A New York Rangers nyerte a Lafreniere-lottót

 

Lezajlott az idei draftlottó második köre, az első választás joga a playoff-kvalifikációban elbukott New York-i együttesé lett.

A draftlottó első körében sok minden kiderült, csak az nem, hogy melyik csapaté lesz a legfontosabb pick. Ennek eldöntése a második felvonásra maradt, amelyben a playoff-kvalifikáció nyolc kiesője egyforma eséllyel vehetett részt. Az 1/1-es draftjog a hagyományosan a gyengébb csapatokat illeti, ám a kiesők között bőven találhattunk az elithez tartozókat is: Edmonton Oilers, Pittsburgh Penguins, New York Rangers, Toronto Maple Leafs, Florida Panthers, Nashville Predators, Minnesota Wild, Winnipeg Jets.

Azt mindenki hosszú ideje biztosra veszi, hogy az idei 1/1-es választott Alexis Lafreniere lesz, ebből kiindulva a TSN munkatársai összeállítottak egy indexet, amely tízes skálán azt mérte – nyilván szubjektív szempontok szerint –, melyik csapatnak jött volna a legjobban a sztárjelölt. Ezen a listán a negyedik helyen szerepelt a későbbi lottógyőztes New York Rangers. Az NHL-es általános menedzseri tapasztalattal is rendelkező Craig Button rövid véleménye arról, hogy mit hozhat New Yorkba Lafreniere, ez volt: „Nehéz elképzelni olyan világot, ahol bármely balszélső Artyemij Panarin fölé helyezkedhetne David Quinn listáján. Ettől függetlenül az is nyilvánvaló, hogy Lafreniere megszerzése tökéletesen illik a Rangers újjáépítési terveibe, ahogy azt Jeff Gorton általános igazgató nem egészen három évvel ezelőtt leírta. A játékos, aki 60 pontot is elérhet már a következő szezonban, azonnali javulást hoz a Rangers bal szélén Chris Kreider mellett. Ha ehhez hozzávesszük a még fejlődésben lévő Kaapo Kakkót és Vitalij Kravcovot, a jövő fényes lehet a Broadway-n.” Idézzük fel: Kakkót tavaly az 1/2-es helyen választotta a Rangers, míg Kravcov 1/9-es volt két évvel ezelőtt.

Kevésbé emlegetett szempont, hogy Lafreniere mennyire járt jól a sorsolással. Az NHL titánjainak egyáltalán nem mindegy, milyen közegben nőnek fel. Ebből a szempontból a Rangers ideális helynek tűnik. Adva van egy fiatal és elkötelezett mag – a finnen és az oroszon túl érdemes megemlíteni a 20 éves brünni tehetséget, Filip Chytilt is –, ugyanakkor tapasztalt veteránokból sincs hiány, hiszen Panarin és Kreider mellett ott van Mika Zibanejad, Ryan Strome és Jesper Fast. Nem véletlen, hogy a sorsolás után a játékos is elégedetten nyilatkozott: „Ez nagyon jó hír. A Rangers hihetetlen csapat, kiváló játékosokkal, és a város is nagyon szép. Boldog vagyok.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 G99AVS 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum