2021. május 9–15. között lesz a vb Ljubljanában

   

Az A csoportos torna mellett a minket érintő divízió 1/A-sat is odébb tolták két héttel.

Az IIHF hét eleji tanácskozásán születtek meg a döntések a jövő évi világbajnokságok, olimpai selejtezők helyszíneiről és időpontjairól. Eldőlt többek között, hogy a minszki–rigai vb-t elcsúsztatják, az esemény döntőjére csak júniusban kerül sor. Ugyanez történik a női elit eseménnyel, amelyen története során először a magyar válogatott is szerepel. Emellett véglegessé vált, hogy a férfiak és a nők is 2021. augusztus 26–29. között küzdhetnek a pekingi olimpiai részvételért. Nyilvánosságra hozták továbbá, hogy hazánk – győri helyszínnel – U18-as női világbajnokságot rendezhet, és hogy a divízió 1/A-ba feljutott juniorválogatottunk Dániában harcolhat a bent maradásért. A nem A csoportos világbajnokságok időpontjait azonban akkor még nem kommunikálta az IIHF.

Időközben jobbára az ezekkel kapcsolatos kérdésekre is megszülettek a válaszok. Legalábbis ez derült ki a jégkorongszövetség honlapján publikált összefoglalóból, amelyben Vas Márton, a válogatottak általános igazgatója megerősítette: a felnőtt férfi nemzeti együttes is a szokásosnál később, 2021. május 9–15. között vb-zik Ljubljanában. Csak a rend kedvéért ismételjük meg: ellenfelünk a házigazda Szlovénia mellett Franciaország, Ausztria, Dél-Korea és Románia lesz.

Azt is meghatározták, hogy a győri U18-as divízió 1/A-s női vb-re 2021. január 10–16. között kerül sor. A magyar lányok a szlovák, a japán, a francia, az olasz és a norvég csapattal csatázhatnak. Lányaink legutóbb a 3. helyen végeztek ebben a divízióban. A fiúk U18-as divízió I/B-s tornájára április 18–25. között kerül sor az olaszországi Asiagóban. A házigazda mellett az ukránok, az osztrákok, a szlovének és a lengyelek várnak a mieinkre.

Egyetlen bennünket érintő vb van, amelynek még nincs végleges dátuma, és ez a már említett dániai U20-as esemény. A dánok februári eseményt terveztek, de több érintett ország, köztük a magyar is jelezte, hogy ez nem megfelelő, így Vas Márton közlése szerint új dátumot keresnek. Horsholmban a kazah, a lett, a fehérorosz, a dán és a norvég együttes lesz az ellenfele Horváth András vezetőedző csapatának.

hunslo-2019-ml

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
augusztus 20., csütörtök
FELK 18:00 TITDEB 
Partnerünk
Archívum