Dániában küzdhetnek a bent maradásért a juniorok

   

Az IIHF a következő szezon világbajnokságai kapcsán több fontos döntést is hozott. Győr U18-as női tornát rendezhet.

Hétfőn több 2021-es esemény helyszínét és/vagy időpontját is meghatározta a Nemzetközi Jégkorong Szövetség. Ezek között első helyen kell említenünk, hogy eldőlt: a kijevi divízió 1/B csoportos világbajnokságot Vas Márton vezetésével megnyerő U20-as válogatottunk Dániában küzdhet meg a bent maradásért. Ez még soha nem sikerült a nemzeti együttesnek, amelyet immár Horváth András irányít vezetőedzőként. A mezőny kőkemény lesz, a házigazda mellett Kazahsztán, Lettország, Fehéroroszország és Norvégia ellen kell összegyűjteniük a fiainknak a bravúrhoz szükséges pontokat.

Eldőlt az is, hogy Magyarország U18-as női világbajnokságot rendezhet. A másodvonal, azaz a divízió 1/A mezőnye a mieinkből, valamint Szlovákiából, Japánból, Franciaországból, Olaszországból és Norvégiából áll majd. A magyar ifjúsági csapat idén januárban bronzérmes lett a vb-n.

A magyar női nagyválogatottat is érintő A csoportos esemény mérkőzéseivel kapcsolatban is van újdonság, éspedig annyi, hogy azokat az idén tervezetthez képest egy héttel később, április 7–17. között játsszák le.

hunu20

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
augusztus 20., csütörtök
FELK 18:00 TITDEB 
Partnerünk
Archívum