Végre jégpályát kaphat Marosvásárhely is

 

A jó hírről közleményt kaptunk a Székelyföldi Jégkorong Akadémiától.

“A Székelyföldi Jégkorong Akadémia működésének alapfeltétele, hogy a régió minden pontján legyenek elérhetőek azok az edzésfeltételek, amelyek az egységes, minőségi munkát lehetővé teszik. Mára Székelyföld legtöbb pontján már hazai jégen készülhetnek a kishokisok. Marosvásárhely volt eddig az egyetlen megyeszékhely, ahol a jeges sportok gyakorlására nem voltak megteremtve az infrastrukturális feltételek. A helyzet azonban hamarosan itt is megváltozik, hiszen elkezdődött a sátortetős jégpálya építése.

A marosvásárhelyi hokis közösségnek sok türelemre és kitartásra volt szüksége az utóbbi időszakban, hogy megmaradjon a sportág mellett úgy, hogy közben nem állt rendelkezésére saját műjégpálya. Mióta csatlakoztak az akadémiához, egyértelmű volt, hogy meg kell teremteni a megfelelő infrastruktúrát a fejlődésre.

Mostanra minden akadály elhárult, és a terep előkészítésével meg is kezdődött a sátortetős műjégpálya építése. A vásárhelyi jégkorong újjáélesztése Maros Megye Tanácsának és a Maros-menti Leader Egyesületnek is szívügyévé vált. A jelenlegi építkezést az SZJA velük partnerségben kezdte meg, a területet pedig, amelyen a létesítmény állni fog, a marosszentgyörgyi önkormányzat bocsátotta a rendelkezésünkre.

A vásárhelyihez hasonló ballonpálya működik már Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson is. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az épülő jégpályához tartozó öltözőkonténereket megvásároltuk, és le is szállították. Ezeket ideiglenesen a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház rendelkezésére bocsátottuk, hogy lehetőségeinkhez mérten mi is segíteni tudjuk a koronavírus elleni munkájukat.

A tervek szerint a jégpálya már idén ősszel, a szezon elején megnyitja kapuit. Várhatóan szeptemberre kerül minden a helyére, ekkor szállítjuk át a jelenleg gyógyszerraktárként hasznosított öltözőket is.

A Maros megyei beruházás hatalmas jelentőséggel bír, ugyanis egy népes hokiközpont, egy népes közösség jut most hozzá a lehetőséghez, hogy az év nagyobbik részében otthonához közel űzhessen jeges sportokat. Természetesen arra számítunk, hogy az új infrastruktúra a vásárhelyi központunk gyors bővülését, a gyereklétszám ugrásszerű növekedését fogja eredményezni. Ennek következtében néhány éven belül kiépülhet egy igazán erős jégkorongműhely. Hamarosan tehát azt is elmondhatjuk, hogy Székelyföld minden térségében jelen vagyunk, 8 központban a megfelelő infrastruktúrát használva edzenek a növendékeink.

Maros Megye Tanácsa, a Marosmenti LEADER Egyesület és Marosszentgyörgy önkormányzatának segítségével nemcsak a versenysportolók számára nyitunk meg új lehetőségeket, hanem a tömegsport terén is céljaink vannak. Bízunk benne, hogy a Csíkszéken, Gyergyószéken és Háromszéken kiváló eredményekkel működő Korisuli programunk elindításával több ezer Maros megyei kisiskolás tanul meg korcsolyázni.”

Sepsiszentgyo?rgy

fotó: SZJA

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum