Kiss Dávid lesz a Hydro Fehérvár AV19 másodedzője

 

Ismét lesz magyar szakember az ICE-csapat edzői stábjában – olvasható a klub blogunkhoz eljuttatott közleményében.

Azt is írják a Hydro Fehérvár AV19-esek, hogy Kiss Dávid kinevezése fontos mérföldkő a klub életében, hiszen 2020-ban első alkalommal lesz olyan magyar edző a gárda stábjának állandó tagja, aki korábban az osztrák bajnokságban szereplő együttesben aktív hokisként jégre lépett.

Kiss Dávid figyelemre méltó játékos-pályafutást fejezett be 22 évesen, melynek során négy korosztályos világbajnokságon vett részt, illetve 3 alkalommal az EBEL-együttesben is ott volt. 2012-ben Tyler Dietrich mellett kezdte tanulni az edzősködést, és már első évében bajnoki címet nyert az akkor induló EBYSL-ben. Ezután három egymást követő idényben begyűjtötte az EBJL, az EBYSL és a magyar bajnoki U18-as és U20-as bajnokság aranyérmeit. 2016-ban és 2017-ben a juniorválogatott stábjának tagjaként feljutást ünnepelt, majd 2020-ban ismét ott volt a divízió 1/B-ben aranyérmes U20-asok kispadján. A 2016-ban Séra Miklós-díjjal kitüntetett szakember 2018-ban videóedzőként debütált a felnőtt válogatottnál, illetve ugyanebben az évben lett a Fehérvári Titánok vezetőedzője, majd csapatával mindkét szezonjában rájátszásba jutott.

„Úgy gondolom, megértem a feladatra – kommentálta a fejleményt Kiss Dávid. – Az utóbbi években vezetőedző voltam, minden döntést nekem kellett felvállalnom, most pedig újra egy vezető munkáját kell segítenem. Szeretném, ha együtt olyan magasra jutnánk, amire az elmúlt 12 évben nem volt példa.”

„Kiss Dávid ugyanolyan ígéretes szakember a klubnál, mint azok a fiatal játékosok a rendszerben, akik megkaphatják az esélyt az előrelépésre – mondta Szélig Viktor általános igazgatója. – Örülünk, hogy a Hydro Fehérvár AV19 másodedzőjévé lép elő, hiszen jól ismeri a játékosokat, és a személye garancia arra, hogy a fiatalok megkapják a lehetőséget.”

Antti Karhula, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője úgy látja, Kiss Dávid személyében egy keményen dolgozó, a jégkorongot szenvedélyesen szerető szakember került a stábba: „Másfél éve ismerem Dávidot, és jó kapcsolat alakult ki közöttünk. Remek elemző, emellett jól ismeri a magyar játékosokat és a Titánok keretét. Örülök, hogy együtt dolgozhatunk” – tette hozzá a finn szakember.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fehérvári Titánok élére az ugyancsak finn Kasper Vurorinen lesz. A klub már akkor jelezte: Kiss Dávidra más pozícióban számítanak.

Kiss_David-900

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
augusztus 20., csütörtök
FELK 18:00 TITDEB 
Partnerünk
Archívum