Juho Olkinuora a Metallurg kapusa lesz

 

A magnyitogorszkiak leigazolták az Admiral világbajnok finnjét, aki az olimpiai bajnok Vaszilij Kosecskint szoríthatja ki a kezdőből.

Az elmúlt egy hét legnagyobb KHL-es átigazolási híre egyértelműen a Metallurghoz fűződik: a kétszeres Gagarin Kupa-győztes együttes megállapodott Juho Olkinuorával. A 2019-ben vb-győztes kapus az orosz liga egyik leggyengébb csapatában, a következő szezontól visszalépő Admiralban közel 93%-os védési hatékonyságot hozott. A magnyitogorszki vezetők húzása azért is váratlan, mert a 2018-ban olimpiai aranyérmes – de már 37 éves – Vaszilij Kosecskin mellé még sosem hoztak légiós váltó- és vetélytársat 2013-as érkezése óta. A Metallurg több kisebb ügyletet is lefolytatott. A SZKA-tól megszerezték a jelenleg még NHL-es Nyikolaj Prohorkin játékjogát, valamint Vlagyiszlav Szjomint is a Traktoron keresztül cserélve, cserébe pedig a 2015 óta tengerentúlon játszó Vlagyiszlav Kamenyev játékjogát adták. Az 1998-ban született magnyitogorszki csatár, Igor Svirjov két AHL-szezon után tér haza.

A cseh hátvéd, Jakub Nakládal négy szezon után elhagyja a Lokomotivot, hazatér Csehországba, ahol a Dynamo Parubice bekkje lesz.

olkinuora

fotó: yle.fi

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
június 24., csütörtök
NŐI 17:00 FRAHUN 5-3VÉGE
június 25., péntek
NŐI 15:00 FRAHUN 0-1VÉGE
augusztus 6., péntek
FEL   MISDEB 
augusztus 10., kedd
FEL 19:00 JESMAC 
augusztus 11., szerda
FEL 12:00 OLLMAC 
Partnerünk
Archívum