Szélig elmondta, miért jön új edző a Titánokhoz

   

A Fehérvár általános igazgatója az Erste Liga hivatalos honlapján értékelte az előző szezont és vázolta fel a jövőbeni terveket.

A napokban jelentették be, hogy a Fehérvári Titánokat a jövőben nem Kiss Dávid edzi, hanem a finn Kasper Vuorinen. Szélig Viktor a következőképpen indokolta meg ezt a döntést: ”Kiss Dávid vezetőedző Arany Mátéval együtt jó munkát végzett. Elég régóta dolgozik ezekkel a srácokkal, jól ismerik egymást. Úgy gondoltuk azonban, jó dolog lehetne, ha a játékosok hallanának mást is, más szemszögből is látnák a jégkorongot, és tanulnának mást is, mint amit eddig láttak. Nem arról van szó, hogy amit eddig végeztek, az ne lenne jó, de úgy véljük, ettől lesznek majd komplexebb játékosok. Fontos volt, hogy a Titánok stábja továbbra is szinkronban dolgozzon az osztrák bajnokságban érdekelt csapattal, és ez a jövőben is működni fog. Olyan edzőt kerestünk, aki a céljainknak, a játékosfejlesztésnek meg tud felelni, ebben van tapasztalata, és aki motivált. Kiss Dávidra továbbra is számítunk majd, más pozíciót adunk neki.”

Az interjúban szó esett arról is, hogy az EBEL-es Hydro Fehérvár AV19 farmcsapata várhatóan Győrben játssza a következő idény hazai mérkőzéseit ? ez nem újdonság ?, ám nyitott kérdések még vannak: ”A vírushelyzet az egész sportra rányomta a bélyegét, nincs olyan klub, amely ne érezné meg ennek a hatását, így a következő szezon tervezése nem egyszerű. Él a győri klubbal egy hároméves szerződésünk, amit szeretnénk folytatni. Az előző idényben még nem tudtunk Győrben játszani, de az új idényben a hazai meccseket már az új csarnokban rendeznénk. A bázis marad Fehérváron, továbbra is ott készülünk, csak a mérkőzésekre utaznánk Győrbe. Mindenki erre készül, de akad bizonytalanság a kialakult helyzet miatt, sok esetben nem ismerjük még a válaszokat.”

Szélig Viktor emellett elmondta, hogy az idén is tervezik légiósok szerződtetését a Titánokhoz: ”Meglátjuk, hogy mikor és hány külföldit tudunk a kerethez adni. Tervben van a légiósok szerződtetése, hiszen látjuk, hogy a liga többi együttese hogyan erősít, és azt szeretnénk, ha továbbra is versenyképesek lennénk.”

Az interjút teljes egészében ide kattintva tudják elolvasni.

titanok

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum