A miskolci légiósok sorsa teljesen bizonytalan

 

Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatója a Boon.hu hasábjain számolt be a magyar Extraliga-csapat keretének alakulásáról.

A sportvezető szavaira építő cikkből kiderül: a 2020/21-es évadra is érvényes szerződése négy játékosnak volt, Kevin Wehrsnek, Galanisz Nikandrosznak, Vas Jánosnak és Magosi Bálintnak. Rajtuk kívül eddig kilenc sportoló szerződésének a hosszabbítását jelentette be a jégkorongklub, akik az előző évadban is a DVTK-ban szerepeltek: Rajna Miklós, Láda Balázs, Gőz Balázs, Kiss Bence, Szirányi Bence, Vojtkó Mátyás, Kiss Dániel, Ritó László, Miskolczi Márk. Az eddigi egyetlen új igazolás a magyar válogatottban legutóbb Nottinghamben is számításba vett Karol Csányi, aki a HK Nitrától érkezik.

Öt tavalyi játékos biztosan nem Miskolcon folytatja. Pá­terka Bence visszatért a Schiller-Vasashoz, Kiss Patrik a DEAC-hoz, Adorján Attila a finn Kiekko-Pojathoz, Nick Ross a német Lausitzer Füchséhez, Radim Valchar a Corona Brassóhoz szerződött.

A további tavalyi légiósok sorsa ugyanakkor bizonytalan. “Az előző évad végén nálunk szerepelt kanadai légiósok – Davis Vandane, Francis Beauvillier, Kyle Beach, Ryan Harrison – közül van, akivel még kapcsolatban vagyunk, és napirenden van az esetleges közös folytatás, de a többségük várhatóan nem marad” – mondta erről Nagy Ádám. Ugyanez igaz a szlovén David Rodmanra. Az általános igazgató beszélt három magyar játékosról is: “Lövei Dávid és Farkas Márton az előző évadban utánpótláskorú játékosként volt tagja az első keretnek, velük még egyeztetnünk kell. A román–magyar kettős állampolgárságú Részegh Tamással pedig még nem zárultak le a tárgyalásaink.”

Kiderült emellett, hogy a légiósok pótlásával kivárnak, hiszen megtehetik: az Extraliga-szezon a tervek szerint csak októberben kezdődik, a DVTK Jegesmedvék első közös edzését augusztus 24-ére tervezik.

A DVTK Jegesmedvék 2020/21-es keretének alakulása:

Marad: Galanisz Nikandrosz, Vas János, Magosi Bálint, Kevin Wehrs, Miskolczi Márk, Ritó László, Kiss Dániel, Vojtkó Mátyás, Szirányi Bence, Kiss Bence, Gőz Balázs, Láda Balázs, Rajna Miklós.

Érkezik: Karol Csányi.

Kérdéses a jövője: Lövei Dávid, Farkas Márton, Részegh Tamás, Davis Vandane, Francis Beauvillier, Kyle Beach, David Rodman, Ryan Harrison.

Távozott: Páterka Bence, Kiss Patrik, Adorján Attila, Nick Ross, Radim Valchar.

Harrison

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
FELK 09:45 UTEVAS 3-3VÉGE
FELK 18:00 MISKOS 2-1 HVÉGE
EL 18:30 DEBFTC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 6-4VÉGE
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
szeptember 28., hétfő
KHL 18:30 DMOSZP 
    • SPORT 2
szeptember 29., kedd
KHL 18:00 AVGJOK 
    • SPORT 2
EL 18:30 DEBBRA 
szeptember 30., szerda
EL 18:30 FTCSCC 
október 1., csütörtök
KHL 18:30 DMOTRK 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum