Szélig elmondta, miért jön új edző a Titánokhoz

   

A Fehérvár általános igazgatója az Erste Liga hivatalos honlapján értékelte az előző szezont és vázolta fel a jövőbeni terveket.

A napokban jelentették be, hogy a Fehérvári Titánokat a jövőben nem Kiss Dávid edzi, hanem a finn Kasper Vuorinen. Szélig Viktor a következőképpen indokolta meg ezt a döntést: ”Kiss Dávid vezetőedző Arany Mátéval együtt jó munkát végzett. Elég régóta dolgozik ezekkel a srácokkal, jól ismerik egymást. Úgy gondoltuk azonban, jó dolog lehetne, ha a játékosok hallanának mást is, más szemszögből is látnák a jégkorongot, és tanulnának mást is, mint amit eddig láttak. Nem arról van szó, hogy amit eddig végeztek, az ne lenne jó, de úgy véljük, ettől lesznek majd komplexebb játékosok. Fontos volt, hogy a Titánok stábja továbbra is szinkronban dolgozzon az osztrák bajnokságban érdekelt csapattal, és ez a jövőben is működni fog. Olyan edzőt kerestünk, aki a céljainknak, a játékosfejlesztésnek meg tud felelni, ebben van tapasztalata, és aki motivált. Kiss Dávidra továbbra is számítunk majd, más pozíciót adunk neki.”

Az interjúban szó esett arról is, hogy az EBEL-es Hydro Fehérvár AV19 farmcsapata várhatóan Győrben játssza a következő idény hazai mérkőzéseit – ez nem újdonság –, ám nyitott kérdések még vannak: ”A vírushelyzet az egész sportra rányomta a bélyegét, nincs olyan klub, amely ne érezné meg ennek a hatását, így a következő szezon tervezése nem egyszerű. Él a győri klubbal egy hároméves szerződésünk, amit szeretnénk folytatni. Az előző idényben még nem tudtunk Győrben játszani, de az új idényben a hazai meccseket már az új csarnokban rendeznénk. A bázis marad Fehérváron, továbbra is ott készülünk, csak a mérkőzésekre utaznánk Győrbe. Mindenki erre készül, de akad bizonytalanság a kialakult helyzet miatt, sok esetben nem ismerjük még a válaszokat.”

Szélig Viktor emellett elmondta, hogy az idén is tervezik légiósok szerződtetését a Titánokhoz: ”Meglátjuk, hogy mikor és hány külföldit tudunk a kerethez adni. Tervben van a légiósok szerződtetése, hiszen látjuk, hogy a liga többi együttese hogyan erősít, és azt szeretnénk, ha továbbra is versenyképesek lennénk.”

Az interjút teljes egészében ide kattintva tudják elolvasni.

titanok

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 26., csütörtök
EL 19:00 DABFTC 1-4VÉGE
  • M4 SPORT
november 27., péntek
EXL 18:00 MISPOP 2-3 HVÉGE
  • DIGI SPORT 2
ICEHL 19:15 RBSAVS 5-3VÉGE
november 28., szombat
EL 17:30 GYEVAS 3-0VÉGE
ICEHL 20:15 HCBAVS 4-1VÉGE
november 29., vasárnap
EL 17:30 BRAVAS 7-3VÉGE
EL 17:30 GYEUTE 3-2VÉGE
EXL 17:30 MISNZÁ 2-3 HVÉGE
  • DIGI SPORT 2
EL 18:00 DABMAC 0-6VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 4-2VÉGE
november 30., hétfő
EL 17:30 BRAUTE 2-3 HVÉGE
december 1., kedd
EL 18:30 TITDAB 
ICEHL 19:15 RBSAVS 
december 2., szerda
EL 17:15 FTCDEB 
  • M4 SPORT
december 3., csütörtök
KHL 15:00 MMGSZK 
  • SPORT 2
ICEHL 19:15 AVSVSV 
december 4., péntek
EXL 18:00 DTVMIS 
ICEHL 19:15 AVSHCI 
  • DIGI SPORT 2
EL 20:00 DEBDAB 
Partnerünk
Archívum