Az ukrán bajnokság az NHL nyomdokaiba lépett

 

Szeptember 1-jén folytatták az előző szezont. A szerdai KHL-start apropóján körbenéztünk Európában, hol mikor indul az új idény.

Az orosz bázisú nemzetközi bajnokságban szerdán dobják be a korongot, ennél senki nem fürgébb a kontinensen. Legalábbis az ukránokat leszámítva, ahol azonban még az előző idényt próbálják befejezni. Az UHL-ben március 16-án rendeztek utoljára mérkőzést, akkor kialakultak a Kremencsuk?Bilij Barsz és a Donbassz?Dnipro elődöntős párosítások, és más országokkal ellentében a szezont nem zárták le a zöld asztalnál. Az első 1-jei találkozón a Kremencsuk 5-1-re győzött, szerdán újra összecsapnak a felek, valamint a másik elődöntő is elkezdődik.

Csehországban kupasorozattal indult újra a jégkorongélet. A 14 Extraliga-csapatot, a Kladnót és a Prerovot négy négycsapatos csoportba osztották be. Ezekből az első 2-2 együttes jutott tovább, a negyeddöntőket augusztus végén lejátszották, ám az egyik elődöntőt, a Plzen?Trinec mérkőzést már el is kellett halasztani, miután a plzenieknél 28 koronavírus-beteget találtak. A cseh bajnokság a tervek szerint szeptember 17-én kezdődne.

A finnek nem sietik el a Liiga indítását: a tervek szerint szeptemberben még csak felkészülési találkozókat játszanak, az első tétmeccset október 1-jén rendeznék. Svédországban szeptember 19-én dobják be a korongot. Svájcban egy nappal korábban kezdődött volna a bajnokság, ám mivel a hatóságok úgy döntöttek, októbertől feloldják az 1000-nél több nézőre vonatkozó tilalmat, ezért az NL csak október 1-jén indul. Németországban még nincs menetrendje az új szezonnak.

ukrajna

fotó: uhl.com.ua

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum