékban játszanának a játékosok. 7-10 nap alatt tömörítve rendeznének mérkőzéseket a négy divízió egy-egy kijelölt városában, aztán jönne egy kis pihenő, majd vissza. Ezzel az irdatlan repülési költségek egy jelentős részét megtakaríthatnák, más kérdés, hogy a játékosok mennyire lennének partnerek. Fontos, hogy a liga egyelőre azért is tervez a normál lebonyolítással, mert a cél nem csak a meccsek lejátszása, hanem a nézők visszaengedése az arénákba, a kihasználtság fokozatos növelésével.

Mindez azonban a jövő zenéje, egyelőre minden bizonytalan, kivéve az alábbiakat: az idei évad legfeljebb október 5-éig tart, az a finálé hetedik mérkőzésének a lehetséges utolsó dátuma. Utána jönne a draft és a szabadügynök-piac megnyitása, majd rövid pihenő. Az edzőtáborok november 17-én nyitnának, az új évad december 1-jén kezdődne.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum