Villachba igazolt az Extraliga egyik legjobb kapusa

 

Az átigazolási moratórium feloldása után az ICEHL csapatai sorra jelentik be az új szerződéseket és a hosszabbításokat.

A nagy terveket szövögető újonc, a Bratislava Capitals elsősorban a szlovák Extraligából hozott új játékosokat. Martin Nemcik és Milos Bubela a Besztercebányától érkezett, Roman Faith és Jakub Surja a Kassától, Martin Chovan a Poprádtól, Eduard Sedivy a Slovantól. A korábban a Grazot is megjáró kanadai Brock Higgst Ázsiából, a lengyel válogatott Damian Kapicát a Cracoviától, Samuel Baros kapust a finn másodosztályból szerezték meg. A pozsonyiak a hosszabbítókkal együtt már 17 játékossal állnak szerződésben.

Korábban azt írtuk, nagy a fejetlenség az Innsbruck háza táján, a pénz fogyni látszik, Rob Pallin edző, illetve két meghatározó légiós, Tyler Spurgeon és John Lammers lelépett. A helyzet azóta változott: visszahívták 1 éves alpesi ligás kitérőjét követően veterán kapusukat, Rene Swettét, megszerezték a Znojmo kanadai hátvédjét, Kevin Tanseyt, illetve a norvég Adrian Saxrud Danielsent a Lillehammertől. További érkezőik mind fiatal osztrákok: Dario Winkler, Chrisitan Jennes, Thomas Mader, illetve Henrik Hochfilzer. Bár 8 szezont követően Floran Pedevilla már nem segítheti a jégen a csapatot, a kispadról ezt megteheti, ő lesz Mitch O’Keefe másodedzője.

A Villach 7 új játékost mutatott be 3 nap alatt. A karintiai klub elhozta a Besztercebánya kapusát, a tavaly 93%-kal védő Tyler Beskorowanyt, a Linz válogatott bekkjét, Raphael Wolfot, az Augsburg szélsőjét, Sahir Gillt, valamint a Schwenningen csatárát, Julian Kornellit. Mellettük 3 fiatalt szerződtettek: Philipp Kreuzert, Daniel Wachtert és Sebastian Zaunert. A tavalyi keretből is tartott meg játékosokat a Villach: Nico Brunner, Alexander Schmidt és Chris Collins jövőre is a Wörthi-tó partján játszhat.

A rekordbajnok Klagenfurt eddig csupán a 22 éves Samuel Witting átigazolását jelentette be, míg a távozók oldalán olyan nevek szerepelnek, mint Jhonas Enroth, Lars Haugen, Matthew Neal, Siim Liivik és a Linzhez 4 szezont követően visszatérni készülő Andrew Kozek. Petri Matikainen keretében a szlovén válogatott Rok Ticart leszámítva csupa hazai jégkorongozó található.

A Vienna Capitals is jobbára tavalyi játékosállománya egyben tartásán dolgozott, így a napokban 13 jégkorongozó szerződéshosszabbításáról számolhatott be. Az egyetlen érkező az egyéves svéd kitérő után hazatérő Benjamin Nissner.

A Bolzano, a Dornbirn és a Linz még nem jelentett be új játékost, e csapatok kerete meglehetősen hiányos. A Salzburg és a Graz a tavalyiakra támaszkodik – bár a 99ers 12 légiósból 9-et szélnek eresztett –, és az előbbi hármasnál mindenképpen jobban áll, de új igazolásról még ők sem számoltak be.

beskorowany-bby

fotó: HC 05 Banská Bystrica

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 18., vasárnap
EXL 16:00 NITMIS TÖRÖLVE
ICEHL 17:30 AVSHCB 5-4VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBMAC 1-5VÉGE
EL 18:30 UTETIT 6-3VÉGE
október 20., kedd
EXL 18:00 KOSMIS 4-1VÉGE
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 3-4 BVÉGE
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 0-3VÉGE
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS TÖRÖLVE
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 4-5VÉGE
EL 17:30 TITFTC 3-5VÉGE
ICEHL 17:30 HCIAVS TÖRÖLVE
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS TÖRÖLVE
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE 
EL 18:00 MACFTC 
Partnerünk
Archívum