Hat hokis nem vállalta a játékot az NHL-playoffban

 

Sztárok nincsenek közöttük, a legnagyobb név Travis Hamonicé. Vannak olyanok is, akik más okokból nem vonultak edzőtáborba.

Hétfőn elkezdődött a harmadik szakasz az NHL programjában, amely a szezon folytatásának menetét szabályozza. Július 13-án startoltak az edzőtáborok, legkésőbb eddig kellett jelentkezniük azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt nem szerettek volna részt venni a rájátszásban. Összesen hat játékos élt a lehetőséggel, ami a teljes kontingens 0,8%-a. Ők többnyire családi okokra vagy speciális helyzetükre hivatkozva tettek így.

Travis Hamonic (hátvéd, Calgary Flames) volt az első, aki jelezte, hogy távol marad a playofftól. A 29 éves bekknek van egy 8 hónapos kislánya, aki sokat betegeskedik, így az ő védelme érdekében nem vállalta a kockázatot a család.

Karl Alzner (hátvéd, Montreal Canadiens) korántsem töltött be olyan fontos szerepet a csapatában, mint Hamonic az övében. Bár még két évig érvényes a 4,625 milliót fizető szerződése, az elmúlt két szezonban többnyire az AHL-es farmcsapatban játszott, idén mindössze négy meccset kapott az NHL-ben.

Steven Kampfer (hátvéd, Boston Bruins) is családi okokból kényszerült meghozni ezt a nehéz döntést: a felesége és a fia is szívproblémákkal küzd, ami különösen kockázatos a koronavírus szempontjából. Kampfer 10 meccset játszott idén, két gólpasszt adott ezeken.

Mike Green (hátvéd, Edmonton Oilers) Detroitban kezdte a szezont, 48 meccsen 11 pontot szerzett, közvetlenül a leállás előtt cserélték el az Oilershez. A 34 éves játékos is személyes és családi okokra hivatkozott.

Roman Polák (hátvéd, Dallas Stars) 800-nál is több meccset játszott az NHL-ben, ám jövőre már a Vitkovicében folytatja, alá is írta a szerződését a hazájában. Ő 34 évesen már nem akart visszamenni a fertőzéstől leginkább sújtott Egyesült Államokba.

Sven Baertschi (csatár, Vancouver Canucks) a szezon legnagyobb részét az AHL-ben töltötte, 43 mérkőzésen 13 gólt és 33 gólpasszt szerzett. Az NHL-ben mindössze hat mérkőzésen játszott, két asszisztig jutott.

Nem csupán ők hiányozhatnak majd a csapatukból. A koronavírusra való tekintettel, a játékosok személyes adataira hivatkozva az eddigiektől eltérő módon kezelik a sérülések kommunikációját a ligában. Játékra alkalmatlan személyekként tartják nyilván az érintetteket, köztük az esetlegesen fertőzötteket is. Ebben a csoportban három személy található most: Micheal Ferland (csatár, Vancouver Canucks), Corey Crawford (kapus, Chicago Blackhawks) és Timothy Liljegren (hátvéd, Toronto Maple Leafs).

Rajtuk kívül is vannak, akik a keretekben szerepelnek, de az edzéseken nem vesznek részt: Max Domi (csatár, Montreal Canadiens) 1-es típusú cukorbetegségben szenved, így ő abban állapodott meg klubjával, hogy csak 7-10 nap után csatlakozik, amikorra kiderülhet, mennyien fertőzöttek a csapatból. Mellette nem volt ott az edzőtábor első napján Marc-André Fleury (kapus, Las Vegas Golden Knights) sem, klubja szerint neki apróbb egészségügyi problémái vannak.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum