Dominik Masin a KHL-ben próbálkozik

 

A 24 éves cseh hátvéd hiába kelt el a 2014-es draft második körében, nem tudott bemutatkozni az NHL-ben, ezért az Amurhoz igazolt.

Újra teljessé vált az Amur légióskontingense. A habarovszki klubnál az elmúlt két évben csak csehek kaptak lehetőséget, és ez a 2020/21-es szezonban sem lesz másként. A különbség annyi az előző idényhez képest, hogy szerződést bontottak Ondrej Vitásekkel, a helyére pedig az AHL-ből hoztak hátvédet. Dominik Masin a 2014-es NHL-draft 2. körének 35. helyén kelt el a Tampa Bay jóvoltából, majd ezt követően az egyik kanadai juniorligába, az OHL-be igazolt. Már a második tengerentúli szezonja közben szerződést kínált neki a Lightning, ám az azóta eltelt közel öt év alatt mégsem mutatkozhatott be a világ legjobb bajnokságában, noha az AHL-ben figyelemre méltó teljesítményt nyújtott.

Brandon Kozun a Dinamo Minszk játékosa lesz. A kanadai válogatottal olimpiai bronzérmes csatár 2015-ben került a KHL-be, ahol a Jokerit, a Lokomotiv és a Metallurg jégkorongozója volt, míg most a fehéroroszoknál hajthat a házi pontkirályi címre, ami kétszer is összejött neki jaroszlavli évei alatt. Szintén légiós csatárokat érintő játékosmozgás, hogy a Nyefytehimik legtöbb pontot gyűjtő játékosa, az amerikai Matt White a Dinamo Rigához igazolt, valamint Joonas Nättinen a Vityaz után a Szeversztalban jégkorongozhat.

Újabb orosz jégkorongozókat adtak kölcsön NHL-csapatok a KHL-be. A New York Rangers Jegor Rikovot küldte a CSZKA-hoz, a 23 éves hátvéd eddig még csak az AHL-ben kapott lehetőséget. Jegor Korskov a Lokomotivhoz tér vissza, a szélső egy meccsen léphetett eddig jégre a Toronto mezében.

dominikmasin

fotó: syracusecrunch.com

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 G99AVS 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum