Kreisz Emma: Készen állok a nagy ugrásra

 

A hoki és a tanulás is fontos szempont volt, amikor a válogatott védő úgy döntött: kipróbálja magát Kanadában.

13 év után távozik a MAC-tól Kreisz Emma, aki szeptembertől Kanadában, a Stanstead College-ben folytatja pályafutását. A válogatott hátvédet először arról kérdeztük, hogyan jött a tengerentúli lehetőség. ?Korábban háromszor jártam Svédországban táborban. Az ottani szervező edző sokakat ismer, ő segített olyan csapatot keresni, amely a hoki és a suli szempontjából is megfelelő, ezek voltak a fő szempontok. Beszélgettem néhány együttes képviselőjével, és a Stanstead tetszett a legjobban, itt a jégkorong és az iskola is magas szintet képvisel, és az angoltudásomat is fejleszthetem. Úgy érzem, készen állok erre a nagy ugrásra. 13 évet töltöttem a MAC-ban, jól éreztem magam, de kell a váltás a pályafutásom, a céljaim szempontjából.?

A cél az, hogy egyetemi ligában szerepeljen a hamarosan a 17. életévét betöltő játékos. Egyelőre egy szezonra kötelezte el magát, de kettőre tervez a quebeci csapatnál, mivel a középiskolából is ennyi van hátra. Úgy érzi, ennyi idő alatt fel tud készülni. A Stansteadé az egyik legelismertebb hokiprogram Észak-Amerikában. Sorozatban öt alkalommal nyerte meg a North American Prep Hockey League-et, rengeteg játékosa jut be egyetemi ligákba, és van több korosztályos kanadai válogatottja is, vagyis remek helyre kerül a magyar jégkorongozó.

Kreisz Emma tanulni és fejlődni szeretne új csapatában, és a váltásból a magyar válogatott is profitálhat. A védőre sűrű szezon vár, a 2021-re halasztott kanadai A csoportos világbajnokság mellett még a januári, győri rendezésű U18-as vb-n is fontos szerepe lesz, egy év múlva ilyenkor pedig olimpiai selejtezőn szerepelhetnek a lányok. A válogatott új szövetségi kapitánya, a kanadai Lisa Haley is gratulált Kreisz Emmának a tengerentúli lehetőséghez, jó lépésnek tartja a további fejlődéshez.

A szakember július végén mutatkozott be a magyar csapatnál, az első edzőtábor tapasztalatairól Kreisz Emmát is megkérdeztük. ?Két csapatra voltunk osztva végig, ez új dolog volt a válogatottnál, teljesen külön mozogtunk, össze is kovácsolódtunk. Jól éreztem magam, sokat nevettünk a komoly munka mellett. Az egymás elleni gyakorlásokra megjött a meccshangulat is. Lisa jó munkát végzett, szimpatikus mindenkinek. Mindig egyértelműen megmondja, mit szeretne látni, elmagyarázza, és mi próbáljuk végrehajtani. Új dolgokat is elkezdtük tanulni, és most van idő begyakorolni ezeket. Egy idő után bele fogunk jönni, és valószínűleg hatékonyabb lesz a játékunk.?

kreisz-emma

fotó: MAC Budapest

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum