Magyar csapat szeretne csatlakozni a KHL-hez?

 

Alekszej Morozov ligaelnök erről beszélt egy interjúban, az MJSZ azonban más célokkal vette fel a kapcsolatot az oroszokkal.

A KHL elnöke az orosz sportsajtó hírösszefoglalói szerint további témák mellett a liga esetleges bővítéséről is szót ejtett szerdán. Szóba hozta a taskenti Humót, amelynek csatlakozása korábban a konkrét tervek szintjén volt már terítéken, az üzbégek első lépésként el is indultak a VHL-ben, az orosz másodvonalban, ám a 2020/21-es szezontól finanszírozási és más problémák miatt vissza is léptek. Morozov szerint ugyanakkor vannak más érdeklődők is külföldről. A sportvezető így fogalmazott a Match Tv-nek: ”Konkrét érdeklődés van Magyarországról, Koreából és az Emírségekből. Egyelőre azonban minden csak a megbeszélések szintjén zajlik, a döntések meghozatalától távol vagyunk. Találkozókra van szükség, meg kell ismernünk a részleteket, a dokumentumokat, a projektek finanszírozási hátterét.”

Mivel blogunknak semmilyen információja nem volt ilyen jellegű magyarországi elképzelésekről, és mivel egyetlen klubról sem tudunk, amely KHL-csatlakozást tervezhetne – hosszú évekkel ezelőtt szóba került ugyan, hogy a Fehérvár megfelelő támogatás esetén szívesen előrelépne, ennek azonban aktuálisan nem sok realitása lehetne –, egyenesen a szövetséghez fordultunk. Sipos Levente főtitkár kérdésünkre elmondta: “Az MJSZ valóban felvette a kapcsolatot a KHL elnökségével, ám más okokból. Az a célunk, hogy KHL-mérkőzést rendezhessünk Magyarországon. Morozov úr és a liga vezetői érdeklődőek és együttműködőek, ám a jelen fázis ez ügyben is csak az információk összegyűjtéséről és azok mérlegeléséről szól. Magyar csapat KHL-indulása nem merült fel, ez nem időszerű, hiszen egyebek mellett a működési források és az infrastrukturális feltételek sem állnak rendelkezésre.”

A hír tehát egyáltalán nem az, ami eredetileg megjelent, de mégis kifejezetten jó hír. Kíváncsian várjuk a magyarországi KHL-meccs ügyében a további fejleményeket, amint lesznek ilyenek, azokról haladéktalanul beszámolunk.

morozov

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 25., péntek
FELK 09:45 UTEVAS 3-3VÉGE
FELK 18:00 MISKOS 2-1 HVÉGE
EL 18:30 DEBFTC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 6-4VÉGE
szeptember 26., szombat
EWHL 13:20 KMHMAC 3-1VÉGE
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 29., kedd
KHL 18:00 AVGJOK 
    • SPORT 2
EL 18:30 DEBBRA INFO
szeptember 30., szerda
EL 18:30 FTCSCC 
október 1., csütörtök
KHL 18:30 DMOTRK 
    • SPORT 2
október 2., péntek
EBEL   AVSKAC 
EL 18:00 MACSCC 
EXL 18:00 MISDTR 
EL 18:30 DEBGYE 
EL 18:40 VASBRA 
Partnerünk
Archívum