Hosszú távra aláírt Szamankov Csíkszeredában

   

A Sportklub fehérorosz kapusa első Erste Liga-szezonjában 91 százalékos teljesítményt nyújtott. A játékost várhatóan honosítják.

“A legutóbbi idényben számítottunk a fehérorosz Makszim Szamankov játékára, akivel ezúton hosszú távon sikerült megegyeznünk. Ami korában szóbeszéd volt – vagyis a megtartása – az most már tény, és szerződését kézjegyével is ellátta” – írta a klub a közösségi oldalán.

A poszt szerint: “A korábban a fehérorosz válogatottban is megfordult Szamankov kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a tavalyi idényben. Pechjére a több frontos küzdelem versenyprogramja úgy hozta, hogy volt egy periódus, amikor közel másfél hónapig nem állhatott a vasak között. Ez a legjobb kapusokat is kizökkenti, de a rájátszás közeledtével már teljes mértékben önmaga volt. Ezt bizonyítja a 95 százalék fölötti védési hatékonysága is!”

Fontos pluszinformáció, hogy a 30 éves kapus román állampolgárságot kaphat: “A hosszú távú szerződés mellett örömteli hír, hogy a honosítási eljárás elkezdődött vele kapcsolatban is. Remélhetőleg a közeljövőben a folyamatok még gyorsabb tempóban fognak zajlani, és nem légiósként lesz bevethető.”

szamankov

fotó: SC Csíkszereda facebook

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
augusztus 20., csütörtök
FELK 18:00 TITDEB 
Partnerünk
Archívum