A New York Rangers nyerte a Lafreniere-lottót

 

Lezajlott az idei draftlottó második köre, az első választás joga a playoff-kvalifikációban elbukott New York-i együttesé lett.

A draftlottó első körében sok minden kiderült, csak az nem, hogy melyik csapaté lesz a legfontosabb pick. Ennek eldöntése a második felvonásra maradt, amelyben a playoff-kvalifikáció nyolc kiesője egyforma eséllyel vehetett részt. Az 1/1-es draftjog a hagyományosan a gyengébb csapatokat illeti, ám a kiesők között bőven találhattunk az elithez tartozókat is: Edmonton Oilers, Pittsburgh Penguins, New York Rangers, Toronto Maple Leafs, Florida Panthers, Nashville Predators, Minnesota Wild, Winnipeg Jets.

Azt mindenki hosszú ideje biztosra veszi, hogy az idei 1/1-es választott Alexis Lafreniere lesz, ebből kiindulva a TSN munkatársai összeállítottak egy indexet, amely tízes skálán azt mérte ? nyilván szubjektív szempontok szerint ?, melyik csapatnak jött volna a legjobban a sztárjelölt. Ezen a listán a negyedik helyen szerepelt a későbbi lottógyőztes New York Rangers. Az NHL-es általános menedzseri tapasztalattal is rendelkező Craig Button rövid véleménye arról, hogy mit hozhat New Yorkba Lafreniere, ez volt: ?Nehéz elképzelni olyan világot, ahol bármely balszélső Artyemij Panarin fölé helyezkedhetne David Quinn listáján. Ettől függetlenül az is nyilvánvaló, hogy Lafreniere megszerzése tökéletesen illik a Rangers újjáépítési terveibe, ahogy azt Jeff Gorton általános igazgató nem egészen három évvel ezelőtt leírta. A játékos, aki 60 pontot is elérhet már a következő szezonban, azonnali javulást hoz a Rangers bal szélén Chris Kreider mellett. Ha ehhez hozzávesszük a még fejlődésben lévő Kaapo Kakkót és Vitalij Kravcovot, a jövő fényes lehet a Broadway-n.? Idézzük fel: Kakkót tavaly az 1/2-es helyen választotta a Rangers, míg Kravcov 1/9-es volt két évvel ezelőtt.

Kevésbé emlegetett szempont, hogy Lafreniere mennyire járt jól a sorsolással. Az NHL titánjainak egyáltalán nem mindegy, milyen közegben nőnek fel. Ebből a szempontból a Rangers ideális helynek tűnik. Adva van egy fiatal és elkötelezett mag ? a finnen és az oroszon túl érdemes megemlíteni a 20 éves brünni tehetséget, Filip Chytilt is ?, ugyanakkor tapasztalt veteránokból sincs hiány, hiszen Panarin és Kreider mellett ott van Mika Zibanejad, Ryan Strome és Jesper Fast. Nem véletlen, hogy a sorsolás után a játékos is elégedetten nyilatkozott: ?Ez nagyon jó hír. A Rangers hihetetlen csapat, kiváló játékosokkal, és a város is nagyon szép. Boldog vagyok.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum